Laserkarvanpoisto - Usein kysytyt kysymykset

Kiinnostaako laserkarvanpoisto? Lue vastaukset yleisiin kysymyksiin

Laserkarvanpoisto on tehokas ja pitkäkestoinen tapa päästä eroon ei-toivotuista ihokarvoista. Moni kuitenkin miettii, kuinka hoito toimii, montako kertaa se vaatii ja miltä se tuntuu. Kokosimme yhteen yleisimmät kysymykset laserkarvanpoistosta. Asiantuntevat vastaukset niihin saimme Ihosairaalan kokeneelta laserhoitajalta Tuire Hakalalta.

Varaa aika maksuttomaan laserhoitojen konsultaatioon >

 

1. Minkälaiseen karvaan laser toimii / ei toimi?

Kaikkia karvoja voi poistaa, kunhan karva tai hius on tummempi kuin ihonväri. Valkoiseen tai harmaaseen hiukseen laser ei toimi.

2. Miksi kaikki karvat eivät lähde yhdellä hoitokerralla?

Osa karvoista on aina lepo- ja osa kasvuvaiheessa. Vain kasvuvaiheessa olevat karvat poistuvat laserhoidon yhteydessä. Siksi hoitoja pitää antaa useita eri aikoina.

3. Montako hoitokertaa yleensä tarvitaan?

Riippuu vähän hiuksesta, paksu tumma karva vaalealla pohjalla tarvitsee pienimmän määrän, hento vaalea karva taas tarvitsee enemmän hoitokertoja. Yleensä hoitoja tarvitaan noin 5 kertaa, mutta toisinaan 10 kertaa.

4. Kuinka usein laseroinnissa pitäisi käydä? Onko haittaa, jos hoitovälit venähtävät?

Noin kuukauden välein on hyvä väli, mutta jos väli venähtää, se ei ole ongelma.

5. Näkeekö tulokset heti?

Riippuu laserista, mutta pääsääntöisesti laserkarvanpoiston tulokset näkyvät vasta muutaman viikon sisällä.

6. Pitääkö karvat ajella ennen hoitoa?

Ennen laserhoitoa karvat tulee ajaa hoidettavalta alueelta huolellisesti. Konsultaatioon sen sijaan on syytä tulla ajelemattomien karvojen kanssa, jotta karvoituksen laatu voidaan arvioida hoitoa varten.

7. Saako hoidon jälkeen ajella karvoja?

Kyllä, heti kun se tuntuu tarpeelliselta.

8. Saako laseroinnin jälkeen urheilla, entä liikkua ulkona, saunoa, meikata?

Karvanpoistolaser on siitä helppo hoito, että sen jälkeen voi elää ja liikkua ihan normaalisti, eli saa urheilla, meikata ja käydä suihkussa tai saunassa.

9. Ovatko laseroinnin tulokset pysyvät, vai tarvitaanko uusintakäyntejä?

Kun karvatuppi on kerran tuhottu, siitä ei enää jatkossa kasva karvoja. Karvat pysyvät poissa, mutta joskus ajan saatossa voidaan tarvita yksittäisiä lisähoitoja.

10. Miten Ihosairaalan karvanpoistolaser eroaa kuluttajalle myytävistä laitteista / kosmetologin tekemästä karvalaseroinnista / aleksandriittilaserista?

Valtaosa karvanpoistolasereista valmistetaan Aasiassa ja suunnitellaan aasialaisen tumman ja paksun hiuksen mukaan. Suomalainen hius taas on usein vaalea ja ohut. Se että laser on maailmalla paljon käytetty, ei siis ole mikään tae, että se toimii sinulle. Ihosairaalan laser on saksalainen ja suunniteltu suomalaiselle hiustyypille.

11. Miltä karvojen laserointi tuntuu? Sattuuko laserointi? Voiko kipua helpottaa?

Se miltä laserointi tuntuu riippuu siitä, millä asetuksilla laseria käytetään, mutta yleisesti ottaen laserointi sattuu vähemmän kuin vahaaminen tai sokerointi.

12. Voiko laserilla poistaa mitä vain karvoja, mistä päin kehoa tahansa?

Kyllä. Kainaloiden, säärien ja bikinirajan lisäksi esimerkiksi rintakehän ja selän laserointi on yleistä, samoin kasvojen alueen epätoivottujen ihokarvojen laserhoito. Karvanpoistolaserilla voidaan poistaa myös vaikkapa partaa tai päälaelta hiuksia.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon >

 

Samankaltaisia artikkeleita

Ihosairaala