Hårborttagning med laser

Hårborttagning med laser är ett bekvämt sätt att permanent bli av med irriterande behåring. Vi använder en ny typ av LinScan-laser som designats och tillverkats i Tyskland, vilket gör behandlingen effektiv, snabb och säker.

Laserbehandlingens verkan baserar sig på hårets pigment. Lasern använder en våglängd på 808 nm som söker sig till hårets mörka hårsäck, värmer upp den och förstör den med värme som appliceras på hårsäcken. Huden hettas inte upp, då den nya teknologin har en skannande behandlingsspets med effektiv nedkylning rentav till noll grader, vilket gör behandlingen bekvämare. Den skannande laserstrålen möjliggör snabb och effektiv kliniskt påvisad hårborttagning. Att behandla armhålan tar till exempel bara några minuter. 

Boka tid för gratis vårdbedömning > 

Om din hud är helt frisk eller du har behandlats tidigare kan du även göra en förhandskonsultation eller boka tid genom att ringa 010 419 20 00.  

Ett bestående resultat kräver flera behandlingar

Hårborttagningslasern påverkar hårsäckarna i tillväxtstadiet och skadar dem med sin värme. Den första behandlingen skadar uppskattningsvis 30 % av hårsäckarna, som slutar växa. Det här är dock individuellt och beror på antalet hårstrån i tillväxtstadiet. 

Skadade hårsäckar sticker inte ut från huden som efter behandling med andra hårborttagningslasrar utan ser till en början ut att fortsätta växa. Men nästa gång du rakar de skadade hårsäckarna kommer de inte längre att växa ut till nytt hår och bara de återstående håren växer ut igen. På så sätt blir behåringen gradvis tunnare och ljusare. 

Beroende på situationen krävs vanligtvis ca fyra till sex behandlingar var fjärde till sjätte vecka. Efter själva behandlingsförloppet kan du vid behov göra underhållsbehandlingar. 

Diodlaser påvisat effektiv

Vår nya diodlaserteknik är påvisat effektiv. Undersökningar har visat att effekten är identisk med effekten hos en alexandritlaser: efter fem behandlingar minskar behåringen i det behandlade området med ca 80 %. Dessutom är vår nya tyska Linscan-laser snabbare och orsakar ingen lukt av bränt hår under behandlingen. 

Från estetisk hårborttagning till hårsäcksinflammation – vad kan man behandla med laser? 

Hårborttagningslaser används ofta för hårborttagning av estetiska skäl, till exempel i armhålorna, på benen, vid bikinilinjen, på ryggen eller i ansiktet. Diodlasern löser utöver estetisk hårborttagning även problemet med inåtväxande hårstrån och lämpar sig för behandling av hårsäcksinflammation eller follikulit och hirsutism, det vill säga överdriven behåring. Vid hårsäcksinflammation och hirsutism är hårborttagning med laser en medicinsk behandling, varvid behandlingen är momsfri och kräver läkarremiss. 

Så här fortskrider behandlingen 

För att välja rätt inställningar inleds behandlingen med en kartläggning av området som ska behandlas och av patientens hudtyp. Vi kontrollerar att håren rakats bort noggrant. Innan behandlingen påbörjas skyddas ögonen omsorgsfullt med skyddsglasögon.  

Om behandlingsområdet är stort kan lasern användas genom att skjuta behandlingsspetsen över området. I det här fallet kan vi använda gel för att öka komforten. Mindre områden behandlas med enstaka pulser.  

I bägge fallen pressas behandlingsspetsens kylda kristall mot huden innan laserpulsen utlöses, så att värmen inte känns så mycket på huden och det inte luktar bränt. Behandlingen kan kännas som lite obekväma stickningar i behandlingsområdet. 

Hur söker jag mig till hårborttagning? 

Hårborttagning med laser utförs av våra utbildade sjuksköterskor. Du kan direkt söka dig till behandling genom en kostnadsfri sjukskötarkonsultation. Under konsultationen kartlägger vi utgångsläget och gör upp en individuell behandlingsplan. En hudläkare kan också remittera dig till behandling, om det till exempel föreligger en medicinsk orsak.  

Före behandlingen bör du raka huden omsorgsfullt med rakhyvel. Vi rekommenderar att göra detta hemma redan dagen före behandlingen. Undvik att söndra huden och använd inte epilator. Det är också viktigt att undvika brunbränna innan behandlingen. Efter behandlingen ska du noggrant skydda huden från solen med skyddsfaktor 50.  

Obs! För att kartlägga utgångsläget rekommenderar vi att komma till konsultationen utan att raka håret.  

Boka tid för gratis vårdbedömning > 

Om din hud är helt frisk eller du har behandlats tidigare kan du även göra en förhandskonsultation eller boka tid genom att ringa  010 4192000.

Till din tjänst

Sjukskötare
Ansvarig sjuksköterska, Sjuksköterska, Sårsköterska
Sjukskötare, kosmetolog
Sjukskötare
Sjukskötare
Sjukskötare, kosmetolog
Sjukskötare
Lähihoitaja, laserhoitaja

Nästa lediga tider

Det finns inga lediga tider just nu. Kontrollera situationen senare eller välj en annan tjänst.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}
Ihosairaala