Timo Ruohoalho, ihotautien ja allergologian erikoislääkäri

Timo Ruohoalho

ML, specialistläkare inom hudsjukdomar och allergologi
"På min mottagning är jag alltid hundra procent närvarande för mina patienter"

Timo studerade till läkare i Helsingfors och arbetade därefter inom flera olika medicinska specialområden. Han drogs till kirurgi, men i slutändan var det ändå dermatologi som vann tack vare sin mångsidighet. Hudläkaren behandlar hundratals olika hudsjukdomar, och dessutom sexuellt överförda sjukdomar, allergier och hudcancer. Timo arbetar nu som specialist inom dermatologi och allergologi på Hudsjukhuset och HUS Hud- och allergisjukhuset.

Timo är specialist på hudförändringar och diagnosticering och behandling av dem. Hans behandlingsrepertoar omfattar enligt behov bland annat kirurgiska operationer, laserbehandling, fotodynamisk terapi och kryobehandlingar. Timo behandlar främst elakartade förändringar, men hans mottagning erbjuder även hjälp för patienter med funktionella eller kosmetiskt störande hudförändringar.

Timo får ständigt bra feedback från patienterna. Han är lättillgänglig och talar till patienten på ett enkelt språk utan medicinsk jargong. Det är mycket viktigt för Timo att patienten känner att hen får ett uppriktigt bemötande, så han är alltid hundra procent närvarande för patienten. Timos kompromisslösa mål är att varje patient ska få individuell, effektiv och tidsenlig vård, och att patientens oro för sin hälsa ska minska efter besöket på mottagningen.

Nästa lediga tider

Det finns inga lediga tider just nu. Kontrollera situationen senare eller välj en annan expert.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}

Specialkompetenser

 • aseringrepp
 • Behandling av hudcancer och dess förstadier genom operation, frysning och PDT-behandling
 • PDT-föryngring
 • födelsemärken och hudförändringar, uppföljning av födelsemärken
 • behandling av överdriven svettning: botulininjektioner för armhålor

Språk

Englishen
Finnishfi
Swedishsv

Priser

 • 20min 130€*
 • 30min 190€*
 • 45min 260€*
 • 60min 360€*

Allmän pI priset för mottagningen ingår förutom själva mottagningstiden, dessutom utförandet av alla skriftliga anteckningar som specialisten gör i journalerna, samt den tid som krävs för att bekanta sig med eventuella förhandsuppgifter. Förutom själva mottagningsavgiften debiteras en poliklinikavgift på 34,00 €, i vilken ingår e-recept. Utöver detta debiteras också en Kanta-avgift på 3,50 €. Eventuella undersökningar och ingrepp som utförs på mottagningen debiteras separat. FPA-ersättningen är inte beaktad i prisena. Du kan bekanta dig med diverse kostnadsuppskattningar på vår prislista.

Fakta

 • Medicine licentiat
 • Specialist i dermatologi och allergologi
Ihosairaala