Koivusiedätys helpottuu kielenalustablettien ansiosta

Koivusiedätys helpottuu tablettien ansiosta

Oletko kiinnostunut plastiikkakirurgisista hoidoista? Asiantuntijan konsultaatio nyt 0€ – varaa aika.

Koivusiedätys helpottuu tablettien ansiosta

Siedätyshoito on Suomessa alikäytetty hoitomuoto. Siedätyksestä on kuitenkin tulossa entistä vaivattomampaa kielenalustablettien ansiosta. Pian tabletilla onnistuu heinän lisäksi myös koivusiedätys.
Varaa aika allergiaklinikalle >

Koivuallergia on yleisimpiä allergoitamme, josta kärsii jopa 15 % väestöstä. Tämä tarkoittaa, että Suomessa on jopa 800 000 koivuallergikkoa, joista moni kärsii oireista vuodesta toiseen. Siedätyspotilaita sen sijaan on vain kolmasosa muihin Pohjoismaihin verrattuna. Osasyy lienee kansanluonteessa: oireet laitetaan ohimenevän allergian piikkiin ja kärvistellään, vaikka apua olisi tarjolla. 

Tähän mennessä siedätystabletteja on ollut saatavilla lähinnä heinään. Nyt tablettinsa saa yksi yleismmistä allergeeneistämme: koivu. Näillä näkymin kielenalustabletit koivusiedätykseen tulevat markkinoille loppuvuodesta 2019.

Koivusiedätys aloitetaan allergiakauden ulkopuolella

Allergiaan herätään yleensä vasta kun on liian myöhäistä. Lääkkeitä lähdetään päivittämään oireiden jo alettua ja viimeistään syksyllä siitepölymäärien laskettua allergia vaipuu unholaan seuraavaan kevääseen saakka. Allergioihin kannattaisi kuitenkin reagoida allergiakauden ulkopuolella.

Siedätys on monelle allergikolle relevantti hoitomuoto, jolla allergiasta voi päästä eroon pysyvästi ja ilman riskejä. Paras aika aloittaa siedätys on allergiakauden jälkeen syksyllä. Näin siedätyksen vaikutus ehtii alkaa parhaimmillaan jo seuraavan vuoden oireisiin.

Äärimmäisen helppo ja vaivaton tapa verrattuna pistoksiin

Siedätyshoidot ovat viime vuosiin asti tapahtuneet pistossiedätyksin. Ne vaativat aina lääkärin läsnäolon anafylaksia-riskin vuoksi, joten aikaa kuluu vastaanottokäynteihin. Kielenalustableteilla tilanne on täysin toinen. Vain ensimmäinen annos otetaan vastaanottokäynnin yhteydessä valvotusti, minkä jälkeen hoito tapahtuu kotona potilaan toimesta. Ainoa muistettava asia on ottaa siedätystabletti päivittäin.

Hoito kestää kolme vuotta – oireet helpottavat jo aiemmin

Siedätystablettien teho perustuu hallittuun allergeeneille altistumiseen, aivan kuten pistossiedätyksissäkin. Hoito kestää kolme vuotta, minkä ajan tabletit on muistettava ottaa päivittäin. Oireet helpottavat tyypillisesti jo ensimmäisenä vuonna riippuen siedätyksen aloitusajankohdasta. Hoito on kuitenkin tärkeä saattaa loppuun, sillä muuten oireet voivat palata.

Ihosairaalassa siedätetään niin heinä kuin koivukin

Siedätyshoidot kielenalustabletein ovat tehokas ja turvallinen hoitomuoto vakavaan allergiaan. Ihosairaalassa toimii siedätykseen perehtyneitä ihotautien ja allergologian erikoislääkäreitä sekä keuhkolääkäreitä, joiden vastaanotolle voit hakeutua allergisten oireiden hoitoon liittyvissä asioissa.
Varaa aika allergiaklinikalle >

Ihosairaala