Yläluomileikkaus

Yläluomileikkaus

Oletko kiinnostunut plastiikkakirurgisista hoidoista? Asiantuntijan konsultaatio nyt 0€ – varaa aika.

Yläluomileikkaus

Blefaroplastia eli yläluomileikkaus on avuksi silloin, kun yläluomissa esiintyy ylimääräistä ihoa, joka aiheuttaa epämukavuutta, haittaa näkökenttää tai tekee ilmeestä väsyneen ja alakuloisen. Yläluomileikkaus kirkastaa sekä katseen että ilmeen.

 

Roikkuvat ja raskaat yläluomet voivat aiheuttaa niin ulkonäöllistä haittaa kuin terveydellisiä ongelmia, kuten päänsärkyä ja ihon ärtymistä. Tähän löytyy ratkaisu: blefaroplastia eli yläluomileikkaus on kirurginen toimenpide, jossa yläluomista poistetaan ylimääräistä ihoa ja rasvaa. Yläluomileikkaus on erittäin yleinen toimenpide, jota tehdään tarpeen mukaan eri ikäisille aivan tavallisille ihmisille, niin miehille kuin naisille.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon >

Milloin yläluomileikkausta kannattaa harkita?

Yläluomileikkaus voidaan tehdä joko esteettisin tai sairaanhoidollisin perustein. Potilaan kokemus hoidon tarpeesta on lähtökohtana hoidon suunnittelulle. Leikkausta kannattaa harkita, jos:

 • Silmäluomesi tuntuvat raskailta
 • Roikkuva iho rajoittaa näkökenttääsi
 • Koet tarvetta kohottaa kulmiasi jatkuvasti
 • Roikkuvat silmäluomet tekevät ilmeestäsi väsyneen
 • Luomesi näyttävät turvonneilta
 • Ylimääräinen iho peittää yläluomen poimun

Silloin kun toimenpide kuuluu sairaudenhoidon piiriin, siitä ei tarvitse maksaa arvonlisäveroa. Usein yläluomileikkaus kuitenkin tehdään puhtaasti esteettisistä syistä. Tilanne arvioidaan aina ennen toimenpidettä tapauskohtaisesti. Voit varata ajan Ihosairaalan maksuttomaan plastiikkakirurgisten hoitojen konsultaatioon.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon >

 

Yläluomileikkaus – hinnasto

Hinta Sairaudenhoitona (ALV 0%) Esteettisenä (ALV 24%)
Konsultaatiokäynti hoitajalla 0 € 0 €
Konsultaatiokäynti plastiikkakirurgilla Ks. asiantuntijan vastaanoton hinta  
Yläluomileikkaus eli blepharoplastia 1 934.17 € 2 352.06 €

 

Yläluomileikkaus esteettisenä korjauksena

Yleisin syy yläluomileikkausta harkitsevilla on halu korjata roikkuvista yläluomista johtuva uupunut ulkonäkö. Raskaina roikkuvat silmäluomet antavat väsyneen ja alakuloisen vaikutelman. Blefaroplastia auttaa kirkastamaan ja avaamaan katsetta poistamalla löysän ihon ja turvotuksen silmien yltä. Yläluomileikkaus on pienehkö toimenpide, mutta sen vaikutus ilmeeseen voi olla merkittävä. Leikkauksen tuloksena potilaan ulkonäkö on edelleen luonnollinen, mutta samalla virkeämpi, levänneempi ja nuorekkaampi.

Yläluomileikkaus sairaanhoidon toimenpiteenä

Toinen syy blefaroplastiaan on toiminnalliseksi edennyt vaiva. Roikkuvat silmäluomet aiheuttavat helposti lihasjännityksiä, väsymystä ja päänsärkyä, kun potilaan täytyy kohotella kulmiaan jatkuvasti. Yläluomet saattavat roikkua niin pahasti, että ne painavat ripsiä aiheuttaen ärsytystä ja silmien räpyttelytarvetta. Pahimmillaan ylimääräistä ihoa on siinä määrin, että se roikkuu silmäkulmissa näköesteenä ja rajoittaa potilaan näkökenttää. Tällaiset ongelmat ovat selkeä terveydellinen peruste leikkaukselle.

Varaa aika plastiikkakirurgin yläluomikonsultaatioon >

Yläluomileikkauksen plussat

 • Kosmeettinen parannus: Yksi ilmeisimmistä eduista on kohentunut ulkonäkö. Ylimääräisen ihon ja rasvan poistaminen nuorentaa ja piristää kasvojen ilmettä.
 • Parantunut näkökenttä: Jos yläluomien roikkuva iho rajoittaa sivuille näkemistä, blefaroplastialla näkökentän laajuus saadaan palautettua.
 • Vähentynyt väsymys ja silmien väsyminen: Raskaat silmäluomet voivat rasittaa silmiä ja aiheuttaa väsymystä. Leikkauksen jälkeen monet potilaat kokevat silmänsä ja koko olonsa levänneemmäksi.
 • Lyhyt toipumisaika: turvotus ja mustelmat häviävät yleensä parissa viikossa, ja niiden aiheuttama kipu koetaan melko lieväksi.
 • Huomaamattomat arvet: Yläluomileikkauksen arvet jäävät piiloon yläluomien poimuihin.
 • Pitkäkestoiset tulokset: blefaroplastian tulokset ovat pitkäkestoisia, yleensä useita vuosia, vaikka luonnollinen ikääntymisprosessi jatkuukin.

Yläluomileikkauksesta toipuminen

Yläluomileikkaus on pientoimenpide, joka tehdään paikallispuudutuksessa. Toipuminen on yleensä nopeaa ja sairaslomaa tarvitaan vain parisen viikkoa.

 • Yläluomileikkaus kestää yleensä vajaan tunnin. Leikkauksen jälkeen potilas lepäilee puolisen tuntia Ihosairaalan tiloissa ennen kotiutusta.
 • Potilas saa tarkat kotihoito-ohjeet, joita noudattamalla taataan parhaat mahdolliset tulokset.
 • Ensimmäisen vuorokauden ajan on tärkeää pitää pää koholla ja käyttää silmien päällä kylmäpussia. Oikea asento yhdistettynä kylmähoitoon vähentää turvotusta ja auttaa toipumisessa. Leikkauksen jälkeen on syytä käyttää myös silmätippoja ja -voiteita.
 • Sairaanhoitaja poistaa tikit Ihosairaalassa noin 5–7 päivän päästä.
 • Silmäluomileikkaus vaatii yleensä vain noin viikon tai kahden sairasloman. Luomissa ja silmien alueella on turvotusta ja mustelmia parin viikon ajan, mutta kipu on yleensä vähäistä.
 • Yläluomileikkauksen jättämät arvet sijaitsevat piilossa yläluomien luonnollisissa poimuissa ja haalistuvat ajan myötä.

 

Yläluomileikkaus on nopea ja turvallinen toimenpide, ja Ihosairaalassa luomileikkauksia tekevät erittäin kokeneet plastiikkakirurgimme. Leikkauksen tarpeesta ja yksilöllisestä hoitosuunnitelmasta keskustellaan aina etukäteen plastiikkakirurgin tai sairaanhoitajan vastaanotolla. Konsultaation jälkeen varataan aika leikkaukseen.

Varaa aika plastiikkakirurgin yläluomikonsultaatioon >

Teitä palvelee

LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
LT, Plastiikkakirurgian erikoislääkäri
LL, Plastiikkakirurgian erikoislääkäri
LL, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
LL, Plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}
Ihosairaala