PrEP – HIV:n ennaltaehkäisy

PrEP-hoito on HIV-tartuntoja ennaltaehkäisevä lääkitys, joka on tarkoitettu henkilöille, joilla tavanomaista korkeampi tartuntariski.

Varaa aika PrEP-hoidon konsultaatioon >

 

PrEP tulee sanoista Pre-Exposure Prophylaxis, mikä tarkoittaa ennen tartuntaa tapahtuvaa ennaltaehkäisevää hoitoa. PrEP-lääkkeenä käytetään antiretroviraalista yhdistelmälääkettä. 

Hoidon tarpeellisuus arvioidaan lääkärin kanssa

Ennen PrEP-hoidon aloittamista kartoitetaan tilanne hoitavan lääkärin kanssa. Hoito edellyttää säännöllistä verikoeseurantaa lääkityksen määränneen lääkärin toimesta, joten potilaan on sitouduttava hoitoon. Lääkettä on nautittava säännöllisesti lääkärin ohjeistuksen mukaan tehokkuuden varmistamiseksi ja hoito jatkuu niin kauan kuin kohonnut tartuntariski on olemassa. Lue lisää PrEP-hoidosta >

PrEP-lääke ei ole Kela-korvattava.

Tehokas ja turvallinen tapa HIV:n ennaltaehkäisyyn

PrEP-hoito on tehokas tapa HIV:n ennaltaehkäisyyn ja tutkimuksissa lääkettä oikein käyttäneiden keskuudessa ei ole havaittu tartuntoja. PrEP laskee näin HIV-tartuntojen määrää myös väestötasolla. Hoitoa on käytetty maailmalla tuloksellisesti jo kauan ja THL on laatinut siitä kansallisen hoitosuosituksen myös Suomeen.

Hoidon yhteydessä on tärkeää muistaa, että se ei ehkäise muiden seksitautien tai veriteitse tarttuvien tautien tartuntojaa, vaan kondomin käyttö ja puhtaat pistovälineet ovat aina tärkeitä.

Varaa aika PrEP-hoidon konsultaatioon >

Teitä palvelee

LT, ihotautien erikoislääkäri
LT, ihotautien ja allergologian erikoislääkäri
LL, ihotautien ja allergologian erikoislääkäri

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}