Päivänvalo-PDT

Päivänvalolla toteutettava fotodynaaminen terapia eli PDT on tutkitusti tehokas ihoa nuorentava menetelmä. Sitä käytetään ihon kimmoisuuden lisäämiseen ja ryppyjen vähentämiseen. Hoito on paitsi tehokas, myös asiakkaalle yksinkertainen ja turvallinen.
Varaa aika ihon rejuvenaatioon >

Fotodynaaminen nuorennushoito PDT

Fotodynaaminen terapia (PhotoDynamic Therapy) on ihomuutosten ja ihosyöpien esiasteiden hoitoon kehitetty menetelmä, jolla on huomattu merkittävä ihoa nuorentava vaikutus. Hoitoa ihosyövän esiasteiden yhteydessä tutkineet ihotautilääkärit kertovat tarinaa iäkkäämmistä potilaista, joita ei kahden hoitokerran jälkeisellä kontrollikäynnillä meinannut tunnistaa samaksi ihon nuorennuttua niin merkittävästi.

Päivänvalohoito on suhteellisen uusi keksintö ja ihomuutosten hoitoon käytetään edelleen usein lamppua. PDT-hoidon esteettistä sovellusta on tutkittu viime vuosien aikana paljon. Hoito korjaa ikääntymisen merkkejä tehokkaasti ja mahdollistaa laajojen alueiden hoitamisen yhdellä kertaa. Suomessa päivänvalohoitoja voi toteuttaa vuodesta riippuen huhtikuulta syyskuun loppupuolelle, kun valoa on riittävästi jaulkolämpötila on vähintään n. 10 astetta. 

Vaikutus kohdentuu muuttuneisiin soluihin

PDT-hoidon teho perustuu kohdennettuun vaikutukseen niin esiastetasoisten muutosten kuin ikääntyneenkin ihon kohdalla. Ennen hoitoa iholle levitetään valoherkistäjää, jonka ansiosta hoito kohdistuu vain muuttuneisiin soluihin jättäen terveen solukon ennalleen. Päivänvalo aktivoi herkistäjän ja tuhoaa muuntuneet solut jättäen ihon ennalta ehommaksi. Altistusaika on päivänvalohoidossa kaksi tuntia, joka vietetään ulkona. Lopulliset tulokset ovat nähtävissä pari kuukauden kuluttua hoidon tekemisestä. 

Yleisimmin fotodynaaminen nuorennushoito tehdään kasvojen, kaulan, dekolteen sekä kämmenselkien alueelle asiakkaan tarpeen mukaan. Rejuvenaation lisäksi hoidolla on parhaimmillaan kaksoisvaikutus: jos kasvoilla on valovaurioita tai aurinkokeratoosia, hoituvat ne samalla kertaa. Pienikin valovaurio kannattaa siis tutkituttaa ja hoitaa pois samalla hyödyntäen mahdollisuus fotodynaamiseen ihon rejuvenaatioon.
Varaa aika ihon rejuvenaatioon >

Lisätietoja PDT-hoidosta saat soittamalla 010 4192000. Ihosairaalasta löytyy myös laaja kirjo muita esteettisiä palveluita niin plastiikkakirurgin kuin ihotautilääkäreiden tarjoamina.

Teitä palvelee

LT, ihotautien erikoislääkäri
LL, ihotautien ja allergologian erikoislääkäri
Dosentti, LT, ihotautien erikoislääkäri

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ formatTime( appointment['ApptDateTime'] ) }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ formatDate( appointment['ApptDateTime'] ) }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}