Gynekomastiaa voidaan korjata leikkauksella

Gynekomastia-leikkaus

Oletko kiinnostunut plastiikkakirurgisista hoidoista? Asiantuntijan konsultaatio nyt 0€ – varaa aika.

Gynekomastia-leikkaus

Gynekomastia eli miesten rintojen kasvu liittyy usein elinkaaren luonnolliseen hormonitoiminnan vaihteluun ja sitä voidaan hoitaa joko lääkkeillä tai kirurgisesti.

 

Gynekomastiaa eli miesten rintojen kasvua esiintyy lievänä jopa kolmanneksella murrosikäisistä. Vaiva koetaan usein kiusallisena ja mahdollisen fyysisen haitan ohella psykologinen haitta on monelle syy hakeutua hoitoon. Rintojen kasvu voi vaikuttaa itsetuntoon, kun kokemus omasta kehosta muuttuu negatiiviseksi ja vaiva voi aiheuttaa häpeän tuntemuksia.

Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon >

Gynekomastialle ei aina löydetä selkeää syytä

Rintojen kasvu voi aiheutua myös muista hormonitoiminnan vaihteluista tai hormonitoimintaan vaikuttavasta sairaudesta, tilasta tai lääkityksestä. Kaikki testosteronituotantoa vähentävät sekä estrogeenin tuotantoon vaikuttavat asiat voivat olla syy miesten rintojen kasvun taustalla. Aina syytä ei kuitenkaan löydetä.

Gynekomastian yleisimpiä syitä ovat esimerkiksi:

  • synnynnäiset hormonituotannon häiriöt
  • kivesten toimintaan vaikuttavat sairaudet ja kivesten poisto esimerkiksi syöpähoidon yhteydessä
  • ikääntymisestä johtuva testosteronituotannon väheneminen
  • maksakirroosi ja munuaisen krooninen vajaatoiminta
  • runsas alkoholin käyttö
  • voimakas ylipaino
  • monet lääkkeet
  • anaboliset steroidit sekä muut hormonivalmisteet

Miesten rintojen kasvun hoito alkaa syyn selvittämisellä ja mikäli selkeä syy on löydettävissä, voi hoitona olla joko hormonitoimintaa tasapainottava lääkitys tai kirurginen hoito. Aina syytä ei löydetä ja tällöin häiritsevää vaivaa voidaan usein hoitaa kirurgisesti.

Gynekomastian kirurginen hoito suunnitellaan yksilöllisesti

Miesten rintojen kasvun kirurginen hoito alkaa tilanteen arvioinnilla plastiikkakirurgin vastaanotolla. Kokeneet asiantuntijamme käyvät keskustellen läpi hoitomahdollisuudet, parhaiten soveltuvat menetelmät sekä tavoiteltavan lopputuloksen jälkihoitoineen ja toipumisaikoineen.

Gynekomastia-leikkauksessa tehdään tavallisesti rasvaimu rinnan alueelle sekä poistetaan tarvittaessa rauhaskudosta kirurgisesti. Joskus saatetaan tarvita myös ihoa poistavia menetelmiä, mikäli rinnan alueelle jäisi roikkuvaa, ylimääräistä ihoa. Leikkauksen arvet jäävät kypsyttyään hyvin näkymättömiksi, sillä ne suunnitellaan tyypillisesti nännipihaan.

Miesten rintaleikkauksen lopputulos nähdään viiveellä

Gynekomastian kirurginen hoito tehdään päiväkirurgisena toimenpiteenä paikallispuudutuksessa. Nukutus on aina mahdollinen potilaan niin toivoessa. Toipuminen on verrattain nopeaa ja fyysisesti kevyeen työhön voi palata varsin nopeasti, yleensä jo muutaman päivän jälkeen. Mahdollista särkyä voidaan hoitaa tulehduskipulääkkein.

Leikkauksen jälkeen rintakehän alueella käytetään tavallisesti tukisidosta noin kuukauden ajan. Tämän jälkeen arvet vielä haalistuvat, mutta lopullinen tulos alkaa hahmottua. Mikäli rinnan alueelta poistetaan rasvaa, ihon vetäytymisessä kestää useita kuukausia ja toimenpiteen lopullinen tulos on nähtävissä vasta ihon vetäydyttyä ja alueen asetuttua. Jälkihoitoon kuuluu myös arpien hoito optimaalisen lopputuloksen varmistamiseksi.

Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon >

Teitä palvelee

LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}
Ihosairaala