Rintojen suurennus implanteilla on yleisimpiä esteettisen kirurgian toimenpiteitä

Rintojen suurennus implanteilla

Oletko kiinnostunut plastiikkakirurgisista hoidoista? Asiantuntijan konsultaatio nyt 0€ – varaa aika.

Rintojen suurennus implanteilla

Rintojen suurennus toteutetaan useimmiten silikoni-implanteilla ja se onkin yksi esteettisen kirurgian yleisimpiä toimenpiteitä.

Rintojen suurennus implanteilla (silikonit)

Rintojen suurennus (augmentaatio) toteutetaan yleisimmin silikoni-implanteilla. Rintaleikkauksen suunnittelu aloitetaan aina perusteellisella plastiikkakirurgin konsultaatiolla, potilasta kuunnellen. Tavoitteena on löytää potilaan toiveita parhaiten vastaava ja tälle parhaiten sopiva toteutustapa.

Konsultaatiokäynnillä kartoitetaan tarkasti potilaan toiveet leikkauksen lopputuloksen suhteen ja kliinisellä tutkimuksella selvitetään lähtötilanne eli potilaan yksilölliset ominaisuudet. Näiden pohjalta valitaan leikkauksessa käytettävä tekniikka. Riippuen mm. siitä kuinka suurta muutosta potilas toivoo, rintojen suurennus voidaan tehdä myös omaa rasvaa siirtämällä. Tekniikoita voidaan myös yhdistää.

Valittu metodi ja sen perusteet käydään plastiikkakirurgin vastaanotolla huolella läpi, samoin kuin leikkaukseen valmistautuminen, leikkauksen kulku sekä toimenpiteen jälkeiset asiat.

Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon >

Kenelle rintojen suurennusleikkauksia tehdään?

Rintojen suurennusleikkaukseen hakeudutaan useimmiten puhtaasti oman esteettisen mieltymyksen takia. Hyvin yleinen syy on halu korjata raskaudesta ja imetyksestä tai painonpudotuksesta aiheutuneita muutoksia rintojen koossa ja muodossa. Joskus myös rintojen epäsymmetriaa korjataan implanteilla.

Suurennusleikkauksen tavoitteena on saavuttaa rinnat, jotka vastaavat ja täydentävät naisen mielikuvaa itsestään niin koon kuin muodonkin puolesta. Luonnollinen, vartaloon sopiva lopputulos parantaa parhaimmillaan tyytyväisyyttä omaan kehoon ja sen mittasuhteisiin.

Ennen leikkausta on tärkeää varmistua, ettei rinnoissa ole pahanlaatuisuuksia ja usein leikkausta edeltääkin mammografiatutkimus.

Rintaimplantti-leikkaus tehdään yleensä nukutuksessa

Rintojen suurennusleikkaus implanteilla tehdään useimmiten nukutuksessa. Potilaan kehosta ja yksilöllisestä tilanteesta riippuen valitaan joko pyöreät tai anatomisesti muotoillut koheesiogeeli-implantit, jotka voidaan laittaa joko rintalihaksen alle tai päälle. Valittu leikkaustekniikka riippuu potilaan anatomiasta ja se käydään läpi konsultaatiokäynnin yhteydessä. Hoikan potilaan tapauksessa rintakudoksen ollessa löysä, asetetaan implantti usein lihaksen alle. Jos taas lihas ja iho ovat kiinteät, voidaan implantti asettaa lihaksen päälle.

Rintojen suurennusleikkaus on päiväkirurginen toimenpide; potilas pääsee kotiin jo samana päivänä.

Rintaleikkauksesta toipuminen on suhteellisen nopeaa

Rintaleikkauksesta toipuminen on melko nopeaa ja normaaleja kevyitä kotiaskareita voi tavallisesti hoitaa jo heti toimenpiteen jälkeisenä päivänä. Fyysisesti kevyeen työhön, esimerkiksi tietokoneen ääreen on yleensä mahdollista palata muutaman päivän sisällä, sen sijaan raskaampiin töihin palaamiseen tulee varata 3-4 viikkoa. Raskaiden taakkojen nostelua ja muita rintalihaksia voimakkaasti rasittavia toimia sekä rivakampaa urheilua on syytä välttää vähintään kuukauden ajan. Kannattaa huomioida, että esteettisistä syistä tehdyn leikkauksen jälkeinen sairausloma on palkatonta.

Implanttileikkauksen jälkeen ensimmäinen kontrollikäynti on sairaanhoitajan luona noin viikon kuluttua. Jos toipuminen sujuu odotetusti eikä mitään erityistä ilmene, plastiikkakirurgi suorittaa jälkitarkastuksen noin 1– 2 kuukauden kuluttua leikkauksesta.

Toipumisen tarkempi kulku ja siihen liittyvät rajoitukset ja muut ohjeet toipumisajalle käydään yksityiskohtaisesti läpi plastiikkakirurgin kanssa jo ennen leikkausta. Silloin käsitellään myös pidemmällä aikavälillä huomioitavat asiat implanttien kanssa elämiseen liittyen.

Rintojen suurennuksen lopputulos nähdään viiveellä

Rintojen suurennus, kuten muutkin leikkaukset, jättävät kehoon aina jälkiä. Implanteilla toteutetussa suurennuksessa arvet ovat noin 4-5cm pitkät ja jäävät piiloon rinnanaluspoimuun. Arpien minimointi on plastiikkakirurgien erityisosaamista ja ne suunnitellaan aina etukäteen mahdollisimman huomaamattomiksi.

Toimenpiteen jälkihoitoon sisältyy keskeisenä osana arpihoito, jolla minimoidaan leikkauksesta aiheutuvat jäljet. Arpihoitoon kuuluu rasvausta, hierontaa sekä mahdollisesti silikoniteippihoitoa, joiden avulla arvet kypsyttyään – noin puolen vuoden kuluttua – näkyvät enää hyvin haaleina.

Rintaleikkauksen lopullinen tulos on nähtävissä muutaman kuukauden viiveellä, kun turvotukset häviävät. Esteettinen lopputulos on yleensä hyvä ja toivotunlainen. Ihosairaalan plastiikkakirurgeilla on pitkä kokemus rintojen suurennuksista niin implanteilla kuin muillakin menetelmillä. Näin jokaisen potilaan kohdalla voidaan valita parhaiten juuri hänen tavoitteitaan palveleva menetelmä.

Pitääkö rintaimplantit vaihtaa?

Tavallisesti rintaimplanttien kanssa voi elää normaalia elämää hyvin pitkään, eivätkä ne estä esimerkiksi imettämistä. Implantit eivät ole ikuisia, mutta niiden käyttöikä vaihtelee yksilöllisesti hyvinkin paljon. Tyypillisesti implantit tulee vaihtaa uusintaleikkauksella noin 10-20 vuoden välein.

Rintaimplantit – hinta

Arvio rintojen suurennusleikkauksen hinnasta tehdään plastiikkakirurgin konsultaation jälkeen, kun on selvinnyt tarkemmin, mitä leikkaus tulee pitämään sisällään. Leikkaussuunnitelman vahvistuttua potilas tapaa leikkauspalvelukoordinaattorin. Hän on sairaanhoitaja, joka käy potilaan kanssa läpi aiemmat sairaudet, lääkitykset sekä muut anestesiaan vaikuttavat tekijät.

Kun sairaanhoitaja on käynyt potilaan terveydentilan läpi yhdessä anestesialääkärin kanssa, määrätään mahdolliset preoperatiiviset tutkimukset, joihin saattaa kuulua esimerkiksi laboratoriotutkimuksia tai sydänfilmi.

Leikkauksen hinta-arvioon on eritelty kirurgin palkkio, anestesialääkärin palkkio, erikseen laskutettavat tarvikkeet (implantit, tukiverkot, tukitekstiilit jne), jälkikontrollit ja ompeleiden poisto, laitosmaksu sekä preoperatiiviset tutkimukset (laboratorio, kuvantaminen, patologiset tutkimukset). Tietyissä tilanteissa voidaan tehdä myös Veripalveluun verivaraus, josta laskutetaan SPR:n hinnaston mukaisesti. Erikseen laskutetaan mahdollinen yöpyminen/yön yli seuranta.

Arvonlisävero peritään, mikäli kyseessä ei ole sairaudenhoito eli korjaavaa, palauttavaa tai ennaltaehkäisevää kirurgiaa. Rintojen suurennusleikkaus lasketaan yleensä esteettiseksi toimenpiteeksi, josta peritään ALV.

Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon >

 

Teitä palvelee

LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}
Ihosairaala