Dagsljus-PDT

Fotodynamisk terapi som genomförs med dagsljus, dvs. PDT, är en bevisligen effektiv metod som föryngrar huden. Metoden används för att göra huden spänstigare och för att minska på rynkorna. Vården är effektiv, men samtidigt också enkel och säker för kunden.
Boka tid till rejuvenering av huden >

Fotodynamisk föryngringsvård PDT

Fotodynamisk terapi (PhotoDynamic Therapy) är en metod som utvecklats för behandling av hudförändringar och förstadier av hudcancer. Metoden har bevisligen haft en klart föryngrande effekt på huden. Hudläkare som i samband med förstadier av hudcancer forskat i metoden har berättat om äldre patienter, som efter två behandlingar vid efterkommande kontrollbesök knappt kunde kännas igen då huden föryngrats så mycket.

Dagsljusbehandling är en relativt ny uppfinning och för behandling av hudförändringar används fortfarande ofta en lampa. Den estetiska tillämpningen av PDT-behandling har undersökts mycket under de senaste åren.

Behandlingen korrigerar tecknen på åldrande effektivt och gör det möjligt att behandla stora områden på en gång. I Finland kan dagsljusbehandling i allmänhet utföras från april till slutet av september, då det finns tillräckligt med ljus och utomhustemperaturen är minst ca 10 grader.

Effekten riktas till förändrade celler

PDT-behandlingens effekt baserar sig på den riktade effekten både på förändringar av förstadienivå som på föråldrad hud. Före behandlingen stryks ett fotosensibiliserande ämne ut på huden för att få behandlingen att riktas endast mot förändrade celler och lämna den friska cellvävnaden oförändrad. Dagsljuset aktiverar ämnet och förstör de förändrade cellerna så att huden blir bättre än den var före behandlingen. Exponeringstiden vid dagsljusbehandling är två timmar vilka patienten tillbringar utomhus. De slutliga resultaten syns ett par månader efter behandlingen.

Vanligen utförs den fotodynamiska föryngringsbehandlingen kring ansiktet, halsen, dekolletaget och området kring handryggarna, enligt kundens behov. Utöver rejuvenering ger behandlingen i bästa fall dubbel effekt: om det i ansiktet finns ljusskador eller solkeratos, behandlas de samtidigt. Det lönar sig att också undersöka små ljusskador och behandla dem och samtidigt utnyttja möjligheten till fotodynamisk rejuvenering av huden.
Boka tid till rejuvenering av huden >

Mer information om PDT-behandling får du genom att ringa 010 4192000. På hudsjukhuset finns också ett brett spektrum av andra estetiska behandlingar som erbjuds av såväl en plastikkirurg som hudläkare.

Till din tjänst

MD, specialist i dermatologi
Sjukskötare
ML, specialist i dermatologi och allergologi
Docent, MD, specialist i dermatologi
ML, specialist i hudsjukdomar
Sjukskötare
MD, specialiserande läkare inom hudsjukdomar
Sjukskötare
ML, specialistläkare inom hudsjukdomar och allergologi

Nästa lediga tider

Det finns inga lediga tider just nu. Kontrollera situationen senare eller välj en annan tjänst.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}
Ihosairaala