TCA-kuorinta

TCA-kuorinta

Oletko kiinnostunut plastiikkakirurgisista hoidoista? Asiantuntijan konsultaatio nyt 0€ – varaa aika.

TCA-kuorinta

Ihon kemiallinen kuorinta on tehokas hoito niin ikääntymismuutosten kuin aknearpien hoitoon. Hoidon suorittaa ihotautilääkäri ja kuorintaan käytetään trikloorietikkahappoa (TCA), jonka annetaan vaikuttaa hetki ennen sen neutralisoimista.
Varaa aika TCA-kuorintaan >

TCA-kuorinta on tehokas ja turvallinen ihon pintakerrosta uudistava ja tasoittava hoitomuoto. Kuorinta vaalentaa ja tasoittaa ihoa, mataloittaa juonteita ja ryppyjä sekä muuttaa ihoa kimmoisemmaksi ja heleämmäksi. Se myös tasoittaa ihon väriä sekä vaalentaa maksaläiskiä ja muita ihon värivirheitä.

Kemiallista kuorintaa tehdään pääasiassa kosmeettisista syistä anti-aging tarkoituksessa ja sillä voidaan myös mataloittaa aknearpia. Parhaat vuodenajat hoitojen toteuttamiseen ovat syksy, talvi ja kevät, koska hoidon jälkeen ihoa on suojattava auringon säteiltä 1 kk ajan. Hoidettavalla iholla ei tule olla aktiivista tulehdusta tai ihottumaa. Jos asiakkaalla on uusiutuva huuliherpes tulee aloittaa estolääkitys päivää aiemmin ennen hoitotoimenpidettä.

Puhdistus, vaikutus, neutralisointi

Hoidon aluksi iho puhdistetaan huolellisesti ja silmät sekä muut ympäröivät alueet suojataan. Hoitoon kannattaa tulla ilman meikkiä. Puhdistuksen jälkeen aloitetaan itse hoito, jossa 18 % TCA-liuosta levitetään pumpulipuikolla hoidettaville alueille. Levitys tapahtuu kerroksittain ja yksilöllisesti arvioidaan tarvittavien kerrosten määrä.

Melko pian kasvoilla alkaa tuntua kirvelyä ja polttelua, joka kuuluu asiaan. Iho alkaa punoittaa ja kun siihen ilmestyy vaaleaa frostia ollaan kuorinnassa oikealla syvyydellä. Kuorimisreaktio pysäytetään kylmillä TCA:n vaikutuksen neutraloivilla kääreillä, jolloin ihon polttelu lakkaa melko nopeasti. Hoidon jälkeen kasvoille levitetään vielä hoitava voide.  

Tulokset näkyvät noin viikon kuluttua

Hoitopäivänä tai sitä seuraavana päivänä kasvojen iho tyypillisesti muuttuu punarusehtavaksi. Kahden päivän sisällä iho kuivuu voimakkaasti, minkä jälkeen se alkaa kuoriutua. Erityisen tärkeää on olla nyppimättä kuoriutuvaa ihoa, vaan sen annetaan irrota itsekseen. Kuivaa ihoa kannattaa hoitaa useasti päivässä sopivalla kosteus- tai perusvoiteella.

Hoidon tulokset ovat nähtävissä noin viikon kuluttua hoidosta, jolloin iho on kuoriutunut ja punoitus laskenut. Jo yksikin hoitokerta parantaa ihoa näkyvästi, mutta parhaan tuloksen saavuttamiseksi hoito voidaan toistaa useamman kerran (esim. aknearvissa).

Ihosairaalassa TCA-kuorintoja tekee ihotautilääkäri Leena Ackermann, jolla on pitkä kokemus kosmeettisista hoidoista. Ajan voi varata suoraan verkosta ja hoitoon tulee varata tupla-aika eli kaksi peräkkäistä 20min vastaanottoaikaa.
Varaa aika TCA-kuorintaan >

Ihosairaala