Kosmetologin vinkit ihonhoitoon

Kosmetologin 5 +1 vinkkiä ihonhoitoon

Iho on ihmisen suurin elin ja kehon tärkeä suojamekanismi, jonka merkitystä ei aina ymmärretä kunnioittaa. Kosmetologi Katja Khalifi vinkkaa, miten pidät ihostasi huolta ja vahvistat sen luonnollista suojaa.
Varaa aika kosmetologille >

 

Iho on merkittävä osa terveyttämme ja hyvinvointiamme. Se on kehon tärkeä suojakerroin, jonka merkitys muistuu monesti vasta, kun sen kunto heikkenee. Ihotautilääkäreiden kanssa yhteistyötä tekevä kosmetologi Katja Khalifi vinkkaa, että ihoa kannattaa hoitaa kokonaisvaltaisesti, sillä terve iho myös näyttää hyvältä.

“Iho kannattaa mieltää kokonaisuutena ja on hyvä tutkia itseään kirjaimellisesti päästä varpaisiin. Kokonaisuus kertoo ihon tarpeista paljon enemmän kuin vaikkapa yksittäinen ongelmakohta”, Khalifi neuvoo.

Kosmetologin 5 +1 vinkkiä ihon kunnon tukemiseen

1. Juo riittävästi vettä

Vesi ja riittävä nesteytys on tärkeää myös ihon kannalta. Se kosteuttaa ihoa sisältäpäin.

2. Pese meikit ennen nukkumaanmenoa

Meikkien kanssa ei koskaan pidä mennä nukkumaan. Iholle jäävä meikki rasittaa ihoa ja nopeuttaa ihon vanhenemista, sillä huokoset tukkiutuvat. Ihon pitää saada hengittää. Silmämeikki poistetaan aina omalla poistoaineella, sillä silmänympärysiho on niin ohut ja herkkä.

3. Muista aurinkosuojaus

Aurinkosuojaus on paras yksittäinen antiaging-tuote. Aurinko on suurin ikääntymisen merkkejä aiheuttava tekijä. Kasvoille kannattaa valita oma tuote ja riittävän korkea suojakerroin. Vaalea suomalainen iho vaatii aina vähintään +30 kertoimen, matalammilla ei oikeastaan tee mitään. Ihotautilääkärit suosittelevat +50 kerrointa ja riittävä määrä on n. teelusikallinen voidetta kasvojen alueelle.

4. Käytä omalle ihollesi sopivia hoitotuotteita

Käy säännöllisesti kosmetologilla tarkistuttamassa ihotyypille sopivat kotihoitotuotteet ihon suojaamiseen. Puhdistus ja kosteutus kunniaan! Vuodenajat aiheuttavat oman haasteensa ja vaikuttavat ihon kuntoon – ihon tarpeet muuttuvat niiden mukana, joten tuotteita voi olla hyvä vaihdella niiden mukaan.

5. Tarkistuta ihomuutokset asiantuntijalla

Jos huomaa ihossa selkeitä muutoksia, kuten uusia luomia, ihottumia, haavaumia tai hilseilyä niin kannattaa kääntyä hyvissä ajoin lääkärin puoleen. Lähes kaikki iho-ongelmat on helpompi hoitaa kun ne havaitaan ajoissa.

+ 1 Muista hymyillä!

Hymy on kaikista paras kauneudenhoitotuote. Hymyilemällä saa kasvojumppaa ja hymy on aina kaunis. Mielialalla on myös tutkitusti vaikutusta ihon kuntoon, joten hymyä ja naurua tarvitaan!
Varaa aika kosmetologille >

Samankaltaisia artikkeleita

Ihosairaala