Juha-Matti-Alakoskela-web

Juha-Matti Alakoskela

MD, dermatolog
"Forskning hjälper till att identifiera och förstå mekanismerna bakom dermatologi"

Juha-Matti Alakoskela är en specialiserande läkare inom hudsjukdomar som har en lång och mångsidig erfarenhet av hudsjukdomar. Som nästan färdig specialistläkare behandlar han alla slags hudsjukdomar. Juha-Mattis intresse för hudsjukdomar baserar sig på deras mångsidighet och hudens förhållande till kroppens immunförsvar. Juha-Matti har en specialkompetens i urtikaria, olika slags svullnader samt allergier. Efter att ha disputerat fortsatte Juha-Matti att forska i kroppens immunförsvar och blev intresserad av förhållandet mellan huden och hudsjukdomar till immunförsvaret.

”Det mest givande i arbetet som dermatolog är diagnostiseringen av sjukdomar och utredningsarbetet i samband med dem, tack vare vilka jag kan hitta en fungerande behandling och hjälpa patienten. Hudsjukdomar är ett intressant område, eftersom immunförsvarets roll i olika hudsjukdomar är ofta betydande. Genom att undersöka interaktionsförhållandena mellan hudsjukdomar och immunförsvaret hittar man mekanismer genom vilka hudsjukdomar utvecklas. Därigenom hittar man också sjukdomens rotorsak och rätt behandling. ”

Juha-Matti är en grundlig läkare som sköter sina patienter genom att diskutera i samförstånd och förklara varför vissa behandlingar används och hur det är tänkt att de ska påverka sjukdomen.

Nästa lediga tider

Det finns inga lediga tider just nu. Kontrollera situationen senare eller välj en annan expert.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}

Språk

enEnglish
fiFinnish

Specialkompetenser

  • urtikaria eller nässelfeber
  • svullnader
  • allergier

Fakta

  • Medicine doktor
  • Specialist i dermatologi

Priser

  • 20 min 93€ / 101,50€ med beaktande av FPA-ersättning och poliklinikavgift
  • 30 min 125€ / 130,50€ med beaktande av FPA-ersättning och poliklinikavgift
  • Eventuella undersökningar och ingrepp enligt utfall.

Tjänster

I media