Jos suonikohjut aiheuttavat haittaa tai huolta, Ihosairaalasta saat yksilöllistä apua niiden hoitoon. Laserhoito, sekä sen liitännäishoitona tarvittaessa käytettävät vaahtoruiskutus ja mekaaninen poisto, ovat tehokas ja turvallinen ratkaisu suonikohjuista johtuviin ongelmiin. Toipuminen on nopeaa ja tulokset erinomaisia.
Suonikohjujen hoito alkaa verisuonikirurgin vastaanotolta
Suonikohjujen hoito Ihosairaalassa alkaa verisuonikirurgin vastaanotolta. Vastaanotolla kirurgi tarkistaa alaraajat ja tekee oirekyselyn.
Laskimo- ja suonikohjudiagnostiikan lisäksi voidaan tutkia valtimoverenkiertoa esimerkiksi ns. katkokävelyn tai erilaisten valtimopullistumien vuoksi.
Kirurgi tekee yleensä myös ultraäänitutkimuksen, joka paljastaa laskimoiden virtaussuunnat, varmistaa diagnoosin ja auttaa valitsemaan yksilöllisesti parhaiten sopivan hoitomenetelmän.
Varaa aika verisuonikirurgille >
Tehokas ja turvallinen suonikohjujen laserhoito
Ihosairaalassa suonikohjujen hoitoon käytetään laserpoistoa, jota täydennetään tarvittaessa vaahtoruiskutuksella ja mekaanisella poistolla.
Suonikohjujen laserhoito tiivistettynä:
- Alaraajojen laskimoiden vajaatoiminnan tehokkain ja pysyvin hoitomuoto on vajaatoimivien laskimoiden poisto laserilla.
- Suonikohjujen laserhoito kohdistuu suonikohjujen syyhyn eli hoitaa laskimoiden toimintahäiriön, eikä pelkästään poista näkyviä suonikohjuja.
- Suonikohjujen laserhoito on paikallispuudutuksessa tehtävä minimaalisen invasiivinen operaatio.
- Menetelmä on turvallinen ja komplikaatiot harvinaisia.
- Hoidosta toipuminen on nopeaa. Lääkäri arvioi tarvittaessa muutaman päivän sairausloman.
- Laserhoidon tukihoitomuotona Ihosairaalassa käytetään tarvittaessa suonikohjujen vaahtoruiskutusta ja mekaanista poistoa.
Suonikohjuhoito Ihosairaalassa on yksilöllistä ja turvallista
Suonikohjujen hoito Ihosairaalassa perustuu arvioon, jossa huomioidaan potilaan oireet ja suonikohjujen tila sekä niille sopivin hoitovaihtoehto.
Jos laserpoisto ei ole yksilöllisesti paras hoitomuoto, voidaan hoito toteuttaa yksinomaan vaahdotuksella tai mekaanisesti. Pienemmille häiritseville verisuonimuutoksille voi sopia verisuonilaserimme.
Vaikka kaikki menetelmämme ovat hyvin turvallisia, asiantuntijamme selvittää aina myös toimenpiteeseen liittyvät mahdolliset haitat ja riskit, toipumisen kulun ja arjessa huomioitavat asiat toipumisen aikana.
Varaa aika verisuonikirurgille >
Taustatietoa suonikohjuista: Syyt, oireet, omahoitoMitä suonikohjut ovat?Suonikohjut ovat laajentuneita laskimoita, jotka näkyvät usein ihon läpi sinertävinä tai punertavina suonina erityisesti jaloissa. Suonikohjut syntyvät, kun jaloista verta kuljettavien pintalaskimoiden läpät eivät toimi, ja verenvirtaus kääntyy väärään suuntaan. Lisääntynyt laskimopaine purkautuu iholla näkyviksi kohjuiksi. Lääketieteessä puhutaan alaraajojen laskimovajaatoiminnasta, jonka tavallinen oire ovat suonikohjut. Mistä suonikohjun tai alkavan suonikohjun tunnistaa?Aina suonikohjut eivät pullota ulospäin selvästi havaittavina muhkuraisina suonina, vaan saattavat oireilla muunlaisilla merkeillä:
Miksi joillekin tulee suonikohjuja?
Omahoito voi helpottaa oireitaElämäntapamuutokset, kuten laihduttaminen, liikunta ja ruokavalio, voivat hillitä suonikohjujen oireita. Myös tukisukat voivat tuoda helpotusta. Mitkään omahoitokeinot eivät kuitenkaan paranna suonikohjuja pysyvästi. |
Varaa aika verisuonikirurgille >