Ihotautilääkäri Maarit Vaalamo

Maarit Vaalamo

MD, specialistläkare för hudsjukdomar
”En god vård planeras för framtiden”

Specialistläkare för hudsjukdomar Maarit Vaalamo är en erfaren allmändermatolog, på vars mottagning många olika hudsjukdomar behandlas. Av särskilt intresse är allergier, barns och ungdomars hudsjukdomar samt atopiska eksem. Viljan att utföra effektivt och viktigt arbete med människor fick Maarit att söka till läkare.

”Till det egna området valde jag hudsjukdomar och allergologi ganska snart efter att jag blivit färdig läkare. Jag var fascinerad av området å andra sidan av den snabba och lätta diagnosticeringen som görs visuellt, å andra sidan av den belönande behandlingen av hudsjukdomar. Fler hudsjukdomar är långvariga och påverkar livskvaliteten starkt. När man tillsammans med patienten lyckas planera hur denne klarar sig med sin hudsjukdom i det långa loppet, får man det bästa priset för sitt arbete. Sällsynta, utmanande fall och allergiutredningar för med sig mångsidighet till arbetsdagen i form av problemlösning. Det bästa i arbetet är dock de möten och patientförhållanden som uppkommer genom dem.”

I Maarits vård betonas patientens behov och vårdens anpassning till den enskilda livssituationen. Ett diskuterande grepp och en vårdplan som ser framåt kombinerad med gedigen sakkunskap är orsaker till, varför man söker sig till Maarits mottagning. Hennes arbetskarriär har bestått av, förutom forskningsarbetet i början av hennes karriär, av tjänster som överläkare och ansvarsläkare både på den privata och den offentliga sektorn. 

Nästa lediga tider

Det finns inga lediga tider just nu. Kontrollera situationen senare eller välj en annan expert.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}

Specialkompetenser

  • Utredning och behandling av allergier
  • Barn och ungdomars hudsjukdomar
  • Atopiska eksem
  • Psoriasis

Språk

Englishen
Finnishfi

Priser

  • 20 min 120€ *

Allmän pI priset för mottagningen ingår förutom själva mottagningstiden, dessutom utförandet av alla skriftliga anteckningar som specialisten gör i journalerna, samt den tid som krävs för att bekanta sig med eventuella förhandsuppgifter. Förutom själva mottagningsavgiften debiteras en poliklinikavgift på 34,00 €, i vilken ingår e-recept. Utöver detta debiteras också en Kanta-avgift på 3,50 €. Eventuella undersökningar och ingrepp som utförs på mottagningen debiteras separat. FPA-ersättningen är inte beaktad i prisena. Du kan bekanta dig med diverse kostnadsuppskattningar på vår prislista.

Fakta

  • Medicine doktor
  • Specialistläkare för hudsjukdomar
Ihosairaala