Rasvaluomi on helppo poistettava

Rasvaluomi on helppo poistettava

Oletko kiinnostunut plastiikkakirurgisista hoidoista? Asiantuntijan konsultaatio nyt 0€ – varaa aika.

Rasvaluomi on helppo poistettava

Luomenpoisto on yleisimpiä ihotautilääkärin suorittamia toimenpiteitä ja Ihosairaalassa poistetaan satoja luomia kuukausittain. Kaikki luomet eivät kuitenkaan ole samanlaisia. Kevyimpiin poistettaviin kuuluvat rasvaluomet.  

Varaa aika luomenpoistoon>

 

Mikä on rasvaluomi? 

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: rasvaluomi, rasvasyylä, vanhuuden luomi, vanhuuden syylä tai seborrooinen keratoosi. Rasvaluomi näyttäytyy iholla matalana, usein karheana kohoumana. Väriltään se on ihonvärinen, ruskea tai hyvin tumma ja sen koko vaihtelee muutamista milleistä useisiin sentteihin.

Rasvaluomien määrä esiintyvyys ja lukumäärä lisääntyvät iän myötä. Taipumus niihin on perinnöllistä, mutta niitä on käytännössä kaikilla yli 75-vuotiailla. 20-30-vuotiaista rasvaluomia esiintyy jo 10-20 prosentilla. 

Rasvaluomella on taipumus kasvaa hiljalleen ja paksuuntua. Paksuuntuessaan sen pinta karhenee ja alkaa usein murentua. Tyypillisimmin rasvaluomet ilmaantuvat kasvojen ja ylävartalon alueelle, mutta niitä voi olla missä vain. Etenkin vartalolla esiintyvät rasvaluomet voivat olla aivan vieri vieressä. 

Rasvaluomet ovat hyvänlaatuisia ihomuutoksia

Rasvaluomet ovat hyvänlaatuisia ihomuutoksia, joiden haitta on yleensä kosmeettinen. Lisäksi sopivassa paikassa oleva luomi voi hangata ikävästi vaatteita vasten. Nämä ovat tyypillisimmät syyt poistaa rasvaluomia. 

Epäselvät luomet kannattaa aina tarkistuttaa ihotautilääkärillä. Näin niistä voidaan tarvittaessa ottaa koepala ja varmistaa diagnoosi. Myös runsas rasvaluomien ilmaantuminen parin vuoden sisällä voi kertoa taustalla olevasta vakavammasta vaivasta, kuten ihosyövästä tai muusta sairaudesta. 

Rasvaluomia on helppo poistaa 

Rasvaluomet ovat usein helppoja poistaa ja usein niitä rapsutellaan pois kyretillä eli rengasveitsellä tavallisen vastaanottokäynnin yhteydessä. Muita hoitovaihtoehtoja ovat luomen jäädytys eli kryohoito sekä laserpoisto, jota käytetään etenkin kasvojen alueella, sillä sen esteettinen jälki on usein hyvin huomaamaton. 

Sopivasta poistomenetelmästä keskustellaan lääkärin kanssa tilanteen mukaan, sillä esimerkiksi patologista tutkimusta vaativia luomia ei voida laseroida. Diagnoosista on siis varmistuttava aina ennen poistoa. Luomen tunnistus tapahtuu joko silmällä katsoen ja epäselvissä tapauksissa auttaa dermatoskooppi. 

Rasvaluomien poisto kyretoimalla on edullinen toimenpide. Ihotautilääkäri ehtii rapsutella tavallisen 20 minuutin vastaanoton aikana suurenkin määrän pieniä luomia ja toimenpiteen kokonaishinnaksi muodostuu noin 160 euroa lääkäristä riippuen. 

Myös laserpoistot voivat onnistua ensikäynnin yhteydessä varaustilanteesta riippuen ja tarvittaessa varataan erillinen toimenpideaika. Laserpoistojen hinnat alkavat noin 300 eurosta ja samalla kertaa voidaan poistaa useita luomia.

Varaa aika luomenpoistoon>

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}

 

Ihosairaala