Hiilidioksidilaser - 10 kysymystä laserhoidosta

10 kysymystä hiilidioksidilaserista

Hiilidioksidilaser on ihotautilääkärin perustyökalu, joka taittuu moneksi. Toimenpiteet ovat nopeita ja riskiltään pieniä, kun laseria käytetään oikeissa tilanteissa. Myös toipuminen on nopeaa ja esteettinen jälki usein parempi kuin tavallisella kirurgisella menetelmällä. Esteettisiin hoitoihin ja arpihiontoihin käytettävään fraktioituun laseriin liityvät kysymykset kokosimme tänne.

Varaa aika ihomuutoksen laserpoistoon >

1) Mihin hiilidioksidilaseria käytetään?

Leikkaava hiilidioksidilaser soveltuu erilaisten ihomuutosten poistoon ja kirurgisiin toimenpiteisiin haastavilla alueilla, kuten kasvoilla. Se soveltuu erinomaisesti mm. rasvaluomien ja intradermaaliluomien poistoon. Lue lisää luomien poistosta laserilla >

2) Sattuuko laserhoito?

Ihomuutosten poistossa käytetään paikallispuudutusta, joten puudutuspiikin nipistyksen jälkeen ei hoito juurikaan kasvoilla tunnu. Paikallispuudutus on nopeavaikutteinen, joten sen vuoksi ei tarvitse tulla paikalle etukäteen.

3) Montako hoitokertaa tarvitaan?

Ihomuutosten poistot ovat kertaluontoisia, nopeita toimenpiteitä, joten yleensä niissä ei ole tarvetta jatkokäsittelylle.

4) Kuinka kauan hoito kestää?

Hoidon kesto riippuu täysin hoidettavan alueen koosta, hoidettavasta vaivasta sekä poistettavien ihomuutosten määrästä. Nopeimmillaan yksittäisen ihomuutoksen poisto hoituu minuuteissa.

5) Onko hoidettu alue kipeä hoidon jälkeen?

Hoidetuille alueille jää toimenpiteestä pinnalliset haavaumat, jotka voivat aristaa hoidon jälkeen. Tarvittaessa hoidon jälkeen voi käyttää kipulääkettä.

6) Mitä minun pitää huomioida ennen lasertoimenpidettä?

Mikäli sinulla on aktiivinen tai tiheästi uusiva herpes, niin se tulee hoitaa etukäteen kuntoon. Syödä ja juoda voi normaalisti ja mahdolliset lääkkeet voi ottaa tavalliseen tapaan.  

7) Mitä minun pitää huomioida lasertoimenpiteen jälkeen?

Laserhoito vaatii yleensä hieman jälkihoitoa. Alue huuhdellaan päivittäin runsaalla vedellä ja siihen levitetään antibioottivoidetta, kunnes iho rupeutuu. Tämä voi kestää noin viikon, minkä jälkeen rupi irtoaa itsekseen parin viikon kuluessa. Saunomista ja uimista vältetään, kunnes alueet ovat parantuneet. Hoidettu alue tulee myös suojata auringolta suojakertoimella 50+ kaksi kuukautta hoidon jälkeen – myös pilvisellä säällä.

8) Jääkö laserhoidosta jälkiä?

Jokainen toimenpide jättää jäljen, mutta yksi laserin ehdoton vahvuus on sen esteettinen lopputulos. Jälkihoidosta huolehtien voidaan hoidon jättämät jäljet minimoida. Hoidon jälkeinen punoitus laskee yleensä viimeistään muutaman viikon kuluessa. Joskus laseroitu alue jää hieman muuta ihoa vaaleammaksi.

9) Liittyykö laserhoitoon riskejä?

Laserhoito on turvallinen, kun sitä käytetään asianmukaisesti ja asiantuntijan ohjeiden mukaan. Esimerkiksi pigmenttiluomia ei voida hoitaa laserilla. Kuten kaikkiin toimenpiteisiin, myös laserhoitoon liittyy pieni infektioriski, joka minimoidaan huolellisella jälkihoidolla. Toinen riski on ihon pigmenttihäiriöt, joiden välttämiseksi hoidon jälkeen on huolehdittava kunnollisesta aurinkosuojauksesta kahden kuukauden ajan.

10) Paljonko hoito maksaa?

Hoidon hinta riippuu suoritettavasta toimenpiteestä ja sen laajuudesta. . Lisätietoja laserhoitojen hinnoista löydät täältä tai soittamalla 010 419 2000.

Varaa aika ihomuutoksen poistoon laserilla >

Samankaltaisia artikkeleita

Ihosairaala