Leena-Ackermann-web-1

Leena Ackermann

LT, ihotautien ja allergologian erikoislääkäri
“Omat silmät ovat ihotautilääkärin tärkein työkalu”

Leena Ackermann on ihotautien erikoislääkäri, jonka erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat ihon kosketusallergiat. Hän toimii päivätyössään HUS:n Iho- ja allergiasairaalan mastosytoosiasiantuntijana sekä allergiatutkimuskeskuksen vastuulääkärinä. Leena hoitaa allergioiden ohella kaikenlaisia ihosairauksia sekä tekee esteettisiä toimenpiteitä. Tieteistä ja biologiasta kiinnostunut Leena päätyi ihotautilääkäriksi alan visuaalisuuden takia.

“Olen aina ollut voimakkaasti visuaalinen ihminen ja ihotaudeissa diagnoosi lähtee katsomisesta ja tarkastelusta. Silmä harjaantuu huomaamaan olennaiset asiat ja onkin oikeastaan ihotautiääkärin tärkein työkalu. Visuaalisuus yhdistettynä alan monipuolisuuteen ja potilaan kanssa kommunikointiin tekee siitä mielenkiintoista ja haastavaa. Haluan aina, että potilas ymmärtää tilanteen, jotta hän motivoituu pitämään huolta jatkohoidosta.”

Leenan mukaan potilaan motivaatio onkin yksi avain hyviin hoitotuloksiin, sillä etenkin pitkäaikaisissa sairauksissa jatkuva paikallishoito on tärkeää. Potilastyön ohella Leena on perustanut monialaiseen yhteistyöhön perustuvan mastosytoosiryhmän, joka auttaa harvinaisiin sairauksiin lukeutuvasta mastosytoosista kärsiviä.

Leenan mielestä alan nopea kehitys on ihotautien parhaita puolia ja hän haluaa olla siinä aktiivisesti mukana. Uusia hoitoja ja uutta tutkimustietoa on koko ajan saatavilla, mikä haastaa myös lääkärin pitämään oman osaamisensa ajan tasalla ja kehittymään.

 

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen asiantuntija.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment['location_name'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}

Erityisosaaminen

 • ihon kosketusallergiat
 • ihon mastosytoosi
 • esteettiset hoidot (botuliini- ja täyteaineinjektiot, kemialliset TCA-kuorinnat)
 • atooppinen ihottuma
 • psoriasis
 • käsi-ihottuma

Kielet

Englishen
Finnishfi

Hinnat

 • 20 min 110,25€
 • 30 min 152,25€

*Vastaanoton hintaan sisältyy käytetyn vastaanottoajan lisäksi myös asiantuntijan potilastietojärjestelmiin tekemät kirjaukset ja tutustuminen mahdollisiin esitietoihin. Vastaanottokäynnin hinnan lisäksi veloitetaan poliklinikkamaksu 34,00 €, johon sisältyy e-reseptit. Lisäksi veloitetaan Kanta-maksu 3,50 €. Vastaanotolla mahdollisesti tehdyt tutkimukset ja toimenpiteet laskutetaan erikseen. Hinnoissa ei ole huomioitu Kela-korvausta. Voit tutustua hinta-arvioihin hinnastostamme.

Faktat

 • Lääketieteen tohtori
 • Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri
 • Botuliini- ja täyteainehoidot onnistuvat ensimmäisen vastaanoton yhteydessä. Varaathan näitä hoitoja varten kaksi peräkkäistä aikaa (2 x 20min)
Ihosairaala