Kasvojenkohotus

Facelift eli kasvojenkohotus

Oletko kiinnostunut plastiikkakirurgisista hoidoista? Asiantuntijan konsultaatio nyt 0€ – varaa aika.

Facelift eli kasvojenkohotus

Facelift eli kasvojenkohotus palauttaa kasvojen ja kaulan alueen nuorekkaampaan muotoon tehokkaasti ja pitkäkestoisesti.

Varaa aika maksuttomaan plastiikkakirurgisten hoitojen konsultaatioon >
Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon >

Kasvojenkohotus korjaa ikääntymismuutoksia tehokkaasti

Ikääntyessä kasvojen ja kaulan kudokset löystyvät, iho menettää kimmoisuuttaan ja ihonalainen rasvakudos vähenee. Näistä aiheutuvia muutoksia voidaan korjata tehokkaasti kasvojenkohotuksessa. Toimenpiteellä voidaan vaikuttaa koko kasvojen ja kaulan alueeseen aina hiusrajasta solisluiden väliin, mutta sitä voidaan kohdentaa myös tiettyihin kohtiin yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

Kasvojen kohotus voidaan tehdä koko kasvojen sijaan esimerkiksi:

  • Otsan ja kulmakarvojen alueelle silottaen otsan ryppyjä
  • Keskikasvojen alueelle vaikuttaen erityisesti alaluomien, poskipäiden ja poskien muutoksiin
  • Alakasvojen alueelle leukalinjan ja alakasvojen laskeutumisen korjaamiseksi (esim. hamsteripussit)
  • Kaulan alueelle palauttaen veltostunutta ihoa nuorekkaampaan muotoon

Hoito suunnitellaan aina yksilöllisesti ja toimenpide kohdistetaan useampaan kohtaan, sillä teknisesti leikkaus on aina samankaltainen. Kasvojenkohotukseen voidaan sisällyttää lisäksi rasvansiirtoa korjaamaan ihonalaisen rasvakudoksen ohenemista ja tuomaan volyymia haluttuihin kohtiin.

Tavoitteena on luonnollinen lopputulos ja kokonaisvaltaisesti nuorekkaampi ilme kasvojen ja kaulan alueella.

Facelift suunnitellaan aina yksilöllisesti

Hoito alkaa plastiikkakirurgin konsultaatiolla, jossa keskustellaan potilaan toiveista ja tavoitteista toimenpiteelle. Keskustelun pohjalta kokeneet asiantuntijamme suosittelevat sopivaa hoitomuotoa, jolla haluttu lopputulos olisi parhaiten saavutettavissa. Konsultaatiokäynnillä suunnitellaan koko toimenpiteen kulku korjattavista alueista arpien minimointiin.

Kasvojen ja kaulan kohotus tehdään aina nukutuksessa. Hoidettavien alueiden ihoa, ihonalaiskudoksia ja lihaksia kohotetaan ja ylimääräistä ihoa voidaan poistaa. Tarvittaessa rasvaa voidaan poistaa tietyiltä alueilta, kuten kaksoisleuasta, rasvaimun avulla sekä siirtää sitä kohtiin, joissa ihonalainen rasvakerros on ohentunut. Leukalinjaa ja kaulaa muotoillaan ja kiristetään tarpeen mukaan.

Kasvojen ja kaulan kohotuksessa avataan kirurgisesti aina sama tila, joten samalla vaivalla saavutetaan yksilöllinen lopputulos. Toimenpide viimeistellään tarkasti suunnitelluin ompelein. Leikkausarpi tulee korvan ympäri ja hiusrajaan, jonne se piiloutuu tehokkaasti.

Faceliftin tuloksena luonnollisesti nuorentava vaikutus

Kasvojen kohotuksen lopullinen tulos nähdään viiveellä. Mustelmia ja turvotusta esiintyy yleensä muutaman viikon ajan ja tukitekstiiliä tulee käyttää noin kuukauden ajan. Toimenpiteestä toipuminen ei ole kivulias, mutta turvotuksen ja mustelmoinnin vuoksi töihin palataan yleensä noin kuukauden jälkeen, jolloin kasvot alkavat näyttää jokseenkin toipuneilta.

Kuukauden aikana kasvojen tunto palailee pikkuhiljaa ja kasvot alkavat tuntua omilta. Tämän jälkeen hoidetuilla alueilla on usein edelleen pientä pehmenemistä, kun kudokset muotoutuvat ja asettuvat paikoilleen. Lopullinen tulos nähdään 3-6 kuukauden kuluessa ja arvet haalenevat vielä tämänkin jälkeen kypsyessään. Jälkihoitoon kuuluukin olennaisena osana myös arpien hoito, joka ohjeistetaan yksilöllisesti.

Kasvojenkohotus on vaikutukseltaan tehokkaimpia ja pitkäkestoisimpia nuorennushoitoja, sillä se vaikuttaa suoraan ikääntymismuutoksiin ja niiden syihin korjaten ikääntyneitä rakenteita. Lopputulos on luonnollinen ja toimenpide palauttaa kasvoja ja kaulaa aiempaan, nuorekkaaseen muotoonsa.

Minilift on kasvojenkohotusta kevyempi toimenpide

Minilift on osittainen kasvojenkohotus, joka voidaan tehdä paikallispuudutuksessa. Kyseessä on kevyempi toimenpide, jolla on saavutettavissa kasvojen ihon oikenemista valikoiduissa tapauksissa. Miniliftissä ei päästä vaikuttamaan koko kasvojen ja kaulan alueelle, joten lopputulokset jäävät usein kasvojenkohotusta pienemmiksi.

Plastiikkakirurgin konsultaatiossa käydään läpi kattavasti eri hoitovaihtoehdot ja kokeneet asiantuntijamme osaavat kertoa, mikä vaihtoehdoista soveltuu parhaiten potilaan yksilöllisiin tarpeisiin.

Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon >

 

Teitä palvelee

LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}
Ihosairaala