Dermatologiska MediDerma-peelingbehandlingar

Dermatologiska MediDerma-peelingbehandlingar

Dermatologiska behandlingar lämpar sig för många slags hudproblem. Vid peelingen peelas den döda huden bort med syra, så att de verksamma beståndsdelarna ger bättre effekt. Behandlingen skräddarsys personligen med kosmetologen enligt kundens behov. Peeling kan göras på nästan alla hudtyper, men inflammerad hud kan inte behandlas. Peelingen görs beroende på hudens kondition antingen som en engångsbehandling eller som en serie med flera behandlingar.
Gå till tidsbokningen >
Du kan boka tid till vår kosmetolog också per telefon 0406588448 eller med e-post katja.khalifi@ihosairaala.fi.

Ytliga MediDerma-peelingar för ansiktet

Kemisk peeling som görs med syror försnabbar avlägsnandet av döda hudceller och den naturliga förnyelsen av huden. Från huden avlägsnas det sträva livlösa skiktet och hudens dermiska skikt förstärks, vilket garanterar livskraft för huden. Behandlingarna ger snabba och synliga resultat: huden blir ren och mjuk samt huden får bättre fuktighet och färg.
Kemisk peeling lämpar sig för många slags hudproblem, såsom oren hud, hud med benägenhet för akne, rosenfinnar, torr hud, ljusföråldrad hud, couperosa, rynkor, veck och hyperpigmentering.
De verksamma ämnen vid behandling är i allmänhet olika fruktsyror. Peelingbehandlingen utförs som en serie med fyra behandlingar, men de kan också utföras som enskilda hudförnyande specialbehandlingar. En ytlig syrapeeling förorsakar inte fjällande och är inte smärtsam. Behandlingshelheten fastställs alltid individuellt beroende på i vilket skick huden är.

Retinolpeeling

Retinolpeeling är en skonsam, ytlig peeling, som kan utföras som engångsbehandling, kur eller fortlöpande behandling. Den lämpar sig för alla hudtyper och under alla årstider. A-vitamin, dvs. retinol balanserar hudens förhorningsprocesser och försnabbar framför allt hudens förnyelse. Som dess egenskaper kan också nämnas att pigmentfläckarna minskar och dess förmåga att utjämna hudens färg. Den hindrar porerna från att bli tilltäppta och att ytsiktet torkar.
Olika former av retinol är effektiva föryngrare, med vilka man kan minska på rynkorna och öka hudens elasticitet. Retinolbehandlingar förorsakar en lätt ytlig fjällning på huden i 3 dagar. Kosmetologen skräddarsyr en behandlingshelhet för varje kund enligt hudens behov.

Kombinationsbehandlingar

Kombinationsbehandling är en effektiv kemisk peeling som utförs med alkohol och retinol. Peelingen förorsakar efter behandlingen kraftigt och synligt fjällande. Behandlingen kräver att huden förbereds före behandlingen (ytlig gelbehandling + hemvårdsprodukter i 7–30 dagar), därefter kan kosmetologen utföra den dermatologiska behandlingen.
Eftervården av behandlingen fortsätter hemma i 14–30 dagar med produkter som gör att huden återhämtar sig. Till behandlingen rekommenderas hudlugnande behandling hos kosmetologen i 2–3 dagar efter behandlingen. Sedan kontrollerar kosmetologen i hurdant skick huden är och den rätta användningen av hemvårdsprodukter, så att kunden förvissas om att hudens reaktion är normal. Behandlingen ger möjligheter att avlägsna följderna av hudpeelingen, såsom alltför torr hud eller irritation.

Hemvården kompletterar peelingen och fulländar slutresultatet

Efter alla peelingbehandlingar är det absolut viktigt att komma ihåg efterbehandlingen med hemvårdsprodukter, som kosmetologen ordinerar till var och en enligt deras personliga situation. Hemvårdsprodukterna är nödvändiga vid peelingbehandlingar. Produkterna finns tillgängliga i samband med behandlingar i butiken Nesi som verkar i Hudsjukhusets lokaliteter. 
Om du är intresserad av syrapeelingar kan du boka en konsulteringstid hos kosmetologen, där ni går igenom ärenden i anslutning till behandlingen och där du får råd personligen för hudvård. Ta kontakt och boka en tid per telefon 0406588448 eller med e-post katja.khalifi@ihosairaala.fi. Tidsbokningen kan du också göra på nätet.
Gå till tidsbokningen >
Du är hjärtligt välkommen!

Dermatologiset kuorinnat 60 minHinta
Geelikuorinta119 €
Tehostettu geelikuorinta149 €
Retinolikuorinta149 €
Yhdistelmähoito209 €
Tehostettu yhdistelmähoito249 €
DNA Recovery149 €
Tehostettu DNA Recovery 209 - 249 €