Voiko meikit naamassa urheilla?

Kannattaako meikit naamassa urheilla?

Meikit naamassa urheilu on mielipiteitä herättävä aihe. Osa kuntoilijoista haluaa meikata mahdollisen punaisuuden pois tai olla täysissä tällingeissä kuntosalilla. Ihosairaalan kosmetologi Mira Heino kertoo, voiko meikit naamassa urheilla aiheuttamatta iholle vahinkoa.

Varaa aika kosmetologille >

”Hikiliikuntaa” meikit naamassa ei suositella

Hikoilun määrä on yksilöllistä, sillä siihen vaikuttavat hikirauhasten määrä sekä niiden aktiivisuus.

“Hikirauhasten tuottama hiki voi tukkia ihohuokosia, jos ne on peitettynä meikillä. Tukkeutuneet ihohuokoset näkyvät kasvoilla mustapäinä ja tulehtuneina huokosina sekä muuna epäpuhtautena”, Heino sanoo. 

Aina ei ole tuttuja puhdistusaineita mukana

Välillä voi joutua tilanteeseen, jossa omalle iholle sopivat puhdistustuotteet eivät ole käden ulottuvilla kuntoilun alkaessa tai meikkien putsaaminen kasvoilta on tilanteen vuoksi haastavaa. 

“Jos jostain syystä meikit on pidettävä naamassa urheilusuorituksen ajan, tulee ne pestä huolellisesti mahdollisimman pian urheilusuorituksen jälkeen.”

“Yksi kätevä tapa välttää meikit naamassa urheilemista on pitää kasvojen puhdistuspyyhkeitä treenikassissa. Puhdistuspyyhe riittää meikin pesuksi ennen urheilua, mutta jatkuvalla käytöllä se voi hangata ihoa liikaa ja iho voi ärtyä”, Heino neuvoo.

Varaa aika kosmetologille >

 

Samankaltaisia artikkeleita

Ihosairaala