Plastikkirurgi för kroppen

Vid Hudsjukhuset utförs plastikkirurgi för kroppen, så som kroppskonturerande operationer i bukområdet (abdominoplastik), avlägsning av hudveck i nedre delen av buken (pannikulektomi) och fettsugning, ett ingrepp som kan utföras på flera delar av kroppen.

Börja med en konsultation

När du överväger plastikkirurgiska behandlingar eller ingrepp ska du inleda din vårdväg med ett konsultationsbesök. Under besöket kartlägger vi vilka behandlingar som lämpar sig för dig och upprättar en kostnadsberäkning. Konsultationsbesöket hos en sjukskötare med inriktning på plastikkirurgi är kostnadsfritt.

Boka tid till en kostnadsfri konsultation för plastikkirurgi >

Boka tid till mottagning hos plastikkirurg >

 

Abdominoplastik konturerar magen och midjan

I kroppskonturerande operationer, det vill säga abdominoplastik, avlägsnas överflödig, lös hud och fettvävnad från hela buken och midjan. En kraftig viktförminskning eller graviditet kan lämna hudveck på nedre delen av buken, vilket kan orsaka funktionella eller estetiska besvär. Abdominoplastik är ett kirurgiskt ingrepp som syftar till att återställa midjan till dess naturliga form. Under samma ingrepp kan eventuell magmuskeldelning och navelbråck repareras kirurgiskt.

Lokala fettansamlingar tas bort genom fettsugning

Fettsugning är ett effektivt sätt att avlägsna eller minska enskilda fettansamlingar i olika delar av kroppen som kan vara svåra att bli av med på annat sätt. Typiska områden är underarmarna, låren, bukområdet och de så kallade ”kärlekshandtagen”. Målet med fettsugning är att återställa det behandlade området till dess naturliga, mer ungdomliga utseende. Fettsugning görs vanligtvis under lokalbedövning, och ärren är rätt små och osynliga.

Under konsultationsbesöket upprättas en individuell vårdplan

Kroppsoperationer diskuteras och en individuell vårdplan upprättas på plastikkirurgens mottagning på förhand. Under konsultationsbesöket diskuteras också operationssår, återhämtning och eftervård, och en prisuppskattning upprättas.

Boka tid till en kostnadsfri konsultation för plastikkirurgi >

 

Abdominoplastik, det vill säga bukplastik, är en operation där man tar bort överflödig hud efter en kraftig viktnedgång eller graviditet.
Under en fettsugning omformas kroppen genom att avlägsna subkutan fettvävnad. Om det finns mycket fettvävnad att avlägsna, kan den överflödiga huden stramas upp enligt behov.

Till din tjänst

MD, specialist i plastikkirurgi
ML, Specialistläkare i plastikkirurgi

Nästa lediga tider

Ihosairaala