Allergiatestit ilman lähetettä

Allergiat vaivaavat monia, mutta välillä on hankala tietää, mikä oireita oikein aiheuttaa. Selvittelyssä auttavat yksinkertaiset allergiatestit, joihin voit hakeutua ilman lähetettä. Kun allergian aiheuttaja on selvillä, sitä on helpompi välttää tai vaihtoehtoisesti löytää sopiva lääke- tai siedätyshoito.
Varaa aika allergiatesteihin >

 

Allergia on yleisnimitys tilalle, jossa kehon puolustusjärjestelmä reagoi liian voimakkaasti johonkin ulkoiseen ärsykkeeseen. Kyseessä voi olla ihon kanssa kosketuksiin tullut aine tai vaikkapa hengitysteihin päätynyt siitepöly. Lue lisää allergioista >

Siitepölyallergiat yleisiä – oikea-aikainen valmistautuminen auttaa

Suomen kesän suurimmat allergian aiheuttajat ovat siitepölyt, jotka kiusaavat monia aiheuttaen hengitystieoireita sekä silmien kirvelyä ja kuivamista. Siitepölykausi alkaa usein jo maaliskuussa lepän ja pähkinäpensaan kukinnasta, minkä jälkeen huhti-toukokuussa päänvaivaa aiheuttaa koivu. Keski- ja loppukesästä allergikkojen kiusana puolestaan ovat erilaiset heinät.

Siitepölyallergian hoito alkaa allergiatestillä. Allergian aiheuttaja on tärkeä tietää, sillä se helpottaa oikea-aikaista valmistautumista. Monet lääkitykset aloitetaan jo hyvissä ajoin ennen siitepölyn ilmaantumista. Allergeenin tunnistaminen mahdollistaa myös siedätyshoidon kartoittamisen pysyväksi ratkaisuksi allergiaan.

Edulliset testit haluamillesi allergeeneille

Ihosairaalassa on tarjolla laaja kirjo allergiatutkimuksia, joiden avulla selvität mahdollisen allergian aiheuttajan. Allergiadiagnoosi helpottaa oikeiden lääkkeiden löytymistä sekä siitepölyallergioiden tapauksessa oikea-aikaista valmistautumista allergiakauteen. Asiantuntijamme auttavat myös siedätyshoidoissa, joilla allergiaan saa pysyvän helpotuksen.

Allergiat tutkitaan verikokeesta, eikä taukoa allergialääkityksestä tarvita. Meillä pääset testeihin ilman lääkärin lähetettä ja allergiatestien tulokset postitamme kotiisi. Lisätietoja testeistä sekä listan tarjolla olevista allergeeneistä löydät täältä >
Varaa aika allergiatesteihin >

Allergiatutkimus Hinta Alennus
1 allergeeni (S -IgE)45 €-
2 allergeeniä (S -IgE) 85 €-5 €
3 allergeeniä (S -IgE)120 €-15 €
4 allergeeniä (S -IgE)150 €-30 €
5 allergeeniä (S -IgE)180 €-45 €
Seuraavat allergeenit (S -IgE)+ 30 € / kpl-15 € / kpl
Allergiaryhmät (S -Ige-Sse) 45 € (muun tutkimuksen yhteydessä)-9 €
Perusseulonta ja erittely yleisimmille allergeeneille (S -Ige-Pse)132 € -

Yksittäisten allergeenien lisäksi valikoimastamme löytyy tutkimuksia allergiaryhmille sekä yleisimpiä hengitystie- ja ruoka-allergeenejä kartoittava perusseulontatutkimus

Ruoka-aineallergioita ei kannata testata turhaan

Huomioithan, että ruoka-aineallergioita ei suositella tutkittavaksi ilman lähetettä, sillä testit eivät välttämättä paljasta koko totuutta. Testien arvot voivat olla koholla, vaikka allergisia reaktioita ei syntyisikään tai päinvastoin esimerkiksi ristiallergioiden takia. Ruoka-aineallergioiden selvittelyssä kannattaakin luottaa omiin oireisiin ja kääntyä tarvittaessa asiantuntijan apuun.

Sen sijaan siitepöly-, eläin- ja muut allergiat voi selvittää allergiatestillä. Lääkitys- ja siedätyshoidoissa auttavat ihotautien ja allergologian erikoislääkärimme sekä hengitystieoireissa ja siitepölyallergioissa keuhkolääkärimme.
Varaa aika allergiatesteihin >

Teitä palvelee

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}