Oletko kiinnostunut plastiikkakirurgisista hoidoista? Asiantuntijan konsultaatio nyt 0€ – varaa aika.

Kynsisieni kuriin kesäksi!

Oletko huomannut kynsissäsi muutoksia? Kynsimuutosten taustalla voi olla sieni-infektio eli kynsisieni, joka on helppo selvittää viljelyn avulla. Viljelyyn pääset ilman lähetettä ja valmiit tulokset nopeuttavat mahdollista hoidon aloitusta lääkärin kanssa.
Varaa aika sieni-viljelyyn >

 

Kesää odotellessa moni havahtuu kiinnittämään enemmän huomiota ihon ja jalkojen kuntoon. Villasukat ja talvisaappaat vaihtuvat pian sandaaleihin ja kepeisiin kesäkenkiin ja nyt onkin hyvä hetki kiinnittää huomiota jalkoihin ja kynsiin. Kynsimuutoksista voidaan ottaa sieniviljely, joka paljastaa yleisimmät kynsiongelmien aiheuttajat, sieni-infektiot. Muutokset kynsissä voivat kieli myös muista sairauksista.

Huomioi, että kynsiviljelyä ei voida tehdä tekokynsien kanssa. Geelikynnet, kunsilakat yms. tuleekin poistaa ennen viljelyä eikä kynsiä tulisi myöskään siistiä ennen viljelyn ottamista, jotta kynnen pinnalta saadaan näyte otettua.

Tutkimus Hinta
Sieniviljely (-SienVi) 77.36 €

Kynsisieni on yleinen vaiva

Kynsiongelmien taustalla on usein sieni-infektio ja esimerkiksi kynsisilsaa esiintyy jopa 8 % väestöstä. Sieni-infektio voidaan tutkia viljelynäytteestä, jossa kynnestä napataan tai raaputetaan pieni pala tutkittavaksi. Viljelyn tulokset saa neljän viikon sisällä.

Mikäli näyte paljastuu positiiviseksi on syytä hakeutua lääkärin vastaanotolle, sillä itsehoitomenetelmin sieni saadaan kuntoon vain harvoin. Erikoislääkärin hoitovalikoimasta löytyy tehokkaat lääkkeet, jolla jalat ja kynnet saadaan kesäkuntoon.

Sieniviljely analysoidaan kahdessa vaiheessa

Sieninäytteen analysoinnissa on kaksi vaihetta. Ensin tehdään natiivitutkimus, jossa näyte tutkitaan mikroskoopilla ja saadaan alustava tulos, joka on joko positiivinen tai negatiivinen. Tämän jälkeen tehdään itse sieniviljely, jonka tuloksissa kestää 1-4 viikkoa.

Viljelyn perusteella voidaan joko vahvistaa negatiivinen tulos tai löytää infektion aiheuttaneet dermatofyytit tai muut löydökset. Infektion aiheuttajan löydyttyä lääkäri osaa valita oikean hoidon, jolla kynsisieni saadaan hallintaan ja kynnet jälleen terveeksi.
Varaa aika sieni-viljelyyn >

Ihosairaala