Rintojen korjausleikkaukset Ihosairaalassa

Rintojen korjausleikkaukset

Oletko kiinnostunut plastiikkakirurgisista hoidoista? Asiantuntijan konsultaatio nyt 0€ – varaa aika.

Rintojen korjausleikkaukset

Rintojen alueella voi esiintyä monenlaisia esteettisiä tai toiminnallisia haittoja, joita voidaan korjata kirurgisesti.

 

Rintojen korjausleikkaukset ovat yleisiä plastiikkakirurgisia toimenpiteitä, joilla voidaan korjata monenlaisia rintojen alueen ongelmia potilaan yksilöllisen tarpeen mukaan. Yleisimpiä rintojen korjausleikkauksia ovat:

  • tubulaaristen rintojen korjaus
  • epäsymmetrian korjaus
  • nännin tai nännipihan korjaus

Rintojen korjausleikkaukset suunnitellaan yksilöllisesti ja käytettävät tekniikat valitaan tilanteen mukaan. Olipa vaivasi millainen tahansa, voit varata ajan plastiikkakirurgin konsultaatioon, jossa voit keskustella tilanteestasi sekä mahdollisista hoitovaihtoehdoista kokeneen asiantuntijan kanssa.

Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon >

Tubulaaristen rintojen korjaus

Rintojen muoto ja koko vaihtelee luonnollisesti paljon, mutta tubulaarisissa rinnoissa ulkonäkö voi poiketa merkittävästi normaalisti kehittyneistä rinnoista. Kyseessä on rintojen kehityshäiriö, jonka seurauksena rinnat muodostuvat putkimaisiksi ja puhekielessä ilmiö tunnetaan myös nimellä putkirinta.

Rintojen tubulaarisuutta esiintyy eriasteisena tavallisesta muotovariaatiosta vakavampaan poikkeamaan, jota voidaan hoitaa myös Kela-korvattavana sairaudenhoitona. Putkimaisuutta voi esiintyä myös toispuoleisesti ja usein diagnoosi todetaankin potilaan hakeuduttua vastaanotolle rintojen epäsymmetrian vuoksi.

Korjaustekniikoita on monia ja toimenpide suunnitellaan aina yksilöllisesti. Usein tubulaaristen rintojen korjauksessa hyödynnetään rasvansiirtoa tai tilanteen mukaan implantteja täydentämään puuttuvaa rintakudosta. Myös nänniä sekä nännipihaa voidaan korjata rinnan uudelleenmuotoilun yhteydessä.

Rintojen epäsymmetrian korjaus

Rintojen epäsymmetria ja tyytymättömyys puolieroihin on yleinen syy hakeutua plastiikkakirurgin vastaanotolle. Eroja voi olla niin rintojen muodossa kuin koossakin ja potilaan toive määrittää toimenpiteen kulun ja siihen käytettävät tekniikat. Rintoja ja nännejä voidaan muotoilla uudelleen potilaan omaa silmää miellyttäviksi eri tavoin tilanteesta riippuen. Hoito alkaakin aina plastiikkakirurgin konsultaatiolla, jossa toiveet ja tavoiteltava lopputulos käydään läpi alusta loppuun.

Rintojen kokoeroa voidaan korjata joko pienentämällä suurempaa tai suurentamalla pienempää rintaa. Toimenpiteessä voidaan hyödyntää niin mastopexiaa eli rintojen kohotusta kuin rasvansiirtoa, rintojen pienennystä tai implanttejakin. Kaikki tekniikat voivat tulla kyseeseen joko toispuoleisesti tai yhdistelmänä.

Rintojen puolierojen korjausleikkaus on aina potilaan toiveiden ja tilanteen mukaan räätälöitävä kokonaisuus, jonka tavoitteena on esteettisesti ja toiminnallisesti miellyttävä, luonnollinen lopputulos.

Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon >

Nännin / nännipihan korjaukset

Nännin ja nännipihan korjaukset ovat yleisiä esteettisiä toimenpiteitä, joita voidaan tehdä potilaan niin toivoessa tai mikäli vaivasta aiheutuu toiminnallista haittaa. Yleisin toimenpide on sisäänpäin vetäytyneen nännin korjaus, joka tehdään yleensä hygieniahaitan takia.

Toinen yleinen toimenpide on laajan nänninpihan korjaus. Laajaa nännipihaa voidaan korjata tai pienentää erilaisilla kirurgisilla menetelmillä. Myös esimerkiksi lävistyksen vuoksi revennyttä nänniä voidaan muotoilla uudelleen. Useimmiten syy nännien korjaukselle on esteettinen ja toimenpide suunnitellaan potilaan toiveiden mukaan.

Rintojen ja nännien korjausleikkaukset suunnitellaan yksilöllisesti

Rintojen ja nännien alueen toimenpiteet ovat hyvin yleisiä ja plastiikkakirurgian keinoin voidaan korjata hyvin erilaisia esteettisiä tai toiminnallisia haittoja. Ratkaisevaa on potilaan kokemus ja toive, joiden perusteella asiantuntijamme arvioivat parhaat menetelmät optimaalisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Olipa kyseessä puolieron tasoittaminen tai sisäänvetäytyneen nännin korjaus, hoito alkaa aina plastiikkakirurgin konsultaatiolla, jossa toimenpide suunnitellaan alusta loppuun yhdessä potilaan kanssa. Myös arvet, mahdollinen jälkihoito sekä toipumisaika käydään keskustellen läpi ennen toimenpideajan varaamista.

Toipumisaika vaihtelee tehtävän toimenpiteen laajuudesta riippuen. Yleisesti toimenpiteestä pääsee kotiutumaan jo samana päivänä, mutta jälkihoito ja sairasloman pituus määrittyvät aina tapauskohtaisesti. Pieni, paikallispuudutuksessa tehtävä nännin korjaus ei vaadi montaa toipumispäivää, mutta isompi rintojen puolieron tasoitus voi tekniikasta riippuen tarkoittaa viikon tai useammankin levon tarvetta. Kivunhoitoon riittävät tavalliset tulehduskipulääkkeet, ja mahdolliset tikkien poistot, arpihoidot sekä tukitekstiilien tarve ohjeistetaan aina tapauskohtaisesti.

Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon >

Teitä palvelee

LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}
Ihosairaala