Olga Bugaeva, ihotauteihin erikoistuva lääkäri

Olga Bugaeva

LT, ihotauteihin erikoistuva lääkäri
"Ihotautilääkärin työssä pidän tärkeänä sekä kuuntelun taitoa että kädentaitoja"

Olga Bugaeva opiskeli lääkäriksi Helsingin lääketieteellisessä tiedekunnassa. Valmistuttuaan hän työskenteli Helsingin yliopiston tutkimusryhmässä ja väitteli tohtoriksi vuonna 2013. Hänen väitöskirjansa käsitteli melanoomaa. Ihotaudit vetivät puoleensa siinä määrin, että Olga päätti erikoistua niihin ja on nyt valmistumassa ihotautien erikoislääkäriksi kesällä 2024.

Ihosairaalassa Olgan asiantuntemus ja taidot pääsevät oikeuksiinsa erityisesti toimenpiteissä kuten luomien, erilaisten ihomuutosten ja ihon syöpäkasvainten poistoissa sekä jäädytyshoidoissa. Hän diagnosoi ja hoitaa kuitenkin mielellään myös kaikenlaisia ihosairauksia kuten atooppista ihottumaa, psoriaasia, ruusufinniä, aknea ja seksitauteja.

Osa ihotautien kiehtovuutta on Olgan mielestä se, että diagnoosiin tarvitaan usein monia palapelin osasia – näitä ovat mm. sairauden kulku, lääkkeiden hoitovasteet, ihottuman ulkonäkö sekä koepala. Ihotautien alan tekee mielenkiintoiseksi myös tutkimusten ja hoitomuotojen monipuolisuus. Alalla tehdään paljon tutkimustyötä maailmanlaajuisesti, joten uusia hoitomuotoja ilmaantuu jatkuvasti. Olga ylläpitää osaamistaan aktiivisesti mm. seuraamalla kansainvälisiä julkaisuja ja osallistumalla alan koulutuksiin ja kokouksiin.

Rauhallinen ja ystävällinen Olga on empaattinen lääkäri, joka pyrkii kuuntelemaan potilasta ja löytämään tehokkaan ja myös potilaan toiveisiin ja odotuksiin parhaiten sopivan hoidon. ”Kerron mielelläni potilaille esimerkiksi ihotautien syntytekijöistä ja lääkkeiden vaikutusmekanismeista, jotta heillä on sekä paremmat mahdollisuudet että enemmän motivaatiota vaikuttaa itse omaan hoitoonsa ja sitoutua siihen.”

Ihotaudeissa hoidon tulos näkyy konkreettisesti potilaalle ja lääkärille, jolloin hoitoa voidaan myös tarvittaessa nopeasti vaihtaa. Olgalle hänen ammattinsa parhaita puolia onkin päästä näkemään oman työnsä jälki, esimerkiksi ihottuman paraneminen.

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen asiantuntija.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}

Erityisosaaminen

 • Akne
 • Luomet ja ihomuutokset
 • Seksitautien hoito
 • Intiimialueen iho-ongelmat
 • Allergiat
 • Syylän jäädytys
 • PrEP
 • Lasten allergia ja iho
 • Allergiat

Kielet

Englishen
Finnishfi
Russianru

Hinnat

 • 20 min 137 €*

*Vastaanoton hintaan sisältyy käytetyn vastaanottoajan lisäksi myös asiantuntijan potilastietojärjestelmiin tekemät kirjaukset ja tutustuminen mahdollisiin esitietoihin. Vastaanottokäynnin hinnan lisäksi veloitetaan poliklinikkamaksu 34,00 €, johon sisältyy e-reseptit. Lisäksi veloitetaan Kanta-maksu 3,50 €. Vastaanotolla mahdollisesti tehdyt tutkimukset ja toimenpiteet laskutetaan erikseen. Hinnoissa ei ole huomioitu Kela-korvausta. Voit tutustua hinta-arvioihin hinnastostamme.

Faktat

 • Ihotauteihin ja allergologiaan erikoistuva lääkäri
 • Lääketieteen tohtori
Ihosairaala