Johanna-Höök-Nikanne-web

Johanna Höök-Nikanne

Dosentti, LKT, ihotautien ja allergologian erikoislääkäri
“Tehokas hoito näkyy ihon lisäksi potilaan elämänlaadussa”

Ihotautien erikoislääkäri Johanna Höök-Nikanne on psoriaasin ja atooppisen ihottuman asiantuntija, jonka erityisosaamiseen kuuluvat myös aknen ja ihomuutosten hoito. Johanna toimii HUS Lohjan sairaalan ihotautien ja allergologian poliklinikan ylilääkärinä ja vaikuttaa psoriaasin kansallisia hoito-ohjeita luovassa Käypä hoito -työryhmässä. Ihotautien pariin Johannan veti alan monipuolisuus ja tietynlainen selkeys, kun vaivat ovat tyypillisesti nähtävissä.

“Ihotaudeissa pääsee hoitamaan kaikenikäisiä potilaita ja kaikenlaisia tapauksia infektioista allergioihin ja toimenpiteisiin. Vaiva on usein hyvin näkösällä ja ongelman ytimeen voi päästä ilman suurta määrää laboratoriokokeita. Luovan ongelmanratkaisun ohella hienointa on pystyä auttamaan potilasta ja saada näkyviä hoitotuloksia. Nuorten aknepotilaiden auttaminen, pitkäaikaisesta vaivasta kärsivän olon helpottaminen ja esimerkiksi psoriaasin uusien hoitojen kehitys ovat kaikki eräänlaisia työn kohokohtia.”

Johanna on potilastyön ohella aktiivinen psoriaasin ja aknen tutkija, mikä on entisestään syventänyt kiinnostusta sairauksia kohtaan. Hänet tunnetaan tehokkaana lääkärinä, jonka vastaanotolta löytyy kokemusta ja apua kaikenlaisten ihosairauksien hoitoon. Johannan kanssa potilas pääsee suoraan asiaan ja keskustelemaan asioista juuri kuten ne ovat.

 

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen asiantuntija.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}

Erityisosaaminen

  • Akne, myös aknearpien hoito Dermapen® ihoneulauksella
  • Psoriaasi
  • Atooppinen ihottuma
  • Ihon/ihonmuutosten jäädytyshoidot ja pientoimenpiteet

Kielet

Englishen
Finnishfi
Swedishsv

Hinnat

  • 20 min 138 €
  • 30 min 169 €

*Vastaanoton hintaan sisältyy käytetyn vastaanottoajan lisäksi myös asiantuntijan potilastietojärjestelmiin tekemät kirjaukset ja tutustuminen mahdollisiin esitietoihin. Vastaanottokäynnin hinnan lisäksi veloitetaan poliklinikkamaksu 34,00 €, johon sisältyy e-reseptit. Lisäksi veloitetaan Kanta-maksu 3,50 €. Vastaanotolla mahdollisesti tehdyt tutkimukset ja toimenpiteet laskutetaan erikseen. Hinnoissa ei ole huomioitu Kela-korvausta. Voit tutustua hinta-arvioihin hinnastostamme.

Faktat

  • Dosentti, lääketieteen tohtori
  • Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri
  • Ylilääkäri, HUS Lohjan sairaala, ihotautien ja allergologian poliklinikka
  • Psoriaasin Käypä hoito -ohjeistuksen kirjoittaja
Ihosairaala