Behandling av hudsjukdomar är vår specialkompetens: om besväret finns på huden, så kan vi ge dig behandling. På Hudsjukhuset arbetar över 40 specialister på hudsjukdomar, bland dem finns docenter, ansvariga läkare vid universitetssjukhusen och experter som utarbetat nationella vårdanvisningar. Till dem kan du boka tid för alla problem som gäller hudens hälsa.

De vanligaste hudsjukdomarna som behandlas på Hudsjukhuset är t.ex. akne, födelsemärken och hudförändringar, atopiskt eksem, psoriasis, nässelutslag eller urtikaria, olika hudutslag, allergier, rosenfinnar, klåda, hår- och nagelproblem, könssjukdomar och slemhinnesjukdomar. Nedan hittar du information om tjänster i anslutning till olika sjukdomar.

Om du inte är säker, kan du alltid boka tid hos en specialist på hudsjukdomar eller ringa 010 4192000 så hjälper vår vårdpersonal med tidsbokningen.

 • Kaikki

Filtrera efter kategori.

Filtrera efter kategori.

 • Alla
 • Akne
 • Allergi
 • Barns hud
 • Eksem
 • Estetiska behandlingar
 • Födelsemärken och hudförändringar
 • Hud
 • Könssjukdomar och intimområde
 • Plastikkirurgi
 • Sjukskötares åtgärder
 • Vanliga tjänster
Vi har egna specialister för barn med känslig hud och dess problem, hos vilka du kan boka tid i fråga om alla hudsjukdomar.
Vår hudläkare som specialiserat sig på aknebehandling sköter även svåra specialfall med erfarenhet och effektivitet.
Behandling av hudutslag är hudläkares kärnkompetens. Det finns många olika behandlingar och nya utvecklas hela tiden.
Akneärr behandlas efter att den aktiva fasen av akne upphört, till exempel genom laserslipning, peeling eller microneedling.
En operation av övre ögonlocket åtgärdar tunga ögonlock och piggar upp utseendet. Under operationen tar vi bort överflödig hud från ögonlocken.
Vår fotterapeut behandlar bland annat olika slags nagelförändringar, nageltrång, fotvårtor, sår och förhårdnader.
Vår hudläkare som specialiserat sig på aknebehandling sköter även svåra specialfall med erfarenhet och effektivitet.
Efter ett ingrepp kan du boka tid till våra sjukskötare för att ta bort stygn enligt våra instruktioner.
Våra sjukskötare, som är väl förtrogna med hudsjukdomar, behandlar hand- och fotvårtor genom frysning med flytande kväve eller kryoterapi.
Numera används fototerapi med smalspektrum-UVB för behandling av bland annat atopiskt eksem, psoriasis och klåda och kräver läkarremiss.
Eksem förekommer i många former och i olika svårighetsgrad, men det finns också många sätt att behandla det.
Vi har egna specialister för barn med känslig hud och dess problem, hos vilka du kan boka tid i fråga om alla hudsjukdomar.
Hårborttagning med laser är ett snabbt och effektivt sätt att bli av med oönskade hudhår permanent. Vi använder en ny sorts LinScan-laser.
Fotodynamisk terapi som genomförs med dagsljus, dvs. PDT, är en bevisligen effektiv metod som föryngrar huden. Metoden används för att göra huden spänstigare och för att minska på rynkorna.
Micronålning och PRP-behandling är lätta estetiska ingrepp som kan behandla hudens ålderstecken samt andra estetiska besvär såsom akne och andra ärr.
Vid PRP-behandling tas kroppens egna tillväxtfaktorer upp i huden. Behandlingen görs vanligtvis i samband med microneedling.
Kemisk exfoliering (peeling) av huden är en effektiv behandling mot både åldersförändringar och akneärr. Behandlingen utförs av en hudläkare.
Tjänster hos en kosmetolog med inriktning på hudproblem kompletterar Hudsjukhusets utbud och medicinska tjänster.
Frysning av vårtor, ljusterapi, jontofores mot överdriven svettning, allergi och könssjukdomstester samt övriga laboratorieprover.
Ihosairaala