Menu

HUOM! Katso pääsiäisen poikkeusaikataulut yhteystiedot-sivulta.

Allergiatesti on helppo tapa varmistaa allergian aiheuttaja

Allergiat vaivaavat monia, mutta välillä on hankala tietää, mikä oireita oikein aiheuttaa. Selvittelyssä auttavat yksinkertaiset allergiatestit: kun allergian aiheuttaja on selvillä, sitä on helpompi välttää tai vaihtoehtoisesti löytää sopiva lääke- tai siedätyshoito.

Varaa aika allergiatesteihin >

Allergia on yleisnimitys tilalle, jossa kehon puolustusjärjestelmä reagoi liian voimakkaasti johonkin ulkoiseen ärsykkeeseen. Kyseessä voi olla ihon kanssa kosketuksiin tullut aine tai vaikkapa hengitysteihin päätynyt siitepöly. Lue lisää allergioista.

Edulliset testit haluamillesi allergeeneille

Ihosairaalassa on tarjolla laaja kirjo allergiatutkimuksia, joiden avulla selvität mahdollisen allergian aiheuttajan. Allergiadiagnoosi helpottaa oikeiden lääkkeiden löytymistä sekä siitepölyallergioiden tapauksessa oikea-aikaista valmistautumista allergiakauteen. Asiantuntijamme auttavat myös siedätyshoidoissa, joilla allergiaan saa pysyvän helpotuksen.
Allergiat tutkitaan verikokeesta, eikä taukoa allergialääkityksestä tarvita. Meillä pääset testeihin ilman lääkärin lähetettä ja allergiatestien tulokset postitamme kotiisi.
Varaa aika allergiatesteihin >

Yksittäinen tutkimus (S-IgE)HintaAlennus
1 allergeeni44 €-
2 allergeeniä 83 €-5 €
3 allergeeniä117 €-15 €
4 allergeeniä146 €-30 €
5 allergeeniä175 €-45 €
Seuraavat allergeenit+ 29 € / kpl-15 € / kpl

Allergiaryhmät (S-IgE Ss ja S-IgE Sse) toisen allergiatutkimuksen yhteydessä 45 € (norm. 47-53€).

Ruoka-aineallergioita ei kannata testata turhaan

Huomioithan, että ruoka-aineallergioita ei suositella tutkittavaksi ilman lähetettä, sillä testit eivät välttämättä paljasta koko totuutta. Testien arvot voivat olla koholla, vaikka allergisia reaktioita ei syntyisikään tai päinvastoin esimerkiksi ristiallergioiden takia. Ruoka-aineallergioiden selvittelyssä kannattaakin luottaa omiin oireisiin ja kääntyä tarvittaessa asiantuntijan apuun.
Sen sijaan siitepöly-, eläin- ja muut allergiat voi selvittää allergiatestillä. Lääkitys- ja siedätyshoidoissa auttavat ihotautien ja allergologian erikoislääkärimme sekä hengitystieoireissa ja siitepölyallergiossa keuhkolääkärimme.
Varaa aika allergiatesteihin >