Rintojen pienennys

Rintojen pienennys

Oletko kiinnostunut plastiikkakirurgisista hoidoista? Asiantuntijan konsultaatio nyt 0€ – varaa aika.

Rintojen pienennys

Rintojen pienennys on toimenpide, jolla helpotetaan kookkaiden rintojen aiheuttamaa epämukavuutta tai suoranaista haittaa.

 

Kookkaat rinnat saattavat olla kantajalleen monin tavoin epämukavat. Rintojen pienennysleikkaus helpottaa kookkaista rinnoista aiheutuvaa päivittäistä haittaa. Yleisin syy rintojen pienennysleikkaukseen hakeutumiselle ovat jatkuvat niska- ja hartiasäryt. Rintojen paino vetää ryhdin kumaraan ja niska-hartiaseutu on jatkuvasti jännittyneenä. Kookkaista rinnoista saattaa olla haittaa myös esimerkiksi liikkuessa tai sopivien vaatteiden löytämisessä.

Rintojen pienennysleikkausta kannattaa harkita, mikäli:

  • kookkaat rinnat aiheuttavat kipuja niska- ja hartiaseutuun
  • rintojen koko aiheuttaa iho-ongelmia ja hankausta
  • rintojen koko hankaloittaa harrastuksia ja liikuntaa
  • rinnat vaikeuttavat pukeutumista ja sopivankokoisten vaatteiden löytymistä
  • rinnat tuntuvat suhteettoman suurilta omaan kehoon

Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon >

Rintojen pienennys tehdään nukutuksessa

Rintojen pienennysleikkaus alkaa plastiikkakirurgin konsultaatiolla, jossa keskustellaan potilaan toiveista, tavoitteista sekä saavutettavissa olevasta lopputuloksesta. Hoidon kulku, siitä aiheutuvat arvet ja toipuminen käydään läpi kokonaisuudessaan, minkä jälkeen varataan erillinen toimenpideaika.

Itse rintojen pienennys tapahtuu yleisanestesiassa ja toimenpiteen aikana rinnat pienennetään toivottuun kokoon. Nännipihaa pienennetään ja nänni nostetaan korkeammalle, uuteen pienempään rintaan sopivaksi. Kotiutumaan pääsee jo samana iltana.

Jälkihoito varmistaa parhaan lopputuloksen

Toipuminen rintojen pienennyksestä on suhteellisen nopeaa. Särkylääkettä tarvitaan keskimäärin noin viikon verran toimenpiteen jälkeen ja kevyeen työhön paluukin onnistuu usein noin viikon kuluttua leikkauksesta. Fyysisesti raskaammasta työstä kirjoitetaan sairaslomaa vaihtelevasti, joskus kuukaudenkin verran. Ensimmäisten kuukausien aikana on myös syytä välttää raskasta liikuntaa, kuten juoksua.

Rintojen pienennysleikkauksen arpi on ankkurin muotoinen ja se esitellään kuvin jo konsultaatiokäynnillä. Arpien jälkihoito on erityisen tärkeää ja vaatii kärsivällisyyttä, sillä arvet kypsyvät ja haalistuvat noin 6-12 kuukauden ajan, minkä jälkeen lopullinen tulos on nähtävillä. Arpihoito koostuu arven hieronnasta, rasvaamisesta sekä mahdollisesti silikoniteippihoidosta. Arpien minimointi on plastiikkakirurgien erityisalaa ja lopputuloksesta pyritään aina tekemään mahdollisimman huomaamaton.

Toimenpiteeseen kuuluu hoitajan tarkastus noin viikko toimenpiteestä sekä plastiikkakirurgin jälkitarkastus noin 1-2 kuukauden jälkeen, mikäli toipuminen on sujunut odotetusti.

Rintojen pienennys parantaa elämänlaatua

Rintojen pienennysleikkaukseen hakeutuvat potilaat ovat yleensä hyvin tyytyväisiä lopputulokseen, sillä leikkauksella on merkittävä vaikutus elämänlaatuun. Jatkuvan kivun helpottuminen tai liikkumista rajoittavan painon poistuminen on vapauttava kokemus, joka vaikuttaa suoraan arjen toimintakykyyn. Rintojen pienennysleikkauksessa onkin useimmiten kyse mitä suurimassa määrin toiminnallisen haitan korjaamisesta esteettistä lopputulosta unohtamatta.

Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon >

 

Teitä palvelee

LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
LL, Plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}
Ihosairaala