Isotretinoinbehandlings säkerhetstester

Den mest effektiva behandlingen mot akne är isotretinoin, en behandling som också är effektiv mot svår akne. Isotretinoinbehandling kräver uppföljning med laboratorieprov under behandlingen.Säkerhetstesterna inkluderar kontroll av lever- och fettvärden och graviditetstest för kvinnor. Uppföljningsundersökningarna utförs när behandlingen börjar och 1 månad och 3 månader efter att behandlingen börjat.

Hudsjukhuset har färdiga prisvärda laboratoriepaket för isotretinoinpatienter. Med dem är det ingen konst att följa upp behandlingen. Du kan betala proverna i början av behandlingen utan att därefter behöva oroa dig för det. Tidsbokningarna kan göras antingen på plats eller via dessa sidor.
Boka tid till laboratoriet >

Viktigt med pålitlig prevention

Isotretinoinmedicinering påverkar fosterutvecklingen, så det är viktigt med preventivmedel medan kuren pågår. Därför inkluderar säkerhetstesterna under medicineringen också ett graviditetstest. I vissa fall kan en aknepatient också dra nytta av enbart p-piller, eftersom hormoner spelar en roll för uppkomsten av akne. En individuellt lämplig metod går att hitta på våra preventivspecialists mottagning, som inte bara ger konsultation utan också sätter in spiraler och p-kapslar.

Till din tjänst

Nästa lediga tider

Det finns inga lediga tider just nu. Kontrollera situationen senare eller välj en annan tjänst.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}
Ihosairaala