Valohoito

Valohoito

Oletko kiinnostunut plastiikkakirurgisista hoidoista? Asiantuntijan konsultaatio nyt 0€ – varaa aika.

Valohoito

Monet ihottumat ja kutinat pahenevat talvea kohti. Iho kuivuu, eikä runsas vaatetus ainakaan auta asiaa. Valohoito on menetelmä, jossa auringon UV-säteilyä annetaan iholle sopivina annoksina iho-oireiden helpottamiseksi. Käytössämme on kapeakaistainen UVB-valohoito, joka on atooppisen ihottuman ja psoriasiksen Käypä Hoito -suosituksen mukainen hoitomuoto. Sitä käytetään myös kutinan, karvatuppitulehduksen, punajäkälän, kutinakyhmyn, nokkosihottuman ja valkopälvin hoidossa.

Valohoito on lääkkeetön menetelmä ihottuman ja kutinan hoitoon

Kapeakaistaisessa UVB-hoidossa potilaan iholle annetaan selektiivisesti ihotautia rauhoittavaa 311 nanometrin aallonpituutta, jota esiintyy myös luonnonvalossa. Siitä on karsittu pois haitallisemmat, syvemmälle ihoon tunkeutuvat ja ihoa enemmän vanhentavat UVA-säteet.

Hoidon teho perustuu tulehduksen rajoittamisen lisäksi ihon luonnollisen toiminnan tukemiseen. UVB-valo imeytyy ensisijaisesti orvasketeen ja paksuntaa sitä estäen ihon kuivumista. Valo lisää sarveiskerroksen rasvojen, keramidien, tuotantoa, mikä estää veden haihtumista ja siten ihon kuivumista.

Vain muutama minuutti kerrallaan

Valohoitolaitteiden UV-säteily on tehokasta ja arka, vaalea iho voi palaa siinä aivan kuten auringossakin. Valohoidot tehdään aina ammattilaisen valvonnassa ja valoannostusta säädellään henkilökohtaisen tarpeen mukaan. UVB-valohoitoa annetaan yleensä vähintään 15-20 kerran sarjoina, ja altistusaikaa pidennetään vähitellen ihon toleranssin kasvaessa ja taudin rauhoittuessa. Ensimmäiset hoitokerrat voivat olla hyvinkin lyhyitä ja niiden pidentyessäkin puhutaan korkeintaan muutamasta minuutista.

Hoitoa annetaan yleisimmin koko keholle. Valohoitolaite on kuin suuri vaatekaappi täynnä loisteputkia, jonka sisään potilas astuu hoidon ajaksi. Koko kehon hoidoissa silmille asetetaan suojalasit ja genitaalialue peitetään. Joissain tapauksissa hoitoa voidaan antaa vain hiuspohjalle, kämmenille tai jalkapohjille. Valohoito on turvallinen hoitomuoto myös raskaana oleville.

Lähete valohoitoon

Valohoidon määrää aina lääkäri. Lähetteen voi hankkia yleislääkäriltä, työterveyslääkäriltä tai erikoislääkäriltä. Erillistä ihotautilääkärin lähetettä ei siis valohoitoa varten tarvita. Varsinaisen hoidon antaa sairaanhoitaja, joka on perehtynyt valohoidon laitteistoon ja suositeltaviin annostuksiin.

Ihosairaalassa on käytössä kapeakaistainen UVB-valohoitolaite. Meillä työskentelee useita valohoitoihin perehtyneitä ammattilaisia, jotka neuvovat sinua mielellään valohoitoon liittyvissä asioissa.

Varaa aika valohoitoon >

Sairaanhoitajan toimenpiteet Hinta (sis. poliklinikkamaksu)
Kryo-hoito (syylän jäädytys) 118.40 €
Kapeakaista UVB-valohoito, kertakäynti 56.43 €
Kapeakaista UVB-valohoito, 5 kerran sarja 177.18 €
Kapeakaista UVB-valohoito, 15 kerran sarja 434.22 €
Iontoforeesin ohjaus (liikahikoilu), 1 hoitokerta 55.63 €
Iontoforeesin ohjaus (liikahikoilu), 10 kerran hoitosarja 355.69 €

Teitä palvelee

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}
Ihosairaala