Henna-Ahomies

Henna Ahomies

ML, specialiserande läkare inom hudsjukdomar
"Det är viktigt att beakta hudsjukdomens inverkan på patientens livskvalitet."

Henna Ahomies har arbetat som specialiserande läkare på Hud- och allergisjukhuset vid HUS i flera år och har även i perioder arbetat på olika centralsjukhus. Hon utexamineras som specialistläkare inom hudsjukdomar våren 2024.

Henna finner området hudsjukdomar fascinerande på grund av dess visuella karaktär och anmärkningsvärda mångfald: det finns många olika typer av hudsjukdomar, vilket gör att arbetet förblir intressant och varierande. Det breda spektrumet av hudsjukdomar ger också möjligheter till kontinuerlig professionell utveckling och lärande. I arbetet som hudläkare uppskattar Henna också det arbete som görs med händerna och som realiseras i många små ingrepp.

Henna är känd som en empatisk och lättillgänglig läkare som fördjupar sig omsorgsfullt i saker och ting. På sin mottagning fokuserar hon på att lyssna på patienten och strävar efter att förstå deras bekymmer så väl som möjligt. Hon tänker också alltid på att hudsjukdomen kan ha en mycket stor inverkan på patientens livskvalitet.

”Jag gillar att arbeta med patienter och få möjlighet att träffa många olika människor. Samtidigt får jag vara med och sprida kunskap om hudsjukdomar och lindra patienternas oro.”

Henna behandlar alla typer av hudsjukdomar, inklusive vanliga sjukdomar som akne, rosacea, atopisk dermatit och psoriasis, samt könssjukdomar. Dessutom utför hon undersökningar av födelsemärken och mindre ingrepp som borttagning av födelsemärken från kroppen och extremiteterna (ej från ansiktet), samt kryobehandlingar, alltså frysbehandlingar. Henna tar emot patienter i alla åldrar och behandlar särskilt gärna barn och ungdomar.

Nästa lediga tider

Det finns inga lediga tider just nu. Kontrollera situationen senare eller välj en annan expert.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}

Specialkompetenser

Språk

Englishen
Finnishfi

Priser

  • 20 min 107 €*
  • 30 min 130 €*

Allmän pI priset för mottagningen ingår förutom själva mottagningstiden, dessutom utförandet av alla skriftliga anteckningar som specialisten gör i journalerna, samt den tid som krävs för att bekanta sig med eventuella förhandsuppgifter. Förutom själva mottagningsavgiften debiteras en poliklinikavgift på 34,00 €, i vilken ingår e-recept. Utöver detta debiteras också en Kanta-avgift på 3,50 €. Eventuella undersökningar och ingrepp som utförs på mottagningen debiteras separat. FPA-ersättningen är inte beaktad i prisena. Du kan bekanta dig med diverse kostnadsuppskattningar på vår prislista.

Fakta

Ihosairaala