Rasvaimu voi olla ratkaisu alleihin

Rasvaimu ja kiristys

Oletko kiinnostunut plastiikkakirurgisista hoidoista? Asiantuntijan konsultaatio nyt 0€ – varaa aika.

Rasvaimu ja kiristys

Rasvaimussa muotoillaan kehoa poistamalla ihonalaista rasvakudosta. Mikäli poistettavaa on paljon, voidaan löysäksi jäävää ihoa poistaa tarpeen mukaan.

Varaa aika maksuttomaan plastiikkakirurgisten hoitojen konsultaatioon >
Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon >

Rasvaimussa poistetaan ihonalaista rasvaa

Rasvaimussa poistetaan ihon alle kertynyttä rasvaa paikallisesti ja pyritään muotoilemaan kehoa halutulla tavalla. Kyseessä ei ole laihdutuskeino, vaan sillä pienennetään yksittäisiä rasvakertymiä, joista on muuten hankala päästä eroon.

Yleisimpiä paikkoja rasvaimulle ovat:

  • vatsan ja vyötärön alue
  • kaksoisleuka
  • yläraajojen alue, esimerkiksi allit
  • alaraajojen alue
  • ”jenkkakahvat” eli alaselän ja kylkien alue

Tavoitteena on luonnollinen lopputulos, jossa käsiteltävä alue palautuu nuorekkaampaan muotoon. Paras tulos saavutetaan alueilla, jossa iho ei ole menettänyt kimmoisuuttaan ja palautuu tehokkaasti ennalleen. On hyvä huomata, että selluliitin poistoon rasvaimu ei ole paras ratkaisu.

Rasvaimun suunnittelu alkaa yksilöllisellä konsultaatiolla

Rasvaimuun eli rasvanpoistoon hakeudutaan yleensä jonkin potilaan häiritsevänä kokeman vartalonkohdan takia. Plastiikkakirurgin konsultaatiokäynnillä keskustellaan potilaan toiveista, realistisesti saavutettavissa olevista lopputuloksista sekä käydään läpi tilanteeseen soveltuvat hoitovaihtoehdot hintatietoineen.

Rasvaimun yhteydessä muodostuvaa roikkuvaa ihoylimäärää voidaan tarvittaessa myös poistaa samassa yhteydessä optimaalisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Mikäli iho- ja rasvakudosylimäärää on paljon, voi soveltuvampi hoito olla esimerkiksi vatsan muotoilu eli abdominoplastia, joka sekin voidaan yhdistää rasvaimuun.

Konsultaation aikana valitaan keskustellen potilaan tilanteeseen parhaiten soveltuva hoito ja varataan siihen erillinen toimenpideaika.

Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon >

Rasvaimu tapahtuu yleensä paikallispuudutuksessa

Rasvaimu voidaan tyypillisesti tehdä paikallispuudutuksessa, jolloin toimenpide alkaa hoidettavien alueiden puudutuksella. Laajemmissa toimenpiteissä käytetään nukutusta ja se on aina mahdollinen potilaan niin toivoessa.

Itse toimenpiteessä rasvakudosta poistetaan imemällä sitä ihon alle työnnettävän kapean kanyylin avulla. Kirurgiset jäljet toimenpiteestä ovatkin pienet: rasvaimussa syntyy yleensä useampia pieniä noin 5mm suuruisia arpia, joiden paikat suunnitellaan hoidettavan alueen mukaan huomaamattomiksi. Myös mahdollisen kiristyksen eli ihoylimäärän poiston aiheuttamat arvet suunnitellaan jo konsultaatiokäynnillä.

Toimenpiteen jälkeen tulee käyttää tukitekstiilejä kirurgin ohjeistuksen mukaan, yleensä noin 1-2 kuukautta. Jälkihoito ohjeistetaan yksilöllisesti toimenpiteen yhteydessä ja plastiikkakirurgi ohjeistaa myös arpien oikean hoidon niiden minimoimiseksi.

Rasvaimun lopullinen tulos nähdään ihon kiinteytyessä ennalleen

Rasvan poiston lopullinen tulos nähdään viiveellä. Käsiteltävä alue pienenee välittömästi, mutta alueen tasoittuminen, kudosten asettuminen sekä ihon palautuminen kestävät pidempään ja lopullinen tulos on nähtävillä noin 6 – 12 kuukauden kuluttua toimenpiteestä.

Lihominen rasvaimun jälkeen voi olennaisesti heikentää hoidolla saavutettavia tuloksia. Hoidettavalta alueelta ei poisteta koko rasvakudosta, joten jäljelle jääneet rasvasolut voivat turvota lihomisen seurauksena. Voimakas lihominen voi johtaa myös uusien rasvasolujen muodostumiseen alueella.

Ihon palautumiskyky ja kimmoisuus vaikuttavat olennaisesti lopputulokseen ja paras tulos saavutetaan alueilla, joissa iho ei ole menettänyt kimmoisuuttaan. Plastiikkakirurgimme ovat ihon asiantuntijoita ja osaavat konsultaatiokäynnin perusteella arvioida, millä keinoin potilaan toivomat tulokset ovat parhaiten saavutettavissa.

Rasvaimu ei sovellu liikalihavuuden hoitoon

On hyvä huomata, että rasvaimu ei ole laihdutuskeino, eikä sillä voida hoitaa liikalihavuutta. Rasvaimussa poistetaan ihonalaista rasvakudosta yksittäisistä kohdista pienentäen rasvan määrää. Myöskään vatsaontelon sisäistä rasvaa ei sillä voida poistaa, sillä siihen ei päästä käsiksi imemällä.

Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon >

 

Hinnasto

Rasvaimut Hinta
Yläraajan rasvaimu 4 077,37 – 5 470,55 €
Yläraajan rasvaimu + ihon kiristys 5 964,55 – 7 346,74 €
Reisien rasvaimu + ihon kiristys 5 966,55 – 9 177,92 €
Pieni rasvaimu (paikallispuudutus) 1 299,00 – 2 911,37 €
Rasvaimu yhteinen alue WAL 4 080,37 – 7 351,74 €
Rasvaimu vartalo WAL 7 351,74 – 10 725,75 €

 

Teitä palvelee

LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}
Ihosairaala