Behandling av hudsjukdomar är vår specialkompetens: om besväret finns på huden, så kan vi ge dig behandling. På Hudsjukhuset arbetar över 30 specialister på hudsjukdomar, bland dem finns docenter, ansvariga läkare vid universitetssjukhusen och experter som utarbetat nationella vårdanvisningar. Till dem kan du boka tid för alla problem som gäller hudens hälsa.

De vanligaste hudsjukdomarna som behandlas på Hudsjukhuset är t.ex. akne, födelsemärken och hudförändringar, atopiskt eksem, psoriasis, nässelutslag eller urtikaria, olika hudutslag, allergier, rosenfinnar, klåda, hår- och nagelproblem, könssjukdomar och slemhinnesjukdomar. Nedan hittar du information om tjänster i anslutning till olika sjukdomar.

Om du inte är säker, kan du alltid boka tid hos en specialist på hudsjukdomar eller ringa 010 4192000 så hjälper vår vårdpersonal med tidsbokningen.


 • Kaikki

Filtrera efter kategori.

Filtrera efter kategori.

 • Alla
 • Akne
 • Allergi
 • Barns hud
 • Estetiska behandlingar
 • Födelsemärken och hudförändringar
 • Hud
 • Könssjukdomar och intimområde
 • Plastikkirurgi
 • Sjukskötares åtgärder
 • Vanliga tjänster
Vi har egna specialister för barn med känslig hud och dess problem, hos vilka du kan boka tid i fråga om alla hudsjukdomar.
Vår hudläkare som specialiserat sig på aknebehandling sköter även svåra specialfall med erfarenhet och effektivitet.
Våra sjukskötare, som är väl förtrogna med hudsjukdomar, behandlar hand- och fotvårtor genom frysning med flytande kväve eller kryoterapi.
Akneärr behandlas efter att den aktiva fasen av akne upphört, till exempel genom laserslipning, peeling eller microneedling.
Numera används fototerapi med smalspektrum-UVB för behandling av bland annat atopiskt eksem, psoriasis och klåda och kräver läkarremiss.
Karvanpoisto laserilla on nopea ja tehokas tapa päästä ei-toivotuista ihokarvoista eroon pysyvästi. Käytössämme on uudenlainen LinScan-diodilaser.
En operation av övre ögonlocket åtgärdar tunga ögonlock och piggar upp utseendet. Under operationen tar vi bort överflödig hud från ögonlocken.
Vår hudläkare som specialiserat sig på aknebehandling sköter även svåra specialfall med erfarenhet och effektivitet.
Fotodynamisk terapi som genomförs med dagsljus, dvs. PDT, är en bevisligen effektiv metod som föryngrar huden. Metoden används för att göra huden spänstigare och för att minska på rynkorna.
Isotretinoinbehandling omfattar laboratorietester för att säkerställa blodvärden tre gånger under behandlingsperioden
Vår fotterapeut behandlar bland annat olika slags nagelförändringar, nageltrång, fotvårtor, sår och förhårdnader.
Efter ett ingrepp kan du boka tid till våra sjukskötare för att ta bort stygn enligt våra instruktioner.
Mikroneulaus on kevyt esteettinen toimenpide, jolla voidaan hoitaa ihon ikääntymisen merkkejä sekä häivyttää arpia.
PRP-hoidossa ihoon imeytetään kehon omia kasvutekijöitä. Hoito tehdään yleensä mikroneulauksen yhteydessä.
Kemisk exfoliering (peeling) av huden är en effektiv behandling mot både åldersförändringar och akneärr. Behandlingen utförs av en hudläkare.
Vi har egna specialister för barn med känslig hud och dess problem, hos vilka du kan boka tid i fråga om alla hudsjukdomar.
Tjänster hos en kosmetolog med inriktning på hudproblem kompletterar Hudsjukhusets utbud och medicinska tjänster.
Frysning av vårtor, ljusterapi, jontofores mot överdriven svettning, allergi och könssjukdomstester samt övriga laboratorieprover.
Ihosairaala