Fraktionaalinen CO2-laserhoito

Fraktionaalinen CO2-laserhoito on hienovarainen keino käsittelyyn ilman kirurgin veistä

Ihoa kiinteyttävä, nuorentava ja myös pinnallisesti kuoriva laserhoito sopii erityisesti kasvojen juonteisiin ja ryppyihin.

Fraktionaalinen hiilidioksidilaser on riskitön tapa virkistää ja nuorentaa kasvojen ilmettä. Lasersäde kuumentaa ihon sisältämää vettä, aiheuttaa lämpövaikutuksen ja aktivoi ihoa muodostamaan uutta kollageenia edesauttaen ihon omaa uudistumista. Käsittely sopii lähes kaikille ihotyypeille ja toipuminen sujuu nopeammin kuin kirurgisista toimenpiteistä.

– Kun asiakas tulee konsultaatioon, mietimme miten esteettinen hoito toteutetaan: tarvitaanko veistä, tarvitaanko täyteaineita? Kaikki eivät esimerkiksi tahdo täyteaineita kuvioon ollenkaan mukaan, eivätkä läheskään kaikki tarvitse kirurgista hoitoa, joten laserilla saadaan oikein hyviä tuloksia aikaan etenkin tietyissä kohtaa kasvoja, kertoo vastaava sairaanhoitaja Anne Karisto.

Esimerkiksi ryppyjen ja ihon pienten juonteiden häivytys sekä ihon kiristys sujuvat laserilla käsitellessä nopeasti ja vaivattomasti. Silmäluomien kiristys – erityisesti hankalat alaluomien juonteet – ovat otollinen kohde laserille, samoin suunympärysjuonteet. Raskaus- ja venytysarvet pystytään nekin käsittelemään laserilla.

– Laserkäsittelyn tulokset riippuvat iästä sekä juonteiden ja ryppyjen määrästä, mutta usein juuri silmänympärysalue on yhdellä–kahdella hoitokerralla saatu virkistettyä. Iho kutistuu siinä määrin, että rypyt eivät enää näy. Voin jopa suositella tätä menetelmää alaluomien silmäpusseihin. Siinä osassa kasvoja on hyvä olla käytössä kirurgista toimenpidettä kevyempi menetelmä, Karisto sanoo.

Fraktionaalisen laserkäsittelyn helppous ja turvallisuus asiakkaalle näkyy myös nopeana toipumisena ja vähäisinä sivuvaikutuksina. Korkeintaan viikon ajan käsittelystä laseroidut alueet voivat punertaa. Joskus alueelle voi muodostua rupea tai turvotusta, mutta nämä reaktiot ovat vaarattomia ja usein lieviä. Hoito aloitetaan pienitehoisella käsittelyllä oikean tehon löytämiseksi.

Ihotautien erikoislääkäri Carl Kyrklund painottaa, että laserkäsittelyn etuna on myös esteettisen lopputuloksen luonnollisuus. Monet konsultaatioon hakeutuvat vierastavat ajatusta pistoshoidoista tai kirurgiasta huolenaan, että kasvoista näkee liian silmiinpistävän muutoksen. Laserhoidon tulokset saavat lopullisen ilmiasunsa hitaasti – kuukausienkin kuluessa käsittelystä – ja ovat hyvin hienovaraisia. Käsittely häivyttää luonnollisesti ikääntymisen merkit, eikä “jäädytä” kasvoja. Liikkeet ja eleet pysyvät neutraaleina. Fraktionaalinen laser on Suomessa verrattain uusi ilmiö, mutta maailmalla tämän tyyppiset kevyet hoitomuodot ovat erityisesti nosteessa.

Varaa aika maksuttomaan hoitoarvioon

Samankaltaisia artikkeleita

Ihosairaala