2020_Ihosairaala_etavastaanotto_artikkeli_tt-01

Ihosairaalalla palvelee nyt myös etävastaanotto

Koronavirus on vaikuttanut merkittävästi koko maahan. Ihosairaalaa vastaa muuttuneeseen tilanteeseen avaamalla ihotautilääkärin etävastaanoton video- ja puhelinyhteydellä. Vastaanotot myös toimipisteessämme jatkuvat normaalisti ja aikoja on hyvin tarjolla. 

Ihotautilääkärin etävastaanotto

Ihotautilääkärin vastaanotolle pääset nyt kotoa käsin video- tai puhelinyhteydellä. Ihotautilääkärin etävastaanotolla lataat ajanvarauksen yhteydessä kuvan vaivastasi lääkärin nähtäväksi esitietojen kera. Tämän jälkeen joko

  • liityt videopuheluun varaamanasi aikana joko älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella, jossa on verkkoyhteys, kamera sekä mikrofoni ja kuulokkeet/kaiutin (etävastaanotto videoyhteydellä), tai
  • lääkärimme soittaa sinulle varaamanasi ajankohtana (etävastaanotto puhelinyhteydellä).

 

Lue lisää etävastaanotosta videoyhteydellä »

Lue lisää etävastaanotosta puhelinyhteydellä »

Mitä kaikkea etänä hoidetaan?

Etävastaanotolla hoituvat monet tyypilliset ihovaivat, joissa kuva ja keskustelu riittävät diagnoosin pohjaksi. Näitä ovat esimerkiksi monet ihottumat, ruusufinni, akne, allergiat ja muut yleiset ihovaivat. Sukupuolitauteja voidaan hoitaa, mutta diagnoosin varmistamiseen tarvitaan tyypillisesti laboratoriokokeita. 

Mitä ei voida hoitaa?

Luomien ja ihomuutosten tutkimusta ei etänä voida suorittaa, sillä diagnosointiin tarvitaan dermatoskooppia, eikä kotioloissa otettu kuva ole laadultaan riittävä luotettavan diagnoosin antamiseksi. Myöskään syyhyepäilyjä emme voi hoitaa etänä. 

Kelan linjaus korvauksista

Kela on linjannut, että etävastaanotto videoyhteydellä kuuluu Kelan korvausten piiriin. Puhelinyhteydellä suoritetusta etävastaanotosta korvausta ei kuitenkaan voi saada. Tästä johtuen etävastaanotot puhelu- ja videoyhteydellä ovat erihintaisen palvelut.

Lääkäriaikoja tarjolla tavalliseen tapaan

Koronaepidemiasta huolimatta Ihosairaala palvelee normaalisti kaikissa ihotauteihin, sukupuolitauteihin ja allergioihin liittyvissä ongelmissa. Aikoja on nyt hyvin tarjolla niin toimipisteessämme kuin etävastaanottona.
Videoyhteysajanvaraukseen >

Puheluajanvaraukseen >

Samankaltaisia artikkeleita

Ihosairaala