Laboratoriomme hoitaa näytteenoton ajanvarauksella tai lääkärikäynnin yhteydessä

Allergiatestit ilman lähetettä

Oletko kiinnostunut plastiikkakirurgisista hoidoista? Asiantuntijan konsultaatio nyt 0€ – varaa aika.

Allergiatestit ilman lähetettä

Allergiat vaivaavat monia, mutta välillä on hankala tietää, mikä oireita oikein aiheuttaa. Selvittelyssä auttavat yksinkertaiset allergiatestit, joihin voit hakeutua ilman lähetettä. Kun allergian aiheuttaja on selvillä, sitä on helpompi välttää tai vaihtoehtoisesti löytää sopiva lääke- tai siedätyshoito.
Varaa aika allergiatesteihin >

 

Allergia on kehon immuunijärjestelmän liian voimakasta reagointia ulkopuolisiin ärsykkeisiin. Tällaisia reaktioita voivat aiheuttaa tietyt aineet ihokontaktissa tai siitepöly hengitysteissä. Lue lisää allergioista >

Siitepölyallergiat yleisiä – oikea-aikainen valmistautuminen auttaa

Suomen kesän suurimmat allergian aiheuttajat ovat siitepölyt, jotka kiusaavat monia aiheuttaen hengitystieoireita sekä silmien kirvelyä ja kuivamista. Siitepölykausi alkaa usein jo maaliskuussa lepän ja pähkinäpensaan kukinnasta, minkä jälkeen huhti-toukokuussa päänvaivaa aiheuttaa koivu. Keski- ja loppukesästä allergikkojen kiusana puolestaan ovat erilaiset heinät.

Siitepölyallergian hoito alkaa allergiatestillä. Allergian aiheuttaja on tärkeä tietää, sillä se helpottaa oikea-aikaista valmistautumista. Monet lääkitykset aloitetaan jo hyvissä ajoin ennen siitepölyn ilmaantumista. Allergeenin tunnistaminen mahdollistaa myös siedätyshoidon kartoittamisen pysyväksi ratkaisuksi allergiaan.

Edulliset testit haluamillesi allergeeneille

Ihosairaala tarjoaa laajasti erilaisia allergiatutkimuksia, joiden avulla voidaan selvittää mahdolliset allergiaa aiheuttavat aineet. Allergian diagnosointi on avain oikenlaiseen lääkitykseen ja diagnoosi mahdollistaa allergiakauden riittävää ennakointia monissa siitepölyallergiatapauksissa. Allergialääkärimme auttavat potilaita myös allergian siedätyshoidoissa, joilla on saatu pysyviä tuloksia allergioiden hoidossa.

Allergiatesti tehdään verikokeena, ja testimenetelmä ei edellytä allergialääkityksen tauottamista tutkimuksen ajaksi.  Ihosairaalan allergiatesteihin ei vaadita lääkärin lähetettä. Allergiatestien tulokset toimitamme suoraan kotiisi postin kautta. Lue lisää allergiatesteistä ja katso lista tutkittavista allergeeneistä täältä >
Varaa aika allergiatesteihin >

Allergiatutkimus Hinta Alennus
1 allergeeni (S -IgE) 53,92 € -
2 allergeeniä (S -IgE) 102,84 € -5 €
3 allergeeniä (S -IgE) 146,76 € -15 €
4 allergeeniä (S -IgE) 185,68€ -30 €
5 allergeeniä (S -IgE) 224,60 € -45 €
Seuraavat allergeenit (S -IgE) + 38.92 € / kpl -15 €/kpl
Allergiaryhmät (S -Ige-Sse) 65,64€ 

-

Allergiaryhmät (S -Ige-Sse) 58,64€ (muun tutkimuksen yhteydessä)

-7 €

Perusseulonta ja erittely yleisimmille allergeeneille (S -Ige-Pse) 162.92 € -

Tutkimme sekä yksittäisiä allergeenejä että allergiaryhmiä. Näiden lisäksi perusseulontatutkimuksella voidaan kartoittaa yleisimmät ruoka-aineallergeenejä ja hengitysteitä allergisoivia aineita.

 

Ruoka-aineallergia kannattaa tutkia monissa tapauksissa vain lähetteellä

Suosittelemme, että ruoka-aineallergioita ei tutkittaisi ilman lähetettä, koska ruoka-aineiden kohdalla allergiatestit eivät useinkaan kerro koko syy-yhteyttä ruoka-aineen ja allergian välillä. Testeissä näkyvät arvot voivat näyttäytyä poikkeamina, vaikka potilaalla ei olisi minkäänlaisia allergisia oireita – ja päinvastoin, vaikkapa ristiallergiatapauksissa. Ruoka-aineyliherkkyyksien kohdalla kannattaa tarkkailla omia oireita sekä niiden ilmaantumista tietyissä tilanteissa ja näiden perusteiden pohjalta kääntyä tarvittaessa allergialääkärin puoleen.

Allergiatesteillä saadaan selvyys varmemmin eläin- ja siitepölyallergioihin sekä muihin vastaaviin yliherkkyyksiin. Ihotautien ja allergologian erikoislääkärimme auttavat lääkitykseen ja siedätyshoitoon liittyvissä asioissa ja kokeneet keuhkolääkärimme tarjoavat asiantuntija-apua hengitystieoireisiin ja siitepölyallergiaan.

Varaa aika allergiatesteihin >

Teitä palvelee

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}
Ihosairaala