Johanna-Höök-Nikanne-web

Johanna Höök-Nikanne

Docent, MD, specialist i dermatologi och allergologi
"Effektiv vård syns inte bara på huden utan även i patientens livskvalitet"

Johanna Höök-Nikanne, specialläkare inom hudsjukdomar, är sakkunnig gällande psoriasis och atopiska utslag. Till hennes specialkunnande hör också vård av akne och hudförändringar. Johanna är överläkare på polikliniken för hudsjukdomar och allergologi på HUS Lojo sjukhus och verkar inom nationella vårdrekommendationer för psoriasis i arbetsgruppen för God medicinsk praxis. Johanna lockades till området hudsjukdomar på grund av att området är mångsidigt och tydligt, då besvären vanligtvis kan ses med blotta ögat.
“Inom hudsjukdomar får jag sköta patienter i alla åldrar och alla typer av fall från infektioner till allergier och åtgärder. Besväret syns ofta väldigt tydligt och man kan nå problemets kärna utan ett stort antal laboratorieprov. Förutom kreativ problemlösning är det bästa att få hjälpa patienten och uppnå synliga vårdresultat. Att hjälpa en ung aknepatient, underlätta situationen för någon som lider av långvariga besvär och exempelvis utveckla nya vårdmetoder för psoriasis är alla höjdpunkter i arbetet.” Utöver att Johanna har sitt patientarbete är hon också en aktiv forskare inom psoriasis och akne, vilket ytterligare fördjupat intresset för sjukdomarna. Hon är känd som en effektiv läkare och på hennes mottagning finns erfarenhet och hjälp för alla möjliga olika hudsjukdomar. Med Johanna kommer patienten direkt på sak och kan samtala om besvären precis som de är. 

Nästa lediga tider

Det finns inga lediga tider just nu. Kontrollera situationen senare eller välj en annan expert.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}

Specialkompetenser

  • akne, inklusive behandling av akneärr med Dermapen®-microneedling
  • Psoriasis
  • Atopiskt eksem
  • Frysningsbehandlingar av hud/hudförändringar och små åtgärder

Språk

Englishen
Finnishfi
Swedishsv

Priser

  • 20 min 138 €
  • 30 min 169 €

Allmän pI priset för mottagningen ingår förutom själva mottagningstiden, dessutom utförandet av alla skriftliga anteckningar som specialisten gör i journalerna, samt den tid som krävs för att bekanta sig med eventuella förhandsuppgifter. Förutom själva mottagningsavgiften debiteras en poliklinikavgift på 34,00 €, i vilken ingår e-recept. Utöver detta debiteras också en Kanta-avgift på 3,50 €. Eventuella undersökningar och ingrepp som utförs på mottagningen debiteras separat. FPA-ersättningen är inte beaktad i prisena. Du kan bekanta dig med diverse kostnadsuppskattningar på vår prislista.

Fakta

  • Docent, medicine doktor
  • Specialist i dermatologi och allergologi
  • Överläkare, HUS Lojo sjukhus, polikliniken för dermatologi och allergologi
  • Författare av psoriasisanvisning i God medicinsk praxis
Ihosairaala