Ihotautilääkäri Leea Ylitalo

Leea Ylitalo

MD, specialistläkare för hudsjukdomar
”God vård kräver holistisk observation av huden”

Leea Ylitalo är en specialistläkare för hudsjukdomar med över tjugo års erfarenhet av diagnostik och behandling av hudcancer. Hon var med och grundade TAYS åtgärdsenhet för hudsjukdomar och har verkat som dess långvariga ansvarsläkare. Olika hudförändringar, kvisslor och leverfläckar är orsaker till varför Leea sökte sig till hudsjukdomsläkare.

”Hudsjukdomar och olika kvisslor har alltid intresserat mig. Diagnostiken görs i stor utsträckning visuellt och det är viktigt för hudsjukdomsläkaren att kunna observera huden djupare och mer holistiskt. Det bästa med arbetet är patientmöten och hjälpandet. Vid behandling och kirurgi av tumörer ser man resultatet direkt och man vet att förutom att man har hjälpt med sjukdomen, också att man har underlättat oron över hudförändringar.”

Leea behandlar patienten holistiskt.Situationen kartläggs noggrant och huden undersöks i sin helhet, även om oron riktas till en enskild leverfläck eller eksemfläck. Olika behandlingsalternativ gås igenom tillsammans innan val av behandling, så att patienten är medveten om grunderna av valet av behandlingen och förlopp. Kontinuerlig utbildning och en viss ödmjukhet för ny kunskap är viktigt för Leea: det är en förutsättning, som garanterar den bästa möjliga vården för patienten.

Nästa lediga tider

Det finns inga lediga tider just nu. Kontrollera situationen senare eller välj en annan expert.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}

Specialkompetenser

  • Diagnostik och behandling av hudcancer
  • Undersökningar av leverfläckar och borttagning av leverfläckar
  • Kryobehandlingar

Språk

Englishen
Finnishfi

Priser

  • 20 min 105€*

Allmän pI priset för mottagningen ingår förutom själva mottagningstiden, dessutom utförandet av alla skriftliga anteckningar som specialisten gör i journalerna, samt den tid som krävs för att bekanta sig med eventuella förhandsuppgifter. Förutom själva mottagningsavgiften debiteras en poliklinikavgift på 34,00 €, i vilken ingår e-recept. Utöver detta debiteras också en Kanta-avgift på 3,50 €. Eventuella undersökningar och ingrepp som utförs på mottagningen debiteras separat. FPA-ersättningen är inte beaktad i prisena. Du kan bekanta dig med diverse kostnadsuppskattningar på vår prislista.

Fakta

  • Medicine doktor
  • Specialistläkare för hudsjukdomar
  • Ansvarsläkare för TAYS åtgärdsenhet 2004-2017
  • HUS Hud- och allergisjukhus åtgärdsenhet 2018-2019
  • Över tjugo års erfarenhet av behandling av hudcancer
  • Mindre åtgärder möjliga redan i samband med den första mottagningen. Om det är fråga om borttagning av mer än en leverfläck eller annan åtgärd, boka tid per telefon 010 419 2000
Ihosairaala