Ihosairaala laser

Veitsetön luomenpoisto hiilidioksidilaserilla

Laser on ihotautilääkärin verraton apuväline, jonka avulla voidaan poistaa erilaisia ihomuutoksia helposti, nopeasti ja pysyvästi ilman pitkiä toipumisaikoja.

Laserilla voidaan hoitaa alueita, joilla tavallisen kirurgisen toimenpiteen tekeminen olisi haastavaa tai mahdotonta. Myös laserin esteettinen riski on verrattain pieni, kun jälkihoito tehdään asianmukaisesti ja käsitelty alue suojataan auringolta huolellisesti kahden kuukauden ajan toimenpiteen jälkeen.

Hiilidioksidilaser on leikkaavista lasereista käytetyimpiä. Laite on tarkka ja sillä saatava jälki siistiä. Lisäksi etuna on, että laserhoitojen toipumisaika on verrattain lyhyt. Toimenpiteisiin hakeudutaan normaalisti ihotautilääkärin vastaanoton kautta. On lääkärin tehtävä arvioida, milloin laser on hoitomuodoista turvallisin ja tehokkain.

Varaa aika maksuttomaan laserkonsultaatioon >

Monikäyttöinen hiilidioksidilaser

Laser on hyvin monikäyttöinen apuväline ihotautilääkärin työssä. Leikkaava laser soveltuu useiden eri ihomuutosten poistoon ja itse operaatio on nopea. Hiilidioksidilaserilla hoidetaan tyypillisesti seuraavia ihomuutoksia:

Rasvaluomet eli seborrooiset keratoosit

Rasvaluomet hoituvat laserilla nopeasti ja tarkasti. Yksittäiset isot luomet vartalolla kannattaa yleensä jäädyttää, mutta etenkin kasvojen ja kaulan pienten rasvaluomien poistossa laser on nopea ja tarkka hoitotapa, jolla muutokset saadaan kerralla poistettua.

Ihonsisäiset eli intradermaaliluomet

Kasvojen alueella esiintyy usein ihonvärisiä hyvänlaatuisia intradermaaliluomia. Laserilla ne on helppo hioa ihon tasoon huomaamattomiksi. Yhdellä hoitokerralla voidaan poistaa useita muutoksia.

Ksantelasmat eli silmäluomien kellertävät rasvakertymät

Silmäluomien ksantelasmat voidaan poistaa nopeasti ja tehokkaasti laserilla. Mikäli vuosien myötä ilmaantuu uusia ksantelasmoja, voidaan hoito tarvittaessa uusia.

Monet erilaiset näpyt ja ihomuutokset, esim. miliumit

Erilaiset näpyt erityisesti kasvojen ja kaulan alueella hoituvat kätevästi ja tehokkaasti laserilla. Ihotautilääkärin on nähtävä muutokset ja varmistuttava laserin soveltuvuudesta potilaan tilanteeseen. Mikäli herää epäily pahanlaatuisesta ihokasvaimesta, on syytä ottaa koepala.

Sitkeät, yksittäiset syylät

Paras hoito syyliin on säännöllinen kotihoito ja lisäksi jäädytyshoidot. Syylä on viruksen aiheuttama hyvänlaatuinen mutta kiusallinen ihomuutos. Oman immuunivasteen herättyä syylävirukselle, katoavat usein kaikki syylät kerralla. Mikäli säännöllisestä hoidosta huolimatta syylät eivät häviä, voi niitä poistaa laserilla etenkin käsien alueelta.

Korvalehtien keloidit eli arven liikakasvut

Korvanlehtien keloidit voidaan poistaa laserilla. Toimenpiteen jälkeen alueella pidetään painonappia 4-6 kk ajan yhtäjaksoisesti keloidin uusimisen estämiseksi.

Limarakkulat eli myoksidikystat

Limakystat ovat pieniä rakkulamaisia muutoksia sormissa ja varpaissa. Rakkuloista tulee kirkasta nestettä, jos niitä yrittää tyhjentää. Ne ovat vaarattomia ja voivat kadota itsekseen muutamassa vuodessa. Limakystat hoituvat laserilla tehokkaasti.

Pyogeeniset granuloomat

Pyogeeniset granuloomat ovat herkästi verta vuotavia ihoverisuonimuutoksia, jotka ilmaantuvat usein pienen ihorikon aiheuttamina etenkin sormiin ja varpaisiin. Ne voidaan helposti hoitaa laserilla.

Kondyloomat

Kondylooma eli visvasyylä voidaan hoitaa laserilla tietyissä tilanteissa. Jos muu hoito ei ole tehonnut, niin laserhoito voi olla tehokas apu.

Esteettiset hoidot hiilidioksidilaserilla

Ihosairaalassa käytössä oleva hiilidioksidilaser soveltuu fraxel-ominaisuuksiensa ansiosta myös esteettisiin hoitoihin.
Tutustu esteettisiin laserhoitoihimme >

 

Tekstin asiantuntijana toimi lasertoimenpiteisiin erikoistunut ihotautilääkäri Mari Grönroos.

Samankaltaisia artikkeleita

Ihosairaala