Oletko kiinnostunut plastiikkakirurgisista hoidoista? Asiantuntijan konsultaatio nyt 0€ – varaa aika.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tältä sivulta löydät vastauksia meiltä usein kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli et löydä vastausta, voit olla yhteydessä hoitohenkilökuntaamme osoitteessa asiakaspalvelu@ihosairaala.fi tai puhelimitse 010 419 2000.

Kirurginen luomenpoisto maksaa hieman lääkäristä riippuen n. 350 euroa. Hinta sisältää patologisen tutkimuksen, jolla selvitetään luomen pahanlaatuisuus. 

Rasvaluomien poisto kaapimalla on hinnaltaan n. 170 euroa ja niitä voidaan rapsutella pieneltä alueelta useampiakin. Laserpoistojen hinta riippuu luomien määrästä alkaen n. 300 eurosta. 

Tutustu hinnastoon täällä >

Useamman luomen poisto ei kertaudu hinnassa. Esimerkiksi 1-3 luomea pieneltä alueelta voidaan poistaa samalla hinnalla. Useampien luomien kohdalla kulunut aika ja mahdollisesti useamman koepalan tutkimus nostavat hintaa, mutta hinta ei suoraan kertaudu luomien määrän mukaan.

Toimenpiteet tehdään aina lääkärin arvion perusteella ja lopullinen hinta määräytyy sen mukaan.

Kyllä voit. Oireettomat seksitautiepäilyt, allergiat ja vaikkapa sieniviljelyt onnistuvat ilman lääkärin lähetettä ja voit varata ajan suoraan näytteenottoon. Seksitaudeista olemme koostaneet hoitosuositusten mukaiset testipaketit ja allergiatesteistä voit lukea lisää täältä

Laboratorioon tullessasi sinun on hyvä tietää, mitkä testit haluat otettavan. Jos mietit, onko testeistä hyötyä tai miten sinun kannattaisi esimerkiksi allergian kanssa edetä, suosittelemme varaamaan ajan lääkärille.

Allergiatesti on hyödyllinen, kun haluat varmistua allergian aiheuttajasta varautuaksesi mahdollisiin oireisiin ja harkitaksesi hoitovaihtoehtoja jatkossa. 

Allergiatestiä käytetään varmistamaan allergian aiheuttaja, jotta hoidon suunnittelu helpottuu. Tulokset antavat viitearvon, joka kertoo herkistymisestä tietylle allergeenille. Tulos ei ole suoraan verrannollinen oireiden määrään, vaan eri ihmiset voivat oireilla eri tavoin, vaikka testituloksena saatu IgE-lukema olisi sama. 

Apua testin tulkintaan löydät täältä >

Valohoitoa käytetään mm. psoriaasin, atooppisen ihottuman ja kutinan hoitoon. Hoitoa varten tarvitaan aina lääkärin lähete, jonka voit hankkia myös omalta lääkäriltäsi. Ihotautilääkärillä käyntiä ei siis vaadita, mutta asiantuntijamme ovat valmiita auttamaan, jos haluat keskustella hoitovaihtoehdoista ja valohoidon soveltuvuudesta tilanteeseesi.

Lue lisää valohoidosta täällä >

Hoitajamme jäädyttävät selkeitä syyliä käsistä ja jaloista, jotka ovat syylien yleisimmät esiintymispaikat. Tällaisissa tapauksissa voit varata ajan hoitajalle ja syyliä voidaan jäädyttää kerralla useampiakin. 

Mikäli syylä on kasvoissa, limakalvolla tai kynnen välittömässä läheisyydessä, on syytä varata aika lääkärille, joka varmistaa diagnoosin ennen jäädytystä tai suosittelee toista hoitovaihtoehtoa. 

Huomioi, että jos tarvitset lääkärin lähetteen esimerkiksi vakuutusta varten, varaathan ajan lääkärille. Vakuutusyhtiöt vaativat korvausta varten usein diagnoosikoodin ja diagnosointi kuuluu yksinomaan lääkäreille.

Lääkärimme hoitavat soittolistojaan pitkin päivää, mikäli vastaanottojen väliin jää taukoja tai viimeistään päivän päätteeksi vastaanottojen päätyttyä. Puhelin on siis hyvä pitää päällä koko päivän.

Jos et pääse vastaamaan, tavoittelevat lääkärimme sinua uudestaan. Mikäli useampi puhelu on mennyt ohi, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme ja varmistaa uuden soittoajan.

Jokainen toimenpide jättää ihoon jonkinlaisen jäljen. Taipumus arpeutumiseen on hyvin yksilöllistä eikä arven muodostumista voi välttämättä ennustaa. Toimenpiteisiin suuntautuneet ihotautilääkärit ja plastiikkakirurgit ovat tarkkoja työstään ja valitsevat potilaan kanssa hoitovaihtoehdon, joka pyrkii minimoimaan tai korjaamaan mahdollisen esteettisen haitan. 

Laserilla tehtävissä pienissä toimenpiteissä laserin lämmön aiheuttaman välittömän punoituksen jälkeen iholla voi olla vaikea huomata mitään jälkeä. Myös leikkauksissa viillot pyritään tekemään ihojuonteiden mukaisesti ja minimoimaan arven syntyminen. Arpeutuminen on hyvin yksilöllistä ja on hyvä huomioida, että arpi kypsyy ja paranee jopa kahden vuoden ajan. Huolellinen jälkihoito ja arpivoiteen käyttö edesauttavat arven parantumista.

Lääketieteellistä valohoitoa käytetään tulehduksellisten ihosairauksien, kuten psoriaasin ja atooppisen ihottuman hoitoon sekä erilaisten kutisevien ihotautien hoidossa. Valohoitojakso on tyypillisesti 15 kertaa ja hoitokertoja on n. 2-3 viikossa. Tarvittaessa hoitojaksoa voidaan jatkaa pidempäänkin ja niitä toistetaan tarvittaessa ihon kunnon mukaan. 

Valohoito alkaa vaikuttaa usein jo muutaman hoitokerran jälkeen lievittäen oireita ja parantaen ihon kuntoa. Hoitovaste on kuitenkin yksilöllinen ja myös hoitokertojen tiheys valoannoksineen suunnitellaan yksilöllisesti.

Lisätietoa valohoidosta löydät täältä >

Potilastietojärjestelmästä johtuen suurin osa ajoistamme on 20 minuutin mittaisia. Pidemmän ajan saat varattua varaamalla verkkoajanvarauksesta kaksi peräkkäistä aikaa (2 x 20min = 40 min), mikä on tyypillisen toimenpideajan pituus.

Voit aina myös soittaa ajanvaraukseemme 0104192000 tai olla yhteydessä sähköpostitse asiakaspalvelu@ihosairaala.fi.

Ihotautilääkäri tarkistaa poistettavat luomet  aina ennen toimenpidettä. Näin varmistetaan hoitomenetelmän sopivuuden ennen laserpoistoa. Patologin tutkimusta vaativat luomet poistetaan muilla menetelmillä. Laserilla voidaan poistaa seuraavanlaisia ihomuutoksia: 

  • Rasvaluomet eli seborroiset keratoosit
  • Ihonsisäiset eli intradermaaliluomet, etenkin kasvojen alueella
  • Ksantelasmat eli silmäluomien kellertävät rasvakertymät
  • Monet erilaiset näpyt, kuten miliumit ja hidrokystoomat
  • Limakystat eli myoksidikystat
  • Sitkeät, yksittäiset syylät
  • Korvanlehtien keloidit eli arven liikakasvut

Lue lisää ihomuutosten poistosta laserilla >

20 minuutin vastaanottoajan puitteissa voidaan yleensä ottaa yksittäinen koepala tai poistaa 1-3 pientä lähekkäistä luomea. Ajanvarauksessa tulee valita palveluksi “Luomien ja ihomuutosten poisto”. 

Rasvaluomien poisto on nopeampaa ja 20 minuutissa niitä ehtii kaapia tai laseroida useampiakin, etenkin jos ne ovat lähekkäin. 

Kannattaa huomioida, että lääkäri arvioi tilanteen aina vastaanotolla ja mikäli luomet ovat hankalassa paikassa tai eri puolilla kehoa, voi olla tarpeen varata erillinen toimenpideaika.

Jos olet epävarma asiasta tai et löydä sinulle sopivaa aikaa, voit olla yhteydessä 010 419 2000 tai asiakaspalvelu@ihosairaala.fi, niin hoitohenkilökuntamme auttaa ajanvarauksessa.

Ihosairaala