Plastikkirurgi i ansiktsområdet

Förutom ansiktslyftning kan flera andra ingrepp och behandlingar utföras för att effektivt korrigera åldersrelaterade förändringar i huden.

Börja med en konsultation

När du överväger plastikkirurgiska behandlingar eller ingrepp ska du inleda din vårdväg med ett konsultationsbesök. Under besöket kartlägger vi vilka behandlingar som lämpar sig för dig och upprättar en kostnadsberäkning. Konsultationsbesöket hos en sjukskötare med inriktning på plastikkirurgi är kostnadsfritt.

Boka tid till en kostnadsfri konsultation för plastikkirurgi >

Boka tid till mottagning hos plastikkirurg >

Utjämning av rynkor och fina linjer med injektioner

Injektioner är ett effektivt och säkert sätt att förebygga ålderstecken i huden. Kråksparkar, linjer runt mungiporna och bekymmersrynkan i pannan är typiska behandlingsområden. Injektioner kan även hjälpa mot hängande kindben och tinningar samt överdriven svettning i armhålorna.

Det finns två olika typer av injektionsbehandlingar: fillers och botulinum. Plastikkirurgen överväger vilken av behandlingarna som bäst uppnår ett optimalt resultat. Injektionsbehandlingar är till sin natur snabba procedurer som ger omedelbara resultat utan lång återhämtningstid. Ofta kan behandlingen genomföras redan under det första mottagningsbesöket. Vid behov kommer en separat behandlingstid att bokas.

Ögonlockskirurgi är inte bara en estetisk behandling utan också sjukvård

Ögonlockskirurgi är ett vanligt, litet ingrepp för att lindra trötta och hängande ögonlock. En ögonlocksoperation, det vill säga blepharoplasti, genomförs när det finns överflödig hud på ögonlocken som trycker på ögonfransarna och stör således patientens vardag.

Överflödig hud på ögonlocken kan också orsaka muskelspänningar och huvudvärk, då patienten är tvungen att lyfta på ögonbrynen för att lätta trycket på ögonlocken. I vissa fall kan det finnas så mycket överflödig hud att ögonlocket hänger i ögonvrån och begränsar synfältet. Då omfattas operationen av sjuk- och hälsovården och du är berättigad till FPA-ersättning.

Ögonlocksoperationen och den individuella vårdplanen diskuteras alltid på förhand på plastikkirurgens mottagning.

Plastikkirurgi hjälper med ett antal olika estetiska problem

På plastikkirurgens mottagning finner du hjälp för estetiska problem oavsett ålder eller kön. Behandlingarna är inte dyrare än annan specialsjukvård, utan priserna består på samma sätt av ett läkararvode och materialkostnader. Plastikkirurgens mottagning besöks av helt vanliga människor som vill ha hjälp med estetiska problem som stör deras liv.

Boka tid till en kostnadsfri konsultation för plastikkirurgi >

Boka tid till mottagning hos plastikkirurg >

 

En operation av övre ögonlocket åtgärdar tunga ögonlock och piggar upp utseendet. Under operationen tar vi bort överflödig hud från ögonlocken.
Facelift, dvs. ansiktslyftning, föryngrar ansiktets och halsområdets utseende på ett effektivt och långvarigt sätt.
Fettransplantation är ett plastikkirurgiskt ingrepp, där ansiktsuttrycket mjukas upp och föryngras genom att utnyttja klientens egna fettceller.
Med botulin- och fillerbehandlingar åtgärdar vi främst rynkor och fåror i ansiktet, men även bland annat överdriven svettning.

Till din tjänst

MD, specialist i plastikkirurgi
ML, Specialistläkare i plastikkirurgi

Nästa lediga tider

Ihosairaala