Fettransplantation

Fettransplantation är ett plastikkirurgiskt ingrepp, där ansiktsuttrycket mjukas upp och föryngras genom att utnyttja klientens egna fettceller.

Fettransplantation är ett ekologiskt alternativ till fillers

Åldersrelaterade förändringar i ansiktet är ett vanligt plastikkirurgiskt objekt. När ansiktets fettvävnad gradvis krymper med åldern blir huden lös och tappar sin elasticitet. Man kan använda fillers för att korrigera det, men också återställa ett ungdomligare utseende genom att utnyttja klientens egna fettceller.

Syftet med fettransplantation är inte att dramatiskt förändra en persons utseende, utan att subtilt och naturligt jämna ut och mjuka upp ålderstecken såsom fåror och förlust av elasticitet. Vid fettransplantation överförs levande celler, som hittar sin egen plats i ansiktsvävnaden. Beroende på situationen kan fettransplantation vara mer praktiskt än att upprepade gånger lägga till fillers.

Det är värt att söka sig till fettransplantation om:

– Du vill jämna ut åldersrelaterade förändringar i ansiktet

– Du vill mjuka upp och föryngra hudens utseende

 

– Viktnedgång har förändrat ditt ansiktsuttryck

Hur går en fettransplantation till?

Fettet som ska transplanteras tas vanligtvis från nedre delen av buken, varifrån det transplanteras i lager till ansiktets vävnader. Ingreppet, som utförs under lokalbedövning, är ganska enkelt och därför finns det inget behov av att sjukskriva sig eller för en lång konvalescens. Fettagningstället läker enkelt, men du bör vara beredd på att det kan kännas lite ömt. Beroende på yrke och livssituation är det bra att ta hänsyn till att ansiktet sväller upp och har några små blåmärken i ungefär en vecka eller två.

Efter ingreppet är det dock viktigt att komma ihåg att det tar en stund för fettransplantatet att integreras i den nya platsen i kroppen. För att uppnå bästa möjliga behandlingsresultat med fettransplantationen är det viktigt att följa återhämtningsinstruktionerna för nästa månad: avstå från rökning och se till att inte utsätta ansiktet för kyla eller tryck. Undvik att träna tills du svettas under en månad. För att fettcellerna som transplanteras till ansiktet ska få tillräckligt med näring är en strikt diet inte att rekommendera; det är snarare lämpligt att öka andelen fett och kolhydrater i kosten.

Till din tjänst

MD, specialist i plastikkirurgi
ML, specialist i plastikkirurgi
Medicine licentiat, Specialistläkare i plastikkirurgi
ML, specialistläkare i plastikkirurgi
MD, specialist i plastikkirurgi

Nästa lediga tider

Det finns inga lediga tider just nu. Kontrollera situationen senare eller välj en annan tjänst.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}
Ihosairaala