Hanna Kyökkä, ihotautien ja allergologian erikoislääkäri

Kerttu Mäkelä

MD, specialist i dermatologi och allergologi
"För henne är det viktigt att patienten och läkaren har en gemensam uppfattning om behandlingens mål och genomförande."

”På grund av att hudsjukdomar är så mångsidiga och utmanande blev jag redan i studieskedet intresserad över att ha dem som specialitet. I den här branschen är det fint att man ofta kan ställa en diagnos rätt så snabbt. För att ställa en diagnos räcker det oftast att noggrant undersöka huden och höra patientens beskrivning av eksemets utveckling och symtom.” 

Som läkare vill Kerttu så långt som möjligt uppmärksamma patientens behov och önskemål. För henne är det viktigt att patienten och läkaren har en gemensam uppfattning om behandlingens mål och genomförande. Därför ger Kerttu exakta och tydliga vårdföreskrifter, som garanterar patienten bästa möjliga förutsättningar för att behandla hens hudsjukdom. 

”I det här jobbet är den största belöningen att konkret se hur patientens hud blivit bättre tack vare inledd vård. Hudsjukdomar påverkar ofta i bred utsträckning patientens liv och symtomlindring kan ge patienten betydligt bättre livskvalitet.” 

Kerttu är intresserad såväl av vanligare som av mer sällsynta hudsjukdomar. Hennes specialitet är vanliga hudsjukdomar, såsom atopiskt eksem, psoriasis, rosacea och mild till medelsvår akne. Kerttus specialkompetens omfattar även könssjukdomar. Hon gör också små ingrepp såsom cryo- eller frysbehandlingar och tar bort födelsemärken från kroppen och extremiteterna. 

Nästa lediga tider

Det finns inga lediga tider just nu. Kontrollera situationen senare eller välj en annan expert.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}

Specialkompetenser

  • Eksem
  • Mild och måttlig akne
  • Mullvad och hudförändringar
  • Sexuellt överförbara sjukdomar

Språk

Englishen
Finnishfi

Priser

  • 20min 120€*
  • 30min 160€*

Allmän pI priset för mottagningen ingår förutom själva mottagningstiden, dessutom utförandet av alla skriftliga anteckningar som specialisten gör i journalerna, samt den tid som krävs för att bekanta sig med eventuella förhandsuppgifter. Förutom själva mottagningsavgiften debiteras en poliklinikavgift på 34,00 €, i vilken ingår e-recept. Utöver detta debiteras också en Kanta-avgift på 3,50 €. Eventuella undersökningar och ingrepp som utförs på mottagningen debiteras separat. FPA-ersättningen är inte beaktad i prisena. Du kan bekanta dig med diverse kostnadsuppskattningar på vår prislista.

Fakta

  • Medicine licentiat
  • Specialist i dermatologi och allergologi
  • Ingen mullvadsborttagning i ansiktet
Ihosairaala