Ihokarvojen poisto kasvoista laserilla

Ihokarvojen poisto kasvoista onnistuu vaivattomasti laserilla

Laserin käyttö kasvojen ihokarvojen poistamiseen on helppoa ja nopeaa. Menettelyssä käytetään lasersädettä, jonka lämpövaikutus ulottuu karvatuppeen ja estää karvojen uudelleenkasvun. 

Laserkarvanpoisto vaikuttaa kasvuvaiheessa olevan karvan juureen eli karvatuppeen vahingoittaen sitä lämpövaikutuksellaan. Laserkäsittely on paitsi helpoin, myös esteettisesti siisteimmän lopputuloksen antava keino ihokarvojen poistoon kasvoista ja esimerkiksi häiritsevien karvatupen tulehduksien hoitoon. Toimenpide on helppo, turvallinen ja melko kivuton.

Varaa aika maksuttomaan hoitoarvioon >

Ihokarvojen poisto kasvoista pysyvästi

Pysyvä karvanpoisto kasvoista voi kuulostaa haastavalta, mutta on yleinen ja helppo toimenpide. Laserilla käsitellyt karvatupet menettävät kykynsä kasvattaa uutta ihokarvaa. Tuloksena on yleensä pysyvä karvanpoisto. Laserkarvanpoisto voi myös vähentää ihokarvojen karheutta ja epätasaista ulkonäköä. Täysi karvattomuus vaatii useamman käsittelykerran. Ihokarvojen poisto kasvoista pysyvästi diodilaserilla on yksi tehokkaimmista käytössä olevista menetelmistä, ja se säilyttää ihon sileänä.

Ihokarvojen poisto laserilla antaa parhaan tuloksen, kun käsiteltävä karvoitus on pigmentiltään tummaa. Kovin vaaleille ihokarvoille tai vastaavasti hyvin tummalle ihonvärille sitä ei kuitenkaan suositella, sillä laserin teho ei näiden kohdalla ole yhtä hyvä.

Kasvojen karvanpoisto laserilla toteutetaan usealla hoitokerralla

Kasvojen karvanpoisto laserilla aloitetaan matalilla tehoilla, ettei ilmene hyperpigmentaatiota, eli ihon värjäymää. Parhaat tulokset saadaan, kun kasvojen karvanpoisto toistetaan noin 4–8 laserkäsittelyn verran: karvoitus ohenee ja harventuu jokaisella kerralla, kunnes haluttu vaikutus on saavutettu. Kasvojen karvanpoisto laserilla antaa pysyvän lopputuloksen, mutta vaikutus ei näy välittömästi. Seuraavan ajelun yhteydessä “kuollut” karvoitus irtoaa, eikä karvatuppi enää kasvata uutta tilalle. Joskus joidenkin karvatuppien kohdalla saattaa esiintyä uudelleenaktivoitumista ja pientä karvankasvua, jolloin ne voidaan käsitellä tarvittaessa uudestaan.

Apu karvojen liikakasvuun eli hirsutismiin laserilla

Karvan liikakasvu eli hirsutismi on tyypillinen syy naisten ihokarvojen poistoon kasvoista. Voimakkaan hirsutismin taustalla voi olla hormonitoimintaan liittyvä sairaus. Karvankasvun ollessa erityisen voimakasta kannattaa hakeutua lääkärin vastaanotolle, jotta kasvun taustalla olevat syyt selvitetään ennen karvojen laserointia.

Raja normaalin ja epänormaalin karvoituksen välillä on häilyvä. Hirsutismi voi olla lievää ja kasvoissa saattaa olla vain hieman lisääntynyttä karvoitusta suupielissä tai muilla ihoalueilla. Myös karvoituksen väri vaikuttaa siihen, kuinka selkeästi erottuvaa kasvojen karvoitus on. Ihokarvojen poisto kasvoista onkin usein makuasia – kaikki eivät koe karvoitusta ongelmana johon olisi edes syytä puuttua.

Joskus hirsutismi voi kuitenkin olla runsasta ja aiheuttaa huomattavia ulkonäköpaineita. Se voi esiintyä voimakkaana parrankasvuna, viiksikasvuna tai miesmäisenä karvoituksena muilla alueilla. Voimakkaan hirsutismin taustalla voi olla hormonaalinen häiriö, joka tulee tutkia. Liiallisten ihokarvojen poisto kasvoista poistaa esteettisen ongelman, mutta ei ratkaise oireiden aiheuttajaa. Hirsutismin syitä on syytä selvittää lääkärin vastaanotolla, jos karvoitus on runsasta, lisääntyy nopeasti tai jos siihen liittyy kuukautiskierron häiriöitä.

Ylähuulen karvojen poisto on yleinen toimenpide molemmille sukupuolille

Ylähuulen karvojen poisto ei ole ainoastaan karvojen liikakasvusta kärsivien naisten toimenpide. Kasvojen karvoituksen pysyvä poistaminen laserilla on yleistä myös miehille. Ylähuulen karvojen poisto tai partakarvoituksen poisto on valinta niille, joille jatkuva ajelu tai oman karvoituksen ominaisuudet tuottavat esteettistä tai käytännön vaivaa.

Hyvin aktiivisen parrankasvun omaaville viiksi- ja partakarvojen ajaminen on paitsi vaivalloista, myös tuskallista, jos iho on liian herkkä perinteisen höylän tai partakoneen käyttöön, tai jos näillä välineillä ei saada toivottua lopputulosta aikaan. Jos karvoitus on vahvaa tai tummaa, jopa huolellinen ajelu voi jättää pysyvän varjon nenän tai leuan alle. Sänki näyttää jatkuvasti pari päivää vanhalta. Ylähuulen karvojen poisto takaa pysyvästi sileän vaikutelman.

Voit lukea sivuiltamme lisää käyttämästämme diodilasermenetelmästä pysyvään karvanpoistoon kasvoista.

Varaa aika maksuttomaan hoitoarvioon >

 

Samankaltaisia artikkeleita

Ihosairaala