Rintojen kohotus eli mastopeksia

Rintojen kohotus (mastopexia)

Oletko kiinnostunut plastiikkakirurgisista hoidoista? Asiantuntijan konsultaatio nyt 0€ – varaa aika.

Rintojen kohotus (mastopexia)

Rintojen kohotus eli mastopexia on esteettinen toimenpide, jolla rintoja muotoillaan uudelleen ryhdikkäämpään ja nuorekkaampaan muotoon.

 

Rintojen kohotuksessa laskeutuneita rintoja muotoillaan uudelleen ja sen avulla voidaan korjata myös rintojen epäsymmetriaa. Rintojen kokoa ei muuteta vaan kyseessä on nimensä mukaisesti rintojen kohotus nuorekkaaseen muotoon. Rintojen kohotus tulee kyseeseen silloin, kun rinnat ovat laskeutuneet esimerkiksi iän tai vaikkapa imetyksen seurauksena.

Rintojen kohotus suunnitellaan aina yksilöllisesti

Rintojen kohotuksen toteutustapa valitaan aina potilaan yksilöllisen tarpeen mukaan. Hoito alkaakin aina plastiikkakirurgin konsultaatiolla, jossa tilanne kartoitetaan, keskustellaan potilaan toiveista sekä saavutettavissa olevista tuloksista.

Rintojen kohotukseen valitaan kuhunkin tilanteeseen sopivin menetelmä. Plastiikkakirurgeillamme on pitkä kokemus rintojen alueen toimenpiteistä ja he osaavat kertoa, millä menetelmillä potilaan tavoitteet ovat parhaiten saavutettavissa luonnollisen lopputuloksen varmistamiseksi.

Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon >

Rintojen kohotus vai lisää volyymia?

Rintojen kohotukseen käytettyjä menetelmiä ovat ylimääräisen ihon poisto ja rintakudoksen uudelleen muotoilu, rasvansiirto sekä implanttien hyödyntäminen. Nänniä siirretään toimenpiteen yhteydessä ylöspäin ja rinta muotoillaan uudelleen sovitulla tavalla. Pelkkä nänninsiirto ei yleensä riitä, vaan parhaan lopputuloksen saamiseksi rintaa kannattaa kohottaa kokonaisuutena ja muotoilla sitä uudelleen.

Eri tekniikoita yhdistelemällä rintojen volyymiä voidaan tarpeen mukaan myös kasvattaa joko implantilla tai omalla rasvalla. Tällöin puhutaan mastopexia-augmentaatiosta: rintoja paitsi kohotetaan, myös niiden kokoa kasvatetaan. Tekniikoita ja kombinaatioita on monia. Riippuu täysin potilaan toiveista ja tavoitteista, millainen kohotustekniikka valitaan ja onko rintaa tarkoitus samassa yhteydessä myös täyttää.

Joskus suunniteltu toimenpide kannattaa jakaa kahteen vaiheeseen, jolloin toimenpiteiden väli voi olla tilanteesta riippuen viikkoja tai kuukausia. Toimenpide on aina räätälöity, millä varmistetaan potilaan toiveiden mukainen, luonnollinen ja kaunis lopputulos.

Rintojen kohotuksen toipumisaika on yksilöllinen

Rintojen kohotuksen tyypillinen toipumisaika vaihtelee päivistä viikkoihin ja yleensä lopullinen tulos nähdään viikkojen tai kuukausien viiveellä kudosten asetuttua ja toivuttua. Rintojen kohotus suunnitellaan aina yksilöllisesti, joten toipumisaika riippuu täysin tehdystä toimenpidekokonaisuudesta.

Pieni nännin kohotus voi olla paikallispuudutuksessa tehtävä toimenpide, josta kotiudutaan heti ja toimenpiteen jälkeen riittää teippihoito. Sen sijaan mastopexia-augmentaation toipumisaika on toista luokkaa ja voi vaatia tukitekstiilien käyttöä.

Sekä toipuminen että jälkihoito käydään läpi jo konsultaatiokäynnillä ja myös arpien sijainnit suunnitellaan samassa yhteydessä mahdollisimman huomaamattomiksi. Saat aina henkilökohtaiset ohjeet toipumiseen ja plastiikkakirurgimme ohjeistavat myös arpien hoidon, joka kuuluu olennaisena osana lähes kaikkiin esteettisiin toimenpiteisiin.

Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon >

Teitä palvelee

LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
LL, Plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}
Ihosairaala