Kirurgia 01

Kroonisten haavojen kirurginen hoito

Oletko kiinnostunut plastiikkakirurgisista hoidoista? Asiantuntijan konsultaatio nyt 0€ – varaa aika.

Kroonisten haavojen kirurginen hoito

Kroonisia haavoja voidaan tietyissä tapauksissa hoitaa leikkaamalla. Hoito alkaa konsultaatiokäynnillä, jossa haava tutkitaan ja kartoitetaan mahdollisia hoitomuotoja.

Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon >

Haavanhoito on ensisijaisesti konservatiivista hoitoa

Kroonisia eli pitkäaikaisia haavoja ovat säärihaavat ja painehaavat. Niiden hoito perustuu pääsääntöisesti konservatiiviseen hoitoon eli asianmukaiseen haavanhoitoon puhdistuksineen ja sidosten vaihtoineen. Joissain tapauksessa haavan kirurginen hoito voi kuitenkin tulla kyseeseen ja sen avulla voidaan edistää haavan paranemista.

Haavan kirurginen hoito vaatii aina plastiikkakirurgin konsultaation

Kroonisten haavojen leikkaushoidot toteutetaan tyypillisesti ihonsiirteiden tai lähialueelta siirrettävän ihokudoksen eli kielekkeen avulla. Haava pyritään näin sulkemaan pysyvästi potilaan omaa kudosta hyödyntäen. Tilanteet vaihtelevat potilaskohtaisesti, joten hoitavan plastiikkakirurgin on aina nähtävä haava etukäteen, jolloin voidaan kartoittaa potilaalle yksilöllisesti sopivin hoitomuoto.

Pitkä odotusaika asettaa haasteita leikkaukselle

Krooniset haavat ovat luonteeltaan vaihtelevia ja tulehtuvat helposti. On hyvin tyypillistä, että haavan ja sitä ympäröivän ihon kunto vaihtelee kausittain. Leikkaus edellyttää yleensä, että haava on hyvin hoidettu ja iho sen ympärillä on siisti. Tästä syystä olisi hyvä, että leikkaus pystytään toteuttamaan nopeasti konsultaation jälkeen, jolloin voidaan varmistaa, että haava on edelleen leikattavissa.

Ihosairaalassa toimenpideaikoja kyetään sopimaan yleensä 1-2 viikon sisään konsultaatiosta, joten hoitoon pääsee nopeasti.

Ihosairaalaan voi tulla valmiin leikkauspäätöksen kanssa

Haavapotilailla on yleensä takanaan jo pitkä hoitosuhde ja asiaa on tyypillisesti tutkittu tarkkaan. Myös leikkausjonot ovat paikoittain pitkiä ja hoitoon pääsyä voi joutua odottamaan. Mikäli sinulla on diagnoosi ja hoitavan lääkärisi päätös leikkauksesta, voidaan asia hoitaa nopeasti Ihosairaalassa.

Leikkauspäätöksestä huolimatta hoito alkaa konsultatiivisella käynnillä, jossa haavan tilanne tutkitaan leikkaavan kirurgin toimesta. Pelkän potilaskertomuksen perusteella ei leikkausta voida tehdä, sillä haavojen tilanne voi muuttua nopeasti.

Kaikkia haavoja ei Ihosairaalassa voida hoitaa jälkihoidon asettamista rajoituksista johtuen. Esimerkiksi painehaavakielekkeet vaativat leikkauksen jälkeen pitkän immobilisaation ja vuodeosastopaikan.

Asiantuntijoihimme voi aina olla yhteydessä hoidontarpeen ja soveltuvuuden arvioimiseksi.

Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon >

Teitä palvelee

LT, Plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}
Ihosairaala