Rintojen feminisaatio rasvansiirrolla kuuluu Ihosairaalan palveluihin

Rintojen feminisaatio rasvansiirrolla

Oletko kiinnostunut plastiikkakirurgisista hoidoista? Asiantuntijan konsultaatio nyt 0€ – varaa aika.

Rintojen feminisaatio rasvansiirrolla

Rintojen feminisaatio on esteettinen toimenpide, joka muotoilee rintoja pysyvästi naisellisempaan muotoon. Ihosairaalassa feminisaatiota tehdään vain rasvansiirrolla.

Rintojen feminisaatio on suunnattu sukupuolenkorjausprosessissa oleville henkilöille ja sen avulla rintoja muotoillaan pysyvästi feminiinisempään muotoon. Sukupuolenkorjausprosessissa feminisoivat hormonit käynnistävät rintojen kasvun ja rintojen kehittyminen jatkuu useita vuosia. Joskus rinnat eivät kuitenkaan ole potilaan mielestä riittävän naiselliset tai kookkaat, jolloin niitä voidaan muotoilla ja kasvattaa rasvansiirrolla.

Varaa aika plastiikkakirurgille rintojen feminisaation konsultaatioon >

 

Rasvansiirrossa hyödynnetään kehon omaa rasvaa

Rasvansiirrossa hyödynnetään potilaan omaa rasvakudosta, jota sananmukaisesti siirretään rintojen alueelle. Tyypillisesti rasvaa otetaan vatsan, reisien tai lumbaali- eli jenkkakahva-alueelta. Tavoitteena on, että siirretty rasva kiinnittyy uudelle alueelle muodostaen verenkierron ja toimien luonnollisella tavalla osana kehoa. Yleensä siirrettävästä rasvakudoksesta tarttuu n. 50-80%. Joissain tapauksissa yhdellä rasvansiirrolla ei päästä toivottuun lopputulokseen vaan toimenpide voidaan toistaa joidenkin kuukausien kuluttua.

Rasvansiirron lopputulos on luonnollinen ja pysyvä

Rasvansiirron hyvä puoli on siinä, että kyseessä on potilaan oma kudos, joka toimii rintojen alueella luonnollisesti osana kehoa. Rinnat kasvavat painon noustessa ja vastaavasti kutistuvat painon laskiessa, kuten muukin vartalo. Rasvansiirron lopputulos on luonnollinen eikä vaadi korjaavia toimenpiteitä jatkossa. Vertailun vuoksi implanttien elinikä on n. 10 – 20 vuotta, minkä jälkeen ne on vaihdettava uusintaleikkauksella. Rasvansiirto sen sijaan on pysyvä, eikä vaadi toistuvia leikkauksia.

Rasvansiirrosta toipuminen on nopeaa ja esteettinen lopputulos hyvä

Rasvansiirron toipumisaika on lyhyt, n. 1-2 viikkoa ja töihin voi palata lähes aina jo viikon kuluttua. Toimenpide itsessään kestää noin 2-3 tuntia ja jättää pieniä, muutaman millin kokoisia pistojälkiä sekä rasvan otto- että siirtoalueille. Pistojen paikat suunnitellaan etukäteen mahdollisimman huomaamattomiksi ja arpien jälkihoidolla varmistetaan niiden optimaalinen paraneminen. Arpien hoitoon annetaan aina henkilökohtaiset ohjeet.

Yleensä alue, jolta rasvaa on otettu, on muutaman päivän ajan kivuliaampi ja siellä voi esiintyä mustelmia. Rintojen alue on tärkeää pitää lämpimänä vähintään kahden viikon ajan, jotta siirretty kudos kiinnittyy mahdollisimman hyvin. Rasvan ottoalueella puolestaan käytetään tukitekstiiliä noin kahden viikon ajan toimenpiteen jälkeen, jotta alue pääsee toipumaan, eikä sille jää nestekertymiä tai epätasaisuuksia.

Rasvansiirron esteettinen lopputulos on nähtävillä 2-3 kuukauden kuluttua toimenpiteestä, jolloin nähdään, kuinka iso osa siirretystä rasvasta on kiinnittynyt uudelle alueelle. Tavoitteena on aina luonnollinen lopputulos ja rintojen naisellisempi muoto.

Varaa aika plastiikkakirurgille rintojen feminisaation konsultaatioon >

Teitä palvelee

LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}
Ihosairaala