Luomenpoisto

Borttagning av födelsemärken

Borttagning av födelsemärken

Det finns födelsemärken som har olika former och färger samt känns olika. Ofta noterar man dem kanske inte alls. Men ibland kan en brun punkt som ser ut som ett vanligt födelsemärke vara något helt annat, och då är det fråga om annan slags hudförändring.

Boka tid till borttagning av födelsemärken >

 

Födelsemärke tas huvudsakligen bort av två orsaker:

  1. Födelsemärket verkar vara elakartat och väcker misstanke om hudcancer eller ett förstadium till det
  2. Patienten upplever att det är ett kosmetiskt eller praktiskt men (t.ex. om kläder skavar)

Vid bokning av tid är det bra att beakta antalet födelsemärken och deras placering. På läkarmottagningen avtalar man tillsammans om vilken metod som används vid borttagningen av ett födelsemärke. Ett födelsemärke som tagits bort skickas vanligen till en patologisk undersökning, med vilken man undersöker om födelsemärket är elakartat och om eventuellt behov av fortsatta åtgärder. Totalpriset för borttagning av ett födelsemärke är i allmänhet c. 250–400 € beroende på situationen, borttagningsmetoden och eventuell patologisk undersökning. 
[hinnasto_taulu id=’1748′]
Borttagningen av en, två eller tre födelsemärken lyckas i allmänhet under en kort mottagning på 20 minuter, men vid borttagning av fler födelsemärken är det bra att boka en längre tid. I praktiken finns det också läkarspecifika skillnader, kontrollera därför längden på åtgärdstiden på vår sida Experteruppgifterna om din läkare. Vår kundservice på nummer 010 419 2000 hjälper dig i alla frågor. Kontakta oss, om du inte direkt hittar en lämplig tid. 

Boka tid till borttagning av ett födelsemärke >

Mer information om födelsemärken och kontroll av födelsemärken får du vår sida Tjänster samt genom bloggen Hudinformation.

Ihosairaala