Kasvojen ilmettä voidaan nuorentaa siirtämällä asiakkaan omia rasvasoluja.

Rasvansiirto

Oletko kiinnostunut plastiikkakirurgisista hoidoista? Asiantuntijan konsultaatio nyt 0€ – varaa aika.

Rasvansiirto

Rasvansiirto on plastiikkakirurginen toimenpide, jossa kasvojen ilmettä pehmennetään ja nuorennetaan asiakkaan omia rasvasoluja hyödyntämällä.

Rasvansiirto on luomuvaihtoehto täyteaineille 

Iän mukanaan tuomat muutokset kasvoissa ovat yleinen plastiikkakirurgian kohde. Kun rasvakudos kasvojen alueella iän myötä vähitellen supistuu, iho pääsee löystymään ja menettää kimmoisuuttaan. Sen korjaamiseen voidaan käyttää esimerkiksi täyteaineita, mutta nuorekkaamman ilmeen voi palauttaa myös asiakkaan omia rasvasoluja hyödyntämällä.

Rasvansiirron tarkoituksena ei ole muuttaa ihmisen ulkonäköä dramaattisesti, vaan pyrkiä hienovaraisesti ja luonnollisesti häivyttämään ja pehmentämään ikääntymisen merkkejä: ihon uurteita ja kimmoisuuden menetystä. Rasvansiirrossa siirretään eläviä soluja, jotka löytävät oman paikkansa kasvojen kudoksesta. Tilanteesta riippuen rasvansiirto voi olla käytännöllisempää kuin täyteaineiden toistuva lisääminen vuosien mittaan.

Rasvansiirtoon kannattaa hakeutua jos:

– Haluat häivyttää iän myötä tapahtuvia muutoksia kasvoissa

– Pehmentää ja nuorentaa ihon olemusta

– Laihtuminen on muuttanut kasvojen ilmettä

Miten rasvansiirto toteutetaan?

Siirrettävä rasva otetaan yleensä alavatsasta, mistä se siirretään kerroksittain kasvojen kudoksiin. Paikallispuudutuksessa tehtävä toimenpide on melko yksinkertainen, eikä sen vuoksi tarvitse ottaa sairaslomaa tai potea pitkää toipumisaikaa. Rasvanottokohta paranee helposti, mutta pieneen arkuuteen kannattaa varautua. Ammatista ja elämäntilanteesta riippuen on hyvä ottaa huomioon, että kasvoille syntyy turvotusta ja jonkin verran pientä mustelmaa noin viikon tai parin ajaksi.

Toimenpiteen jälkeen on kuitenkin tärkeää muistaa, että rasvasiirteellä kestää hetki integroitua uuteen paikkaan kehossa. Jotta rasvansiirrolla saadaan aikaan paras mahdollinen hoitotulos, on tärkeää noudattaa seuraavan kuukauden ajan toipumisohjeita: pidättäytyä tupakoinnista ja pitää huolta, etteivät kasvot altistu kylmälle tai painautumiselle. Liikuntaa hikeentymiseen asti tulee välttää kuukauden ajan. Jotta kasvoihin siirretyille rasvasoluille riittää ravintoa, ei ankara dieetti ole suositeltavaa, pikemminkin on aiheellista lisätä rasvan ja hiilihydraattien osuutta ravinnossa.

Teitä palvelee

LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
LL, Plastiikkakirurgian erikoislääkäri
LL, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}
Ihosairaala