Rasvansiirto rintoihin on luonnollinen tapa suurentaa ja muotoilla rintoja

Rasvansiirto rintoihin

Oletko kiinnostunut plastiikkakirurgisista hoidoista? Asiantuntijan konsultaatio nyt 0€ – varaa aika.

Rasvansiirto rintoihin

Rasvansiirto rintoihin on luonnollinen tapa suurentaa ja muotoilla rintoja kehon omaa rasvaa hyödyntäen.

 

Rasvansiirto rintoihin on luonnonmukainen vaihtoehto rintaimplanteilla tehtävälle suurennusleikkaukselle. Oman kehon rasvaa voidaan siirtää rintoihin, kun niihin toivotaan maltillisesti lisää pyöreyttä ja täyteläisyyttä. Potilaan kehossa tulee myös olla tarpeeksi rasvaa toimenpiteeseen käytettäväksi.

Potilaan toiveet ja saavutettavissa olevat lopputulokset käydään aina läpi plastiikkakirurgin konsultaatiolla ennen toimenpideajan varaamista. Hoito suunnitellaan yksilöllisesti ja valitaan potilaan tarpeisiin sopivin hoitomuoto.

Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon >

Rintojen suurennus rasvansiirrolla

Rintojen suurentamisessa sekä niiden ryhdistämisessä ja muotoilussa voidaan hyödyntää rasvansiirtoa potilaan omasta kehosta. Rasvansiirrossa sanamukaisesti siirretään potilaan omaa rasvakudosta muualta kehosta rintojen alueelle. Tavoitteena on, että siirretty rasva kiinnittyy uudelle alueelle ja muodostaa oman verenkierron toimien jatkossa luonnollisena osana kehoa.

Rintojen suurennus rasvansiirrolla edellyttää, että potilaalla on omassa kehossaan tarpeeksi rasvaa siirtoa varten. Riittävä rasvansiirre saadaan yleensä otetuksi esimerkiksi vatsan tai jenkkakahvojen alueelta, pakaroista tai reisistä, mutta hyvin hoikan ihmisen kohdalla tämä ei välttämättä onnistu.

Rasvansiirto rintoihin soveltuu maltillisiin muutoksiin

Rasvansiirto rintoihin on yleinen toimenpide ja monesti sopivin menetelmä silloin, kun potilaan toiveissa on saada rintoihin vain jonkin verran lisää pyöreyttä ja pehmeyttä. Tällainen tavoite, esimerkiksi noin puolikkaan kuppikoon muutos, saadaan usein toteutetuksi rasvansiirrolla jopa yhdellä kertaa. Rasvansiirrossa siirrettävästä rasvasta kiinnittyy yleensä n. 50-80% ja lopullinen tulos nähdään n. 2-3 kk viiveellä. Tämän jälkeen toimenpide voidaan tarvittaessa uusia.

Toivekokoon pääseminen saattaakin vaatia toimenpiteen toistamisen esimerkiksi kaksi kertaa tai joissain tapauksissa useammankin kerran. Rasvansiirtoa ei kuitenkaan suositella, jos potilas haluaa kasvattaa rintojensa kokoa enemmän kuin yhdellä kuppikoolla, vaan implantit ovat silloin parempi ratkaisu.

Rasvansiirrolla saavutetaan luonnollinen ja pysyvä lopputulos

Rasvansiirron etuna on, että toimenpide hyödyntää potilaan omaa kudosta, joka toimii rintojen alueella luonnollisesti osana kehoa. Painon noustessa rinnat kasvavat ja vastaavasti painon laskiessa kutistuvat muun vartalon tavoin.

Rasvansiirron lopputulos on luonnollinen eikä vaadi korjaavia toimenpiteitä jatkossa. Vertailun vuoksi implanttien elinikä on n. 10 – 20 vuotta, minkä jälkeen ne tulee vaihtaa uusintaleikkauksella. Rasvansiirto sen sijaan on pysyvä vaihtoehto, joka ei vaadi myöhempiä leikkauksia.

Rasvansiirrosta toipuminen on nopeaa

Rasvansiirto on toimenpiteenä kevyehkö ja töihin voi palata useimmiten jo viikon kuluttua. Rasvanottoalue on yleensä kivuliaampi muutaman päivän ajan toimenpiteen jälkeen ja siellä voi esiintyä mustelmointia. Rintojen alue tulee pitää lämpimänä vähintään kahden viikon ajan, jotta rasvakudos kiinnittyy optimaalisesti. Rasvan ottoalueella puolestaan käytetään tukitekstiiliä noin kahden viikon ajan toimenpiteen jälkeen. Näin alue pääsee toipumaan, eikä sille jää epätasaisuuksia tai nestekertymiä.

Rasvansiirtoon varataan noin 2-3 tuntia riippuen toimenpiteen laajuudesta ja se suoritetaan usein paikallispuudutuksessa. Myös nukutus on mahdollinen potilaan niin toivoessa.

Rasvansiirron arvet ovat vain muutaman millin kokoisia pistojälkiä sekä rasvan otto- että siirtoalueilla. Arpien paikat suunnitellaan etukäteen jo konsultaatiokäynnillä niin, että ne jäävät mahdollisimman hyvin piiloon. Arpihoitoon annetaan myös yksilölliset ohjeet jälkien minimoimiseksi.

Rintojen rasvansiirron lopullinen esteettinen tulos on nähtävillä noin 2-3 kk kuluttua toimenpiteestä, jolloin nähdään, kuinka iso osa siirretystä rasvakudoksesta on kiinnittynyt rintojen alueelle.

Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon >

 

Teitä palvelee

LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}
Ihosairaala